• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.10.2024

10:32

Svima puna usta zaštite interesa, a rade za treću stranu! Vučić o BRIKSU i EU: Srbija postala poprište hibridnog rata!

printscreen

Vesti

Svima puna usta zaštite interesa, a rade za treću stranu! Vučić o BRIKSU i EU: Srbija postala poprište hibridnog rata!

Podeli vest

Naša zemlja je postala poprište hibridnog rata spoljnih službi koje učestvuju u ratovima, bilo na bliskom istoku, na Pacifiku... Svima su puna usta slobode i zaštite interesa Srbije, i to meni postaje prilično teško, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao na početku gostovanja da nijedan sastanak prethodne nedelje nije bio lak.

- Ako mogu da kažem nešto lakše mi je bilo sa Ficom i Orbanom, a svi su bili važni sastanci za zemlju. Što su pametni evropski mediji, kažu za nas trojicu da smo složna trojka - rekao je predsednik.

O pitanju BRIKS ili EU, Vučić kaže da su prethodnih dana puštana lažna istraživanja nepostojećih analitičara.

Foto: printscreen

 

- U tih 42 za BRIKS je 55 odsto koji su za stranku čiji sam član. SNS je uvek predstavljao Srbiju i sve različitosti u njoj. Moje direktno izjašnjavanje o bilo kojoj strani donosi jasnu prednost. Morao sam da kažem istinu o tom pitanju. Naša zemlja je postala poprište hibridnog rata svih spoljnih službi koje učestvuju u sukobu u Ukrajini, neki i na Bliskom istoku. Neki i na Pacifiku, i svi oni žele da imaju svaku teritoriju pod svojom kontrolom  - kazao je on.

Predsednik ističe da stalno slušamo međusobne optužbe dve strane koje su iste, i služe se istim metodama.

- Žele da imaju svaki narod i zemlju pod svojom kontrolu. I jednima i drugima su puna usta slobode i zaštite interesa, a oni rade za treću stranu. Za mene to postaje sve teže da to tolerištem i trpim. Najduže sam na vlasti, politički sam veteran, i u najtežim vremenima sam upravljao. Vi imate oštru podelu u Srbiji protiv koje sam ja, i izričito ću joj se protiviti. Sa jedne strane volimo Rusiju i mrzimo Zapad. Jeziva je bila kampanja protiv Nemačke, Ursule fon der Lajen, Analene Berbok. O Ursuli mislim sve najbolje, o Analeni baš i ne. Ali ne smete to da radite - naglasio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set