• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ​ D. LJ.

18.09.2019

07:53

ZVEZDA U MINHENU JURI ČUDO NEVIĐENO! Bajern ne gubi na startu Lige šampiona!

Crvena zvezda

ZVEZDA U MINHENU JURI ČUDO NEVIĐENO! Bajern ne gubi na startu Lige šampiona!

Podeli vest

Teže nije moglo! Crvena zvezda će takmičenje u Ligi šampiona početi u sredu protiv Bajerna (21.00, RTS 1), koji ne gubi utakmice na početku grupne faze i naročito je opasan kod kuće

Statistika Bavaraca je zastrašujuća, pošto su od 22 utakmice na startu Lige šampiona dobili 18, uz jedan remi i tri poraza. Nemce su u prvom kolu uspevali da iznenade PSŽ, Brondbi i poslednji put Deportivo La
Korunja pre 16 godina!

DUELI ZVEZDE I BAJERNA


1979/1980. 3. kolo Kupa UEFA
Bajern - Zvezda 2:0
Zvezda - Bajern 3:2
1990/1991. Polufinale Kupa šampiona
Bajern - Zvezda 1:2
Zvezda - Bajern 2:2
2007/2008. Grupna faza Kupa UEFA
Zvezda - Bajern 2:3


Od ukupno 75 utakmica odigranih u grupnoj fazu u Minhenu izgubili su samo osam! Dalje, u poslednjih 10 godina na svojoj "Alijanc areni" poraženi su samo dva puta u grupi Lige šampiona, i to 2009. od Bordoa (2:0) i 2013. od Mančester sitija (3:2).

Nema predaje

Da su brojke Bavaraca impresivne, priznaje i trener Ljupko Petrović, koji je 1991. sa Zvezdom eliminisao upravo Bajern u polufinalu Kupa evropskih šampiona i potom postao prvak Evrope.

- Kada čujete sve te brojke, to deluje zastrašujuće. Ipak, statistika je jedno, a teren je nešto sasvim drugo. Nemci će na terenu morati da dokažu da su bolji. Utakmice sa Bajernom su deo
Zvezdine istorije, a verujem da će i ova biti takva
- kaže Petrović za Informer.

MARIN VERUJE U PODRŠKU DELIJA! Kapiten Zvezde se zahvalio Nojeru na komplimentima pa izneo očekivanja pred premijeru u Minhenu!

ZVEZDA IMA TAJNO ORUŽJE ZA BAJERN! Crveno-beli su zbog ovoga u prednosti nad Bavarcima!

 


Šef stručnog štaba CSKA iz Sofije veruje da se fudbaleri šampiona Srbije neće obrukati na "Alijanc areni".

BAJERNOVE BROJKE U LŠ

22 učešća u grupnoj fazi
75 mečeva na domaćem terenu u grupnoj fazi
8 poraza kod kuće u grupnoj fazi
18 pobeda, 3 poraza i remi u prvim mečevima grupne faze
45:11 gol razlika u prvim kolima grupne faze



BAJERN KOD KUĆE
PROTIV AUTSAJDERA

1998/99. Bajern - Brondbi 2:0
2000/01. Bajern - Helsinborg 0:0
2004/05. Bajern - Makabi TA 5:1
2005/06. Bajern - Rapid 4:0
2008/09. Bajern - Steaua 3:0
2009/10. Bajern - Makabi Haifa 1:0
2010/11. Bajern - Kluž 3:2
2012/13. Bajern - BATE 4:1
2013/14. Bajern - Plzenj 5:0
2015/16. Bajern - Dinamo Z. 5:0
2016/17. Bajern - Rostov 5:0
 

- Bajern je veliki tim, jedan od najboljih u Evropi, i Zvezdi sigurno neće biti lako u Minhenu. Međutim, ovo je fudbal, iznenađenja se dešavaju svakog dana, a igrači Zvezde se sigurno neće unapred predati. Već su pokazali da imaju pobednički mentalitet i krasi ih borbeni duh, što je veoma važno - poručuje iskusni stručnjak.

Nemački portal Sportwette.net, koji je specijalizovan za kladioničarske savete, prognozira pobedu Bajerna od tri gola razlike. Gotovo svi nemački mediji najavljuju "leteći start Bajerna u Ligi šampiona", odnosno sigurnu pobedu nad prvakom Srbije.

Zvezdin štoper Miloš Degenek obećava da će crveno-beli učiniti sve da Nemcima pomrse račune.

- Biće mnogo teška utakmica, oni su prvaci Nemačke sedam godina zaredom. Strašna su ekipa, kao klub imaju sve, prava su institucija, najbolji u svojoj zemlji i u Evropi. Imaju igrače svetske klase, ali mi ćemo da se pripremimo za utakmicu na naš način i videti kako najbolje možemo da odigramo i napravimo dobar rezultat - poručuje Degenek.

Pamet u glavu

Australijski reprezentativac, koji je prošle sezone sa crveno-belima u Ligi šampiona igrao protiv Liverpula, PSŽ-a i Napolija, sada će protiv sebe imati jednog od najboljih napadača Roberta Levandovskog.


- Imali smo prošle sezone iskustva sa jakim napadačima. Videćemo kako igraju, analiziraćemo protivnika. Radujemo se toj utakmici. Imamo veliko iskustvo, to mnogo znači, ali sada je sve drugačije, drugi su igrači, drugačiji protivnici. Nadamo se da ćemo na neki način da budemo spremniji i pametniji u ovim prvim utakmicama - poručuje Degenek.

Bonus video





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija