• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2019

10:04

IZVUKLI SU ŽIVU GLAVU! Napadnuti vaterpolisti Zvezde stigli u Srbiju vidno uznemireni

Crvena zvezda

IZVUKLI SU ŽIVU GLAVU! Napadnuti vaterpolisti Zvezde stigli u Srbiju vidno uznemireni

Podeli vest

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević izjavio je da su igrači Vaterpolo kluba Crvena zvezda stigli oko 6.00 sati u Beograd i da su psihički uznemireni zbog napada u Splitu


Kako je rekao za RTS, napadnuti vaterpolisti su imali sreće, jer su izvukli živu glavu i ponovio da u trenutku napada nikoga nisu provocirali i da su obeležja kluba nosili ispod jakni.

Govoreći o golmanu Aleksandro Kralju, koji se spasio skokom u more, Milojević je rekao da je klub uz njega, da je on vrhunski sportista i da će i ubuduće biti prvi golman kluba. On je najavio konferenciju za novinare u ponedeljak u 12 sati i zahvalio se svima koji su osudili napad.

- Ovakve situacije nas dovode u situaciju da budemo oprezni. Ne sumnjamo u dobronamernost drugih, ali svi treba da se ugledaju na naše državne organe i našu policiju koja obezbeđuje naše događaje. Mogu da se pohvalim da na našim događajima nije bilo incidenata. To pokazuje kakav domaćin treba da se bude - rekao je Milojević.

Milojević je dodao i da je odlučeno da se utakmica sa Mornarom iz Splita odloži i da nisu narušeni sportski aspekti.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u subotu u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, trojica su pobegla, a jedan se skokom u more spasio od napadača.
Igrači su napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima.


Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa frakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

(VIDEO) DA NISAM SKOČIO U MORE UBILI BI ME! Napadnuti vaterpolista Zvezde vikao da je Crnogorac!

(FOTO/VIDEO) HULIGANI PALICOM JURILI VATERPOLISTE ZVEZDE! Splićanin slučajno SLIKAO NAPADAČE!

U SRBIJI SE OVO NIJE DESILO NIJEDNOM HRVATSKOM SPORTISTI! Jelenić: Hrvati mi se izvinili zbog napada!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 5 godina

Poštovani srpski vaterpolisti Crvene Zvezde, duboko žalim zbog incidenta koji vam se dogodio u Splitu, u mojoj zemlji Hrvatskoj, koji je naišao na veliku osudu građana Hrvatske. Domaćini, splitski vaterpolisti su prije nekoliko mjeseci slobodno u hrvatskim dresovima i bez incidenata šetali centrom Beograda, i ne smije biti nikakvih prepreka da se vi pojavite u bilo kojem gradu u Hrvatskoj. Ja sam bio sudionik Domovinskog rata kao hrvatski vojnik, želio sam i želim zemlju Hrvatsku bez šovinizma u kojoj će nam komšije biti dragi gosti. Putovao sam Srbijom, i nisam imao negativnih iskustava, već uvijek veliko srpsko gostoprimstvo, a svi su znali da sam Hrvat. Želim i borim se da se i vi tako osjećate svugdje u Hrvatskoj, i želim da to bude posljednji incident. Srdačan pozdrav, Marko, Hrvatska.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija