• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2024

12:02

Srbomrzac Picula hteo da zabrani Srbe u Vladi Crne Gore! Da li će sada pokušati da iskoristi svoje prijateljstvo sa opozicijom kako bi pravio haos u Srbiji?!

EPA

Vesti

Srbomrzac Picula hteo da zabrani Srbe u Vladi Crne Gore! Da li će sada pokušati da iskoristi svoje prijateljstvo sa opozicijom kako bi pravio haos u Srbiji?!

Podeli vest

Tonino Picula, srbomrzac i plaćenik Mila Đukanovića, hrvatski političar iz Socijaldemokratske partije Hrvatske i evroposlanik od 2013. godine. izabran je u utorak za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, a ono što je "zanimljivo" u vezi njegovih političkih angažmana je njegovo ponašanje za vreme rekonstrukcije Vlade Crne Gore 2021. godine.

Picula je u vreme rekonstrukcije, odnosno tokom druge polovine 2021. bio izvestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamentu i izrazito se protivio direktnom učešću Demokratskog fronta (DF) u tom procesu.

On je bio mišljenja da ključni porioritet crnogorske vlade treba da bude punopravno članstvo u EU, a da “to neće biti moguće ako se u pitanje dovode elementi crnogorske državnosti”.

- Po načinu delovanja kojeg su pokazali u aktualnom sazivu crnogorske Skupštine, reč je o političkoj opciji koja je više puta, kako delima tako i rečima, otvoreno demonstrirala da su joj političke konfrontacije i polarizacija društva prioritetniji od reformskog procesa i uklanjanje prepreka na putu Crne Gore prema EU - izjavio je Picula za medije krajem oktobra 2021.

Ovakvo bezobzirno ponašanje i sramne izjave koje su direktno osporavale izbornu volju građana postavlja samo jedno pitanje: Da li će osvedočeni srbomrzac Picula i u Srbiji pokušavati da kroji vladu na osnovu toga da li nekoga simpatiše ili ne? Kao što smo ranije i pisali, on je još 2022. godine viđen u društvu potpredsednice Đilasove Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, pa se, bar u neku ruku, može naslutiti ko su mu favoriti među srpskom opozicijom.

Podsetimo, nedavno je isplivala i šokantna fotografija Picule u ustaškoj uniformi i mitraljezom u rukama, što praktično može biti dokaz da je učestvovao u zločinačkim akcijama "Bljesak" i "Oluja" u kojoj je proterano preko 250.000 Srba, a ubijeno i poklano preko 2.000 dok velikom broju našeg naroda sudbina je nepoznata i dan-danas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set