• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2024

14:28

Kako bi tek vodili Srbiju?! Đilas prvi među opozicionim nasilnicima: Pretukao tasta, napao taštu i ženu i nikad za to nije odgovarao

Shutterstock/informer/ataimages

Vesti

Kako bi tek vodili Srbiju?! Đilas prvi među opozicionim nasilnicima: Pretukao tasta, napao taštu i ženu i nikad za to nije odgovarao

Podeli vest

Već godinama smo svedoci kako pojedini opozicionari pored toga što sprovode nerede na ulicama širom zemlje, maltretiraju i članove svoje porodice, pa se sada postavlja pitanje šta bi tek radili da vode Srbiju.

Nasilje u redovima opozicije nije ništa novo, pa da krenemo od prvog primera.

Parandilovićev vođa opozicije u Kraljevu prijavljen za nasilje u porodici

Saradnik Miloša Parandilovića Ivan Matović prijavljen je početkom marta 2015. godine za nasilje u porodici, a kako se saznaje, on je tom prilikom pretio supruzi da će je ubiti.

Naime, Matović, koji je sa svojom grupom građana u koaliciji sa strankom "Novo lice Srbije", koju predvodi opozicionar Miloš Parandilović, se verbalno sukobio sa svojom suprugom u večernjim časovima, a razlog svemu je bila ljubomora.

Foto: Shutterstock/ATA images

 

Dragan Đilas zlostavljao suprugu

Dragan Đilas koji u nizu svojih agresivnih istupa i bahatosti ima i onu najgoru vrstu nasilja. On je optuživan za nasilje nad suprugom Ivom, i njenim roditeljima, o čemu postoje policijske službene beleške, koje su dospele u javnost.

Kako smo ranije pisali, njega je bivša supruga optužila da ju je 7. decembra 2014. godine maltretirao i fizički zlostavljao, i nju i njene roditelje Ružicu i Slobodana Pelevića, i to pred trogodišnjom ćerkom Anom.

Foto: Tanjug/ Vladimir Sporčić

 

I Ivin otac Slobodan tada je opisao nasilje koje je pretrpeo od strane Dragana Đilasa.

- Kako sam se nalazio na spratu stana, gde sam čuvao svog unuka, ja sam sišao i video kako Dragan fizički napada moju ćerku. Kako bih je zaštitio, ja sam prišao Draganu s leđa i obgrlio ga rukama oko ramena i povukao ga unazad. Tada se Dragan oslobodio, okrenuo se ka meni, navukao moju majicu meni preko glave, a zatim oborio na pod i udario me pesnicom u glavu, tačnije ispod levog oka. U tom trenutku ne znam tačno šta se sve izdešavalo, nisam gubio svest, ali ne mogu svega jasno da se setim. Mislim da smo nastavili da se rvemo po podu, dok su moja ćerka Iva i supruga Ružica pokušavale da ga odvoje od mene. Dragan je nakon toga izašao iz stana, a Iva je u dva navrata telefonom pozivala policiju da prijavi navedeni događaj. Ja sam sa Ivom nakon svega otišao u Urgentni centar kako bi mi se ukazala pomoć od udarca zadobijenog od Dragana, jer mi se ispod oka pojavio veliki podliv. U Urgentni centar kasnije su došli i policijski službenici PS Vračar, koji su sa nama obavili razgovor - kazao je tada Slobodan.

Sergej Trifunović prijavio suprugu za nasilje

Poslednja u nizu je vest da je glumac Sergej Trifunović, koji se nalazi u redovima srpske opozicije, prijavio suprugu za nasilje.

Foto: Instagram

 

Sergej je javnosti poznat po raznim krivičnim delima, te ovo nije prvi put da Trifunović ima problem sa zakonom. Prošle godine je uhapšen u Splitu, nakon vređanja policije.

Reagovala Dijana Hrkalović

Povodom ovih dešavanja oglasila se bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

- Kao i svakodnevne pretnje smrću predsedniku i linč njegove porodice, i nasilje u porodici je deo opozicionog folklora - poručila je Dijana Hrkalović.

Oglasila se i Sandra Božić

Član Predsedništva SNS Sandra Božić istakla je da porodično nasilje nema opravdanje niti sme da bude nezapaženo.

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Posebno je važno da nema zaštićenih kada je porodično nasilje u pitanju, zato je politika nulte tolerancije ključna. Kada govorimo o nasilnom ponašanju opozicionih političara, imali smo priliku da vidimo na koji način su se bahatili, pretili i zastrašivali dok su bili na vlasti kako bi prekrili svoja nepočinstva. Međutim, kada sumiramo ove slučajeve, čini se da su sve bahatiji, pa bi bilo opravdano pitati se na koji način bi se tek ponašali da opet dođu na vlast. Svoje nasilno ponašanje preneli su na proteste i u institucije, a odatle i na njihove pristalice koje sve češće pozivaju na ubistvo predsednika Vučića i njegove porodice. Čini se da je nasilje postalo njihova jedina politika, jer do sada nisu ponudili suštinski ništa što se odnosi na državotvornu politiku i povećanje životnog standarda građana Srbije - izjavila je Sandra Božić za Informer.

O još jednoj bizarnosti domaće opozicije svedoči ova fotografija - Đilas i Marinika sa Draganom Veličkovićem Šmajhelom iz Vršca koji je trenutno u zatvoru jer je pretukao svoju suprugu.

Foto: Informer.rs




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set