• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.10.2024

07:05

Danas potpisujemo važan ugovor! Vučić u 12 časova sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Hyundai Engineering i UGT Renewables

Ata images

Vesti

Danas potpisujemo važan ugovor! Vučić u 12 časova sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Hyundai Engineering i UGT Renewables

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Hyundai Engineering i UGT Renewables i prisustvovati potpisivanju Ugovora o realizaciji projekta za izgradnju solarnih elektrana.

Reč je o Projektu izgradnje bez upravljanja i održavanja samobalansiranih solarnih elektrana velikog kapaciteta ukupne instalisane snage od najmanje 1.000 MWAC/1.200 MWDC sa baterijskim sistemima za skladištenje električne energije ukupne instalisane snage od najviše 200 MW/400 MWh.

Sastanak će početi u 12 časova u zgradi Predsedništva, nakon čega će biti potpisan ugovor i uslediće izjave za medije, najavljeno je iz Predsedništva.

Potpisivanje ugovora predsednik Vučić je najavio prošle nedelje.

- Mi ćemo sledeće nedelje potpisati ugovor sa UGTR. Ja sam o tome razgovarao sve vreme i sa predsednikom Bajdenom. I on je lično govorio koliko je to značajna kompanija i koliko je važno da nastavimo sa ulaganjem u energetiku, jer mi nećemo imati struje ako ne požurimo. Taj projekat bi trebalo da nam donese jedan gigavat novoinstalirane snage kroz solarne panele - rekao je Vučić 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Analiza profesora Pravnog fakulteta! Vladan Petrov: Neprestani protesti pretvaraju se u nasilje
Politika

Analiza profesora Pravnog fakulteta! Vladan Petrov: Neprestani protesti pretvaraju se u nasilje

Svaka moderna država ima ustav koji garantuje prava svojim građanima, pojedincima i kolektivitetima. Politička prava, među kojima su, na primer, izborno pravo, sloboda izražavanja mišljenja, sloboda okupljanja, sloboda udruživanja itd. služe da omoguće građanima da se, sami ili udruženi sa drugima, uključe u javni život, učestvuju u njemu, manifestujući svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo nosiocima državne vlasti, ali i da, neposredno ili posredno, utiču na njeno vršenje i donošenje najvažnijih političkih odluka, piše specijalno za Politiku Vladan Petrov redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

16.10.2024

09:13

sledeća vest

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set