• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2024

13:55

MACA POJELA JEZIK?! Vučić rasturio prljavu podmetačinu i tajkunske medije: Za nas sloboda nema cenu!

ATA Images

Vesti

MACA POJELA JEZIK?! Vučić rasturio prljavu podmetačinu i tajkunske medije: Za nas sloboda nema cenu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bez pardona odgovorio na pitanja tajkunske N1 televizije.

Priliku da postavi pitanja šefu države koji se nalazi u Kotoru na Samitu Zapadni Balkan-EU dobila je i televizija N1, a novimar te televizije šefu države postavio je niz pitanja. 

Očekivano, dobio je precizan i nedvosmislen odgovor.

- Mi nemamo ključne zemlje, poštujemo integritet svih zemalja sveta za razliku od nekih i ovde u CG i u regionu i zapadnih sila. Ne postoje tu ključne zemlje, mi sve poštujemo - kazao je predsednik Srbije.

Nemamo iluziju

Odgovarajući na pitanje o tome koliko će država glasati za a koliko protiv Rezolucije o Srebrenici, Vučić je podvukao da Srbija nema iluziju da može da pobedi kolektivni Zapad.

Foto: ATA Images

 

 

- Što se tice broja, nisam analitičar, ali jasno je nama da mi nemao nikakvu šansu da pobedimo kolektivni Zapad, najmoćnije sile sveta. Borimo se za čast, za Srbiju i za pravo RS da postoji u okviru Dejtonske BiH. Pritisci velikih i moćnih Zapadnih sila na pojedine male zemlje su jako moćni, za 7 dana će rezultata biti nepovoljniji po nas - naveo je Vučić.

Individualna krivica

Ipak, glavna stvar koju je predsednik raskrinkao tiče se pokašaja pojedinih moćnika da kažu kako Rezolucija o Srebrenici govori o individualnoj krivici.

- Ne možete da pružite odgovor zašto lažete da je reč o individualnoj krivici, jer se ona ustanovljava na sudovima. Nemojte da izmišljite, ako ja lažem kažite mi o kom pojedincu je reč, šta piše u toj Rezoluciji. Ovde je reč o političkoj deklaraciji i odluci, da se stavi žig na celo jednog naroda. Maca pojela jezik? Ponosan sam na činjenicu da Srbija može uzdignute glave da se suprotstavi silama. Za nas sloboda nema cenu, za nas je sloboda najveća cena koju štitimo i branimo - kazao je predsednik.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set