• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2021

13:36

PRED NAMA NISU LAKI DANI! VUČIĆ UOČI RAZGOVORA U BRISELU: Vreme je za čvrst stav, moramo da gledamo u budućnost i sačuvamo mir!

printscreen RTV Pink

Politika

PRED NAMA NISU LAKI DANI! VUČIĆ UOČI RAZGOVORA U BRISELU: Vreme je za čvrst stav, moramo da gledamo u budućnost i sačuvamo mir!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog, nakon čega je govorio za TV Pink
Razgovori u Briselu

Na pitanje da li je dobio neki savet od vladika uoči razgovora u Briselu, predsednik ističe da nije vreme za velike reči, već za borbu koja je pred Srbijom. 

- Nisu laki dani pred nama, situacija nije ružičasta, i nije vreme za velike reči, već za čvrst stav. Vreme je da pokažemo koliko smo za dijalog, koliko nam je važno da gledamo u budućnost, da sačuvamo mir i stabilnost ali to ide teže jer svakog dana albansko rukovodstvo napada Srbiju. On to ponavlja kao Paja Patak svaki dan - rekao je predsednik Vučić.

Optužbe Aljbina Kurtija za genocid

Povodom tužbi za genocid od Kurtija, predsednik ističe da time dokazuje da on nije spreman za dijalog. 

- Moja poruka Kurtiju je nemoj više da nam pretiš, nemojte da se igrate tih igara sa nama. On će nama da preti tužbom za genocid, a mi ćemo da se sigiramo, pa će neko treći da ih sprečimo, a vi priznajte nezavisno Kosovo. Slobodno podnesi tužbu pa ćemo da vidimo ko je počinio genocid. To pokazuje da su oni protiv dijaloga

- Evo ja mu kažem da ne preti, može da tuži, ali to pokazuje da on je on protiv dijaloga. On može da dovede neke ljude, možemo i mi, ali to opet pokazuje da nije spreman na dogovor. U Brisel vredi ići, jer nemate alternativu u razgovoru, jer je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka. ja hoću da sačuvam mir - dodao je predsednik.

Foto: printscreen RTV Pink

- Vi vidite koliko Srbija napreduje, iako je ovo najsiromašniji deo naše zemlje. Ali, ako oni to ne žele i ako misle da time ucenjuju i prete, neka nastave sa tim - dodao je predsednik povodom svakodnevnih napada albanaca i Kurtija.

Protesti u Zrenjaninu

Povodom protesta u Zrenjaninu i pokušaja dela opozicije da oteraju investitore iz ovog grada, predsednik ističe da se povodom svega neprijatno oseća, jer to može da otera investitore. 

- Užas koliko se neprijatno osećam pred ljudima koji treba d aulože 850 miliona evra. Od toga će Zrenjanin da živi, a mogu da ih oteraju. Uprkos svim problemima, nekima smetaju petlje, putevi s aove, one strane. Ja razumem da svako hoće d avidi zelenilo, ali mi smo se svi doselili u zgrade, pustite ljude. To je zaneman za politiku, moja je zeleno drvo. Posadili smo sto puta više drveća, nego vi svi zajedno - objasnio je Vučić.

Ekonomija

Predsednik se dotakao i uspeha koji je Srbija postigla, najavivši da će ponovo biti u samom vrhu Evrope, samo ako budemo marljivi i vredni. 

- Ne mogu da verujem da neko ima tako neodgovoran i neozbiljan pristup. Morate da razgovarate sa svima, kao što morate da dovodite investitore. Mislite da je neko srećan u Evropi, ko ne daje nikakve pare nama, mi budemo ispre dnjih. A to možemo samo ako smo vredni, marljivi, i opet možemo da budemo prvi ili drugi u Evropi. Nemojte da imate iluzije. Njegova Svetost mi je rekao: "Čestitamo, sjajni su uspesi, ali što mora da se priča o tome?" Zamislite da ne smem da pričam o stopi rasta, stopi javnog duga? - pitao se predsednik.

Foto: printscreen RTV Pink

Evropski put Srbije

- Video sam da se Ana nasekirala, namučila se, radila tri meseca danonoćno, da bi se spremili za klastere, uradili odmotavanje, akcize, ma sve što su tražili i ništa. Moja poruka je da nastave da rade, mi smo na evropskom putu. Izborićemo se na kraju, kada vidimo naše stope rasta - dodao je predsednik povodom situacije sa EU.

Pretnje smrću

Predsednik se osvrnuo na napade i pretnje smrću koje dobija na svakodnevnom nivou, istakavši da o njegovim delima svedoče oredeni koje je dobio.

- To kada napadaju mene, ili govore "Smrt Vučiću" mene to ne pogađa, smeta mi samo ono što su mojoj deci. To što oni govore o meni mene ne vređa, ja znam šta sam uradio. Videli ste danas da sam dobio orden, dobio sam i najviši oreden Svetog Save, prvog reda, baš zato što se bavimo očuvanjem duhovnih vrednosti. Mnogima se ne sviđa ni orden od Putina, od Zemana i ostalo - nastavljao je Vučić za TV Pink.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miloš

pre 2 godine

Borba koja nam predstoji nije nimalo laka ali pravda je dostižna! Verujem da će ishod biti pozitivan i u korist našeg naroda na Kosovu i Metohiji!

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić će se potruditi da sačuva naše interese na KiM, hvan svemu šo radi za narod i državu nijedan predsednik do sada nije radio na tome da građani Srbije žive bolje.

Verica

pre 2 godine

Zaista je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka.

Vesna3112

pre 2 godine

Mi smo jaka zemlja i, mozemo da podnesemo, sve

Vesna3112

pre 2 godine

Mnogo veci teret smo uzdzali, izdzacemo o ovaj

Vesna3112

pre 2 godine

Nema te sile kojoj se ne mozemo suprostaviti

KADA SRPSKA CRKVA I DRŽAVA ZAJEDNO RASTU, TO JE NAJBOLJE ZA NAŠ NAROD! KO TO NE RAZUME, NE ZASLUŽUJE DA VODI DRŽAVU! Vučiću uručen orden Eparhije vranjske Prepodobni Prohor Pčinjski! Foto/Video
Politika

KADA SRPSKA CRKVA I DRŽAVA ZAJEDNO RASTU, TO JE NAJBOLJE ZA NAŠ NAROD! KO TO NE RAZUME, NE ZASLUŽUJE DA VODI DRŽAVU! Vučiću uručen orden Eparhije vranjske Prepodobni Prohor Pčinjski! Foto/Video

Manastir Prepodobnog Prohora Pčinjskog, koji se nalazi 30 kilometara južno od Vranja, danas obeležava 950 godina postojanja i sedam vekova od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio. Arhijerejsku liturgiju od 9 služio je patrijarh Porfirije, a od 12 časova se održava svečana akademija kojoj prisustvuju patrijarh Porfirije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i 15 arhijereja SPC i ostalih pomesnih crkava

13.06.2021

12:11

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija