• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.08.2024

15:15

Nije istina da će Francuska skladištiti nuklearni otpad u Srbiji! Uživo razbijene laži Šolakovih medija, voditeljka nije znala šta je snašlo

video printscreen

Vesti

Nije istina da će Francuska skladištiti nuklearni otpad u Srbiji! Uživo razbijene laži Šolakovih medija, voditeljka nije znala šta je snašlo

Podeli vest

Radomir Diklić, direktor novinske agencije Beta i nekadašnji ambasador Srbije u Francuskoj, i Nikola Letić, politikolog, izjavili su za opozicionu Novu da je poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona od velikog značaja za Srbiju, kao i da će korist biti uzajamna.

Voditeljka pomenute televizije, koja se nalazi u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, želela je da isprovocira goste pokušavajući da posetu Makrona predstavi kao loš potez po Srbiju, podmećući teme o nuklearnoj energiji.

- Francuska je najbolji partner za tako nešto - presekao je Diklić.

Međutim, Šolakova novinarka se nije tu zaustavila te je pokušala ponovo da "baci udicu" i plasira laž o tome da je cilj dolaska francuskog predsednika skladištenje nuklearnog otpada u našoj zemlji, ali dočekao ju je hladan tuš:

- Nije ovde samo pitanje da li Srbija zabranjuje, pitanje je da li i Francuska zabranjuje, jer Francuska je od 2000. godina donela čitav niz zakona koji zabranjuje skladištenje francuskog nuklearnog otpada van granica Francuske - rekao je Letić i objasnio da postoje sporazumi da u cilju istraživanja i reciklaže nuklearni otpad može biti izvezen u druge zemlje, ali da se nakon procesa ponovo vraća u Francusku, gde se skladišti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set