• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.08.2024

21:09

Na KiM još jedna u nizu teška i neizvesna noć! Vujičić: Da li je današnje divljaštvo još jedno "da" Kurtiju od strane dela međunarodne zajednice?

reuters/informer

Vesti

Na KiM još jedna u nizu teška i neizvesna noć! Vujičić: Da li je današnje divljaštvo još jedno "da" Kurtiju od strane dela međunarodne zajednice?

Podeli vest

Oružje na gotovs Kurtijevih specijalaca, do zuba naoružaniih sa blindiranim vozilima, i upad u četiri Privremena organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu biroa Kancelarije za Kosovo I Metohiju u kojoj se nalaze prostorije Pio Fonda, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centar za socijalni rad, poruka su da je Aljbin Kurti jasan u nameri da se neće smiriti dok poslednjeg Srbina ne protera.

Navodi se u saopštenju Danijele Vujičić, narodne poslanice i predsednice Odbora za Kosovo i Metohiju, koja navodi da današnje slike još jednog u nizu terora su jasan pokazatelj da okupatori iz Prištine ne žele normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, a ni suživot sa Srbima.

"Da li je današnje divaljštvo jos jedno DA upućeno Aljbinu Kurtiju od strane dela međunarodne zajednice koja ga definitivno podržava i nečinjenjem ohrabruje da nastavi završnu fazu etničkog čišćenja u trenutnom odlaganju opasnih odluka na kojima se nije proslavio, a na čijoj realizaciji je u prethodnom periodu insistirao?

Žile kucavice egzistencije našeg naroda i institucija koje čine osnov ZSO danas su brutalnom upotrebom sile uzurpirane.

U koliko međunarodna zajednica konačno ne savlada onog koji svaki razgovor i dogovor gazi i sprovodi jednostrane i eskalatorne poteze s dalekosežnim posledicama, a sve na štetu srpskog naroda, pokazaće svoju nemoć ili suštinsku nezainteresovanost da sprovode povereni mandat i obaveze proistekle iz svih sporazuma, čiji su garant sami u sprovođenju bezbednosti, očuvanju reda, poštovanju ljudskih prava i sloboda dok na delu nečinjenjem postaju tihi saučesnicici u finalnoj etapi etničkog čišćenja Srba sa KiM. A na Kosovu i Metohiji je još jedna u nizu teška i neizvesna noć za okupirani i obespravljeni srpski narod", navela je Vujičić u svom saopštenju. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Za nas most je otpor nasilnom rušenju svega srpskog! Vujičić: Nije naivno što Kurti želi da dopre nelegitimnim i jednostranim potezima do druge strane srpske obale
Politika

Za nas most je otpor nasilnom rušenju svega srpskog! Vujičić: Nije naivno što Kurti želi da dopre nelegitimnim i jednostranim potezima do druge strane srpske obale

Predsednica skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Danijela Vujičić ocenila je jutros da nema apsolutno nikakvih uslova da most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici u ovom trenutku bude otvoren i navela je da taj most za Srbe u severnim opštinanam Kosova i Metohije predstavlja simbol otpora rušenju svega srpskog.

16.08.2024

13:43

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set