• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2024

11:17

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Hibridni napadi stranih agentura i domaćih antisrba!

Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Hibridni napadi stranih agentura i domaćih antisrba!

Podeli vest

Inostrana agentura se razmilela i vršlja po Srbiji sa ciljem da uz pomoć antisrpske opozicije, autošovinističke kvazielite i prozapadnih medija stvori nestabilnost u Srbiji i po mogućstvu zapali neku novu petooktobarsku revoluciju.

Regionalni vulkani mržnje i orkani napada na Srbiju i Vučića

Glavni udari gruvaju iz neoustaške Hrvatske. Ustaša Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, pobesneo je na naslov hrvatskog tiska „Vučić pobedio na domaćem terenu“, koji se odnosio na Vučićevu posetu Dubrovniku. Taj Pavelićev đak besprizornim rečima udario je po Vučiću, optužujući ga da „po stoti put nasrće na Hrvatsku umesto da je kao ratni huškač doživotno u zatvoru“. Dovoljno je pogledati njegovu zgužvanu, četvrtastu njušku i znati da pripada naslednicima onih ustaških zločinaca koji su u Jasenovcu pravili sapun od Srba pravoslavaca. Vučić je na sve to briljantno odgovorio na svom Instagram nalogu:

„Nek sam ja četnik, a da nisam ni znao i da mi to niko u porodici nije bio, ali mi je važno da vi poštujete pravo na drugačije mišljenje. Živele evropske vrednosti.“

Željko Ivanović, urednik podgoričkih „Vijesti“ i slugeran tajkuna Šolaka, bolesno napada Vučića i predstavlja ga kao glavnog krivca za sve što se dešava u Crnoj Gori – od krize podgoričke Vlade i političke nestabilnosti u Crnoj Gori, pa do kriminala i korupcije koji su tamo višedecenijski zaštitni znak.

Islamistički antisrpski medij „Slobodna Bosna“ napada Srbiju i predsednika Vučića prenoseći reči okorelog albanskog lobiste Edvarda Džozefa da Srbi treba da budu „srećni što vam je komšija Kurti, a ne Jahja Sinvar i drugi ludaci tamo“. U prevodu – dozvoljavamo Kurtiju da teroriše i maltretira Srbe, jer je on naš.

Posle odbijanja da se izglasa nepismen predlog zakona kojim se traži zabrana istraživanja i iskopavanja litijuma i bora, islamistička „Slobodna Bosna“ udružila se sa Šolakovim medijima u mrziteljskoj kampanji protiv Srbije. Cilj im je izbijanje građanskog rata. Zato su njihovi naslovi „Litijumski "rat" će se nastaviti na ulicama“ i „Ovo je objava rata: Srbijanska opozicija je uz građane koji su najavili novi veliki protest“. Građani Srbije su jasno odgovorili praznim trgovima u Čačku, Šapcu, Preljini, Loznici – svuda gde su lažni ekolozi sa Kokanovićem i njegovim kompanjonima organizovali blokade.

Bjelogrlić mlati, a „nezavisni“ presuđuju

Kamera je jasno snimila kako glumac Dragan Bjelogrlić krvnički udara pesnicama u glavu znatno starijeg reditelja Predraga Gagu Antonijevića. „Nezavisni“ sudija mu je za takav čin brutalnog nasilja sa predumišljajem, potencijalno opasnog po život, dosudio – uslovnu kaznu. Bjelogrlić nije zasluženo završio iza rešetaka, jer je „nezavisni“ sudija valjda stekao utisak da Gaga Antonijević, koga patološki mrze zato što podržava Vučićevu vlast, svojim licem mlati Bjelogrlićevu pesnicu. I tako nekoliko puta. I zato je normalno da se Bjelogrlić ne izvinjava za učinjeno zlodelo, već da se posle presude „mučenički“ obraća kako bi ga čule pristalice iz srpske opozicije: „Nepravedno ste me osudili, ali niste uzeli moje ideale.“ Koje ideale? Što samo batina starijeg čoveka koji sedi, a ne poliva ga sumpornom kiselinom?

Sećate se protesta „Jedan od pet miliona“ kada je okačena velika „krvava“ košulja na zgradu Vlade Srbije u Beogradu, čime je opozicija završila 52. po redu antivladin protest? Tada je obeležena godina od prvog u nizu građanskih protesta, održanog novembra 2018. u Kruševcu, a čiji je simbol bila krvava košulja opozicionog političara Borka Stefanovića, koga su napala i udarila trojica napadača.

A povodom batinanja Gage Antonijevića niko od opozicije, udruženja novinara ili NVO nije se oglasio. Apsolutni muk. To je valjda normalno. Ili što je zaključio Dušan Teodorović, ostrašćeni komunjarski srbomrzac i ljubitelj Golog otoka, po struci saobraćajni inženjer: „Ko je za Vučića, oduzeti mu pravo glasa, iseliti ga i zabraniti mu da se kreće i radi.“

Svet naopačke

U ovom svetu kome Zapad nameće vouk kulturu sve je izvrnuto naopačke. Pravda i istina ne postoje. Važno je samo politički biti protiv države, nacije i tradicije, protiv pravoslavne crkve. Protiv samostalne, nezavisne i slobodarske Vučićeve politike. Za takve opozicionare i opozicione medije, Srbi se uvek moraju saginjati, izvinjavati, klečati i moliti za milost zapadne gospodare. Srpski rajinski mentalitet mora postati dominantan i sveprisutan, a dodvoravanje srpskim protivnicima i mrziteljima uobičajena svakodnevica. Zato kamerman Foneta usred intervjua Vučića sa Ursulom fon der Lajen dozvoljava sebi da skandalozno zalaje – „nećeš kopati“. U nekim „demokratskim“ društvima na Zapadu ovom čoveku bi odmah bila uskraćena akreditacija za događaje gde učestvuje predsednik. Ili nešto još gore.

To su recepti svih obojenih revolucija – izopačenim lažima i hibridnim napadima praviti haos u društvu i dehumanizovati političke lidere koji ne rade u korist Kolektivnog zapada. I prizivati neki snajper, kao u slučaju Donalda Trampa, ili Roberta Fica.

P.S. Aleksandar Vučić: „Sad vam kažem i zapamtite tu moju rečenicu – pobediće Srbija.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set