• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/D. Kljajić

11.07.2024

11:39

Uzdaju se u to da će Vučiću skinuti glavu! Jasno je zbog čega i posle 9 godina vlada muk o pokušaju atentata na srpskog predsednika!

AP/Reuters

Vesti

Uzdaju se u to da će Vučiću skinuti glavu! Jasno je zbog čega i posle 9 godina vlada muk o pokušaju atentata na srpskog predsednika!

Podeli vest

Otrovne strele koje i danas političari iz Sarajeva odapinju jasno pokazuju da se još uzdaju u to da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću skinuti glavu!

Ovo poručuje Đorđe Milićević, ministar bez portfelja povodom devet godina od skandaloznog pokušaja ubistva tadašnjeg predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, gde je otišao da oda poštu žrtvama Srebrenice.

- Isti ti političari nisu pokazali bilo kakav znak osude, kajanja ili žaljenja zbog divljačkog napada na lidera susedne države koji je samo došao da se kao čovek pokloni žrtvama zločina. Naprotiv. Bošnjački političari iz Sarajeva kaju se i žale samo zbog toga što Vučić nije ubijen tada u Srebrenici. Otrovne strele koje i danas odapinju jasno pokazuju da se još uzdaju u to da će Vučiću skinuti glavu. Podsećam da se predsednik Vučić tog dana u Potočarima držao hrabro i nije pognuo glavu pod kišom kamenica. Vučić ni danas ne poginje glavu i ne plaši se rulje jer mu je borba za uspešnu i slobodnu Srbiju ispred svakog ličnog interesa. S druge strane, oni koji vladaju u Sarajevu jasno pokazuju kakvu državu vode jer na svojoj teritoriji ne mogu ili ne žele da garantuju bezbednost stranom državniku niti su rešeni da rasvetle njegov pokušaj ubistva stranog državnika. Time jasno pokazuju da ili nisu suverena i sposobna država ili da vlast te države podržava napad na lidera susedne prijateljske zemlje - istakao je Milićević. 

Foto: AP/Reuters

 

Član GO SNS Sandra Božić ocenjuje da je nakon skoro decenije od linčovanja i pokušaja ubistva predsednika Srbije u Potočarima, Vučićeva ruka je i dalje pružena ka onima koji su na te napada ćutali ili čak ih veličali.

- Upravo u tome se ogleda njegova veličina kao čoveka i državnika koji je spreman sa svima da da razgovara kako bi očuvao mir. Jedino što je tada želeo predsednik Srbije jeste da se pokloni žrtvama nezapamćenog zločina i da podeli bol s porodicama koje su propatile. Međutim, izgleda da to nije dozvoljeno samo Aleksandru Vučiću, jer se ne izvinjava nikome samo zato što je Srbin i što se ponosi činjenicom da je predsednik slobodne i miroljubive Srbije, koja očito smeta uvek kada se vodi državotvorna i politika razvoja i napretka - naglašava Božićeva.

Foto: AP/Reuters

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set