• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2024

20:08

Jačanje saradnje Srbije i SAD! Ana Brnabić na sastanku sa direktorom Odbora za spoljne poslove američkog Senata Demijanom Marfijem

FOTO TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ nr

Vesti

Jačanje saradnje Srbije i SAD! Ana Brnabić na sastanku sa direktorom Odbora za spoljne poslove američkog Senata Demijanom Marfijem

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić i direktor Odbora za spoljne poslove američkog Senata Demijan Marfi potvrdili su danas u razgovoru u Beogradu spremnost za unapređenje saradnje kroz dijalog i aktivnosti koje vode ka dugoročnom razvoju odnosa između dve zemlje.

Brnabić je naglasila važnost produbljivanja političkog dijaloga i razvijanja konkretnih zajedničkih projekata u oblastima od obostranog interesa, uključujući energetiku, regionalnu stabilnost i ekonomski razvoj.        

Istakla je i značaj intenziviranja Strateškog dijaloga između Srbije i SAD, kao i daljeg jačanja parlamentarne saradnje sa američkim Kongresom, što bi, kako je rekla, dodatno osnažilo međusobno poverenje i partnerstvo, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Tema sastanka bila je isaradnja sa OEBS-ovom Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u cilju unapređenja izbornog procesa u Srbiji, prenosi Tanjug.

Foto: FOTO TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ nr

 

Brnabić je naglasila da radna grupa, zajedno sa organizacijama civilnog društva, aktivno radi na implementaciji preporuka ODIHR-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set