• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2021

14:47

KURTI KAO PAJA PATAK - JEDNO TE ISTO PONAVLJA SVAKI DAN! NEMOJTE DA PRETITE, URADITE TO! MENI TE TRIKOVE NE MOŽETE DA PRODATE!

printscreen RTV Pink

Vesti

KURTI KAO PAJA PATAK - JEDNO TE ISTO PONAVLJA SVAKI DAN! NEMOJTE DA PRETITE, URADITE TO! MENI TE TRIKOVE NE MOŽETE DA PRODATE!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom ponovljenih najava Aljbina Kurtija o tužbi protiv Srbije za navodni genocid, da bi Kurti trebalo da podnese tu tužbu, umesto što samo preti, ali su, konstatuje, to samo trikovi iz Prištine, kojima njihovi predstavnici pokazuju da suštinski ne žele dijalog

"Nisu laki dani pred nama i situacija nije ružičasta. Nije vreme za velike reči, već za čvrst stav, ali uvek je vreme da pokažemo koliko želimo dijalog i koliko je važno da gledamo u budućnost", rekao je Vučić za TV Pink, uoči sutrašnjeg odlaska u Brisel, gde se u utorak nastavlja dijalog.

Kako je rekao, Beograd želi da razgovara, da sačuva mir i stabilnost, ali to ide sve teže, jer svakog dana albansko rukovodstvo napada Srbiju.

Na pitanje za Kurtijevu najavu tužbe protiv Srbije za navodni genocid, Vučić je rekao da Kurti to ponavlja kao Paja Patak, svaki dan.

"Nemoj više da pretiš, uradite to. Ne igrajte se sa nama sa tim stvarima. Dugo sam u politici, znam šta to znači - on će nama da preti tužbom za genocid, a mi ćemo strašno da se sekiramo, pa će neko spolja da kaže da će njih da spreči a da mi priznamo Kosovo… Te trikove pokušajte nekom drugom da prodate, a meni ne", poručio je Vučić.

Foto: printscreen RTV Pink

To, kaže, pokazuje da je Priština suštinski protiv dijaloga i da su spemili i druge trikove da sebe predstave kao žrtvu u Briselu, što Srbija, ističe, neće da radi.

Na konstataciju da će Kurti u Brisel doći sa Sarandom Bogujevci, Vučić je rekao da je ona teško stradala i ima tešku priču, ali i da to nije pitanje celog naroda, niti pitanje teritorijalnog razgraničenja, te da bi smo i mi mogli na desetine i stotine takvih ljudi da dovvedemo, ali kada se to uradi, pokazuje se odsustvo želje za razgovorom.

Na pitanje, da li onda vredi ići u Brisel, Vučić je rekao da nema alternative razgovoru.

"I kada sa nekim, ne daj bože, ratujete, morate da razgovarate, jer je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka. Hoću da čuvamo mir. Mnogo toga se menja, naše je da čuvamo mir i stabilnost, da pružamo ruku Albancima na svaki način, ali ako to ne žele, već žele da ucenjuju i prete Srbiji, onda nastavite sa tim", rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ognjen

pre 3 godine

Zasto je Srbija stalno u defanzivi, ajde malo u ofanzivu trazimo zajednicu opstina trazimo povratak vojske na kosovo trazimo povratak trazimo nestale, iam Srbija municije za pregovore samo ne treba da se stalno branimo nego i da mi ispostavljamo zahtjeve

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić će svakako ojačati našu državu sačuvati naše interese na KiM, sačuvati naš od daljeg proterivanja. Kurti neće reč moći da kaže jer ceo svet zna da su alnamski teroristi vojske OVK pravili najviše zločina nad Srbima i ne albanskog stanovništva, ali su i napadali i muslimane.

Zoki

pre 3 godine

Izlišmo je govoriti da je Kurti ozbiljan čovek.On je jedan običan klovn!

Toma

pre 3 godine

Cirkus plače za takvima likovima kakav je Aljbin Kurti.

Verica

pre 3 godine

Kosovo je srce i dusa Srbije i Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosoiva.

qas

pre 3 godine

Neko dozvoljava Kurtiju da ponavlja reci koje govori.Samo koga to plasi.Srbiju ne.

Petar

pre 3 godine

Borićemo se za našu zemlju i sve što je naše iako nas neko u nedogled napada.

Vesna3112

pre 3 godine

Kurti je izgleda samo, jak na recima na delima nikako

Vesna3112

pre 3 godine

Vucic ce se boriti svakim svojim atomom snage za KIM

MILE

pre 3 godine

Ko se još plaši njihovih pretnji ,obični šarlatani

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set