• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.09.2024

11:05

Bećirović laže! Vulin: Srbija neće dozvoliti menjanje Dejtonskog sporazuma i čuvaće Republiku Srpsku!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Bećirović laže! Vulin: Srbija neće dozvoliti menjanje Dejtonskog sporazuma i čuvaće Republiku Srpsku!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin kaže da naša država neće dozvoliti menjanje Dejtona, a Republika Srpska biće čuvana i jačana.

- Bećirović u Ujedinjenim nacijama nije govorio u ime Bosne i Hercegovine, ali jeste u ime svih onih koji bi da ukinu Dejtonsku BiH i Republiku Srpsku. Optužiti Srbiju za "genocid" u BiH je podlo, bez obzira koliko bilo glupo i lažno. Bećirović se pozvao na presude međunarodnih sudova u kojima nema Srbije, ali ima Srebrenice, a nije se pozvao na presude sudova u kojima takođe nema Srbije, ali ima Hrvatske i stava da je počinila agresiju na Bosnu i Hercegovinu - ističe Vulin, i dodaje:

Nije Bećirovićev istup u UN govor o Srebrenici, već je to stav o Srbima gde god da žive. I baš zato Srbija neće dozvoliti menjanje Dejtona, a Republika Srpska će biti čuvana i jačana i to niko i ništa neće promeniti - poručio je Vulin, reagujući na govor Denisa Bećirovića u UN koji je obilovao lažima, uvredama i mržnjom prema Srbiji i srpskom narodu.

Zbog ovog govora reagovala je i država, poslavši pismo UN. Detaljnije o tome čitajte OVDE.

Na Bećirovićeve laži odgovorio je i šef diplomatije Marko Đurić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set