• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

16.08.2019

11:41

CRVENO-BELI HEROJ! Pankov: Vratio sam se u Srbiju da bih igrao za Zvezdu

Crvena zvezda

CRVENO-BELI HEROJ! Pankov: Vratio sam se u Srbiju da bih igrao za Zvezdu

Podeli vest

Vratio sam se u Srbiju iz Rusije samo da bih došao u Crvenu zvezdu, kaže u razgovoru za Informer fudbaler Radovan Pankov (24)

Defanzivac crveno-belih bio je heroj iz senke u trijumfu srpskog prvaka nad Kopenhagenom prošle srede, pošto je izveo dva jedanaesterca u penal seriji i oba pogodio.


Time je postao jedan od najzaslužnijih za plasman Zvezde u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona! Iako nije ni slutio da će uopšte ući u igru i mada je bez zagrevanja izašao na teren nakon što je Milunović isključen, hrabri Pankov tražio je od trenera Vladana Milojevića da šutira penale i bez greške ih je izveo.

Čista emocija

Pankov je do dresa Zvezde došao zaobilaznim putem. Ponikao je u Vojvodini, iz koje je 2016. otišao u ruski Ural iz Jekaterinburga. Bio je i na pozajmici u AEK-u iz Larnake, a 2018. potpisao je za Radnički iz Niša.

- Za Zvezdu igram sa čistom emocijom. Iskren da budem, došao sam u niški Radnički iz ruskog Urala samo da bih se dokazao i potpisao za Crvenu zvezdu. Samo mi je bilo važno da se vratim i odigram kako treba, a verovao sam u sebe. Nisam očekivao da se posle prve sezone oprobam u Zvezdi, ali posle druge jesam. Sa crveno-belima sam se za pet minuta dogovorio oko uslova - počinje priču "zlatni orlić" sa Svetskog prvenstva na Novom Zelandu 2015.

Foto: FK Crvena zvezda

Pankov je odmalena navijač Crvene zvezde, a Novosađanin je na neki način član navijačke grupe "Familija" iz Bačke Palanke.

- Nisam ponikao u Zvezdi, ali sam okoreli zvezdaš. Odmalena navijam za Zvezdu. Išao sam na sever dok nisam počeo da igram Superligu, a i dok sam išao u školu, sa drugarima iz kraja sam putovao vozom na utakmice. Posle sam putovao i sa navijačkom grupom "Familija" iz Bačke Palanke, jer je moja mama odatle. Mnogo emotivno sam doživeo plasman u Ligu šampiona prošle sezone, nadam se da ću to doživeti i sada kao igrač - otkriva Pankov.

KONAČNO SE OGLASIO! Hrvat iz Kopenhagena kuka posle Zvezde: Penali su bili neregularni!

Iako nikada nije krio koliko voli Zvezdu, Pankov je napravio potres kada je 2016. prešao u Ural i dao intervju ruskim medijima u majici sa natpisom "delije".

- Menjala se oprema jer je klub dobio novog sponzora i, dok smo čekali da stigne, nosili smo svoje stvari. Ja sam se potpuno slučajno pojavio u majici "delije" jer mi je to nešto što nosim svaki dan. Ni dok sam bio u Vojvodini nisam krio da sam navijač crveno-belih, iako su me neki navijači novosadskog kluba zbog toga vređali. Mada, neki su me i poštovali jer sam uvek davao maksimum i bio kapiten - jasan je Pankov.

Lalatović mu pomogao

Junački je Pankov sve to izdržao, a kako kaže, on za pritisak ne zna, što se i videlo kada je hladnokrvno šutirao penale.

- Imam pozitivnu tremu i željno iščekujem utakmicu, ali pritisak ne osećam nikada. Tako sam vaspitan. Ima tu i do rada sa trenerom Nenadom Lalatovićem. On je uvek insistirao na pobedničkom mentalitetu. Mnogo mi je pomogao, sarađivali smo i u Vojvodini i u Radničkom. Trener Zvezde Vladan Milojević i Lalatović su veoma različiti, ali mi se veoma dopada i način rada mog sadašnjeg trenera. Milojević je taktički perfekcionista, treninzi su raznovrsni, a odnos sa igračima sjajan - zaključuje Pankov.

Ostao bez oca, pa sina nazvao po njemu

Kada je imao samo devet godina, Radovan Pankov je ostao bez oca Miloša, koji je sa bratom Ljubišom poginuo u saobraćajnoj nesreći 2006. To ga, kako kaže, nije slomilo, već mu je dalo snagu da se bori.
- Bilo je mnogo teško, pogotovo prve dve-tri godine. Ali nismo klonuli duhom. Sada sam i ja otac, nekoliko dana nakon što sam potpisao za Zvezdu supruga Mirjana mi je rodila sina Miloša. Dobio je ime po dedi, odnosno mom ocu - kaže Pankov, koji je ime dobio po dedi Radovanu Pankovu, čuvenom političaru.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija