• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2019

13:52 >> 13:45

SUDIJA PARTIZANOVAC NAM PONIŠTIO ČIST GOL! Terzić grmeo posle derbija: Uprava Partizana truje navijače!

Crvena zvezda

SUDIJA PARTIZANOVAC NAM PONIŠTIO ČIST GOL! Terzić grmeo posle derbija: Uprava Partizana truje navijače!

Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić sazvao je vanrednu konferenciju za novinare nakon poraza od Partizana u 161. "večitom" derbiju. Vidno besan odmah je opleo po Partizanu i poništenom golu

Terzić je odlučio da posle prospavane noći iznese svoje utiske sa derbija, gde navijači posebno očekuju odgovore na beskrvnu igru Zvezde, koja nije uputila šut na gol za 90 minuta igre.

TUČA, NEREDI I KONAČAN PORAZ ZVEZDE! Evo kako su mediji u regionu videli 161. "večiti" derbi!

- Ne želim da se pojavljujem kad pobeđujemo nego kad ide i loše. Da čujemo ima li pitanja, a želim prvoo da kažem da čestitam Partizanu, štabu i igračima, više su želeli pobedu, bili su manje loši od nas. Derbi kao prethodni, nije opravdao očekivanja, bilo je tenzije, imperativa pobede, pobedničkih želja sa pobe strane. Duboko sam nezadovoljan, hoću analizu, nedopustivo je da najbolji tim poslednjih 25 godina ovako prođe, 15 miliona će otići na bruto plate, skupo nas košta igrački kadar. Krasnodar, Kopenhagen, Jang Bojs, moraš ulagati ako hoćeš da pariraš, ali nešto škripi u derbiju i sledi ozbiljna analiza - započeo je Terzić.

Sudija Partizanovac poništio gol

- Napravili su pritisak, sedam dana su se bavili penalom protiv Inđije, Zvezda nije krila, jasno je izašla sa stavom da je sudija pogrešio i da takva pomoć ne treba. Zvezda je najjača, ne treba joj takva pomoć, greška, idemo dalje. Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol. Ponavljam, napravićemo analizu zašto je Zvezda bila loša, ali i tako loša je povela. Podsetiću da je duel Tavambe i Manojlovića pušten, i posle je Partizan preuzeo titulu. Mi smo sada dozvolili da pričaju, kevću i laju. Posle one atmosfere, smišljeno su pripremili teren, da je Zvezda favorit, i ispali smo naivni i previiše pošteni, kad pogledaš kako oni pripremaju teren u javnosti.

- Sreli smo se pre 15 dana, pričali smo o najsupešnijoj sezoni, i pričali smo o raspoloženju slavlja, a da mi moramo da radimo - nastavio je Terzić konferenciju, podsetivši na razgovor sa novinarima posle plasmana u Ligu šampiona.

Foto: Starsportphoto

Uprava Partizana truje navijače

- Druga stvar je je reakcija navijača Partizana, maltene histerija. Došao sam do zaključka da je rukovodstvo Partizana na perfidan i pokvaren način truje javnost da je Zvezda mezimac FSS i države, da se uništi Partizan. Neverovatno je onakva agresvina reakcija, da predsednik Partizana ne osudi navijača, nego za svoju TV kaže da je to navijanje i uobičajeno. To je rezultat perfidne kampanje, spinovanja mesecima i godinama, da neko želi da uništi Partizan, i reakcija je onakva. Borba, poziv na bunt, otpor prema režima. Pokvareno je jer Vučelić zloupotebljava funkciju u Večernjim novostima. Utiče na ostale medije, pa onda potpredsednik na mrežama truje i laže narod. To traje duže vreme, stvorena je pogrešna slika javnosti, i Savo Milošević je u to uvučen par meseci, davao je takve izjave, iako nije stvar trenera. Pričao je kako pomaže Zvezdi država, a za par dana će se znati koliko država pomaže Zvezdi, koliko Partizanu - kaže Terzić.

Foto: Starsportphoto

Zvezda više daje državi nego što od nje dobija

- Zvezda posluje transparentno, Zvezda ne koristi pare obveznike, 92 odsto koristi od transfera, Zvezda više daje državi nego što dobija, i ponosni smo na to. Zvezda ima samo 1.2 miliona evra sponzorskog ugovora sa Telekomom, imamo Gazprom, to je inostrana kompanija bez suvlasnišva Srbije. Ima polemike sa Agrobankom, a sve radimo javno i transparentno. Najgore prolazimo u hendlovanju dugova sa državnim bankama, sa Agrobankom, bolje smo prošli sa stranim bankama. Imaju specifičan način poslovanja. Ne bežimo od odgovornosti, imali smo ovde pre 20 dana konferenciju sa puno osmeha, ovde nema opuštanja, svaki dan je novo dokazivanje.

- Mogu da dam statistiku koliko je država pomagala od 2017. godine, na perfidan način koriste što Vučić ne krije da navija za Zvezdu.

Foto: Starsportphoto

Foto: Starsportphoto

Partizan spinuje javnost

- Ne možemo da prenebregnemo spinovanje javnosti i stvaranje atmosfere u Humskoj.

- Ja duboko poštujem Partizan, svestan sam da bez jakog Partizana nema jake Zvezde. Potrebne su dve strane, da li sam ikada pomenuo Partizan negativno? Oni se bave godinama na televiziji Partizana Zvezdom, nipodaštavaju i vređaju. Prećutkivali smo, naivni i prepošteni. Nije alibi, svesni smo slabosti i igre, ali ne možemo da ćutimo na propagandu koja se širi kroz Partizan i truje javnost. Poslali smo poruku navijačima da ne radimo tako, nije fer. Vučelić kaže "pa dobro to je navijanje što su vređali predsednika FSS, dok on sedi tu u njihovoj kući". Oni su dali za pravo navijačima, a doprineli su da je reakcija takva.

Foto: Starsportphoto

Nedopustivo je da nakon tolikog ulaganja tim igleda ovako loše

Novinari su Terzića na kraju pitali kako komentariše to da Zvezda na derbiju nije imala šut u okvir gola.

- Rekao sam da smo nezadovoljni, da ovaj tim u koji je investiran ovoliki novac ovako loše izgleda, to je nedopustivo!

Da li će biti kazni?

- Predstoje analize, pa ćemo videti - zaključio je Terzić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BANE

pre 4 godine

Kad slusate ovog coveka nemozete da se ne zapitate,koje postenje izvire iz ovog coveka... Metar lopta u autu,nepostojeci penali protiv Indjije, neregularni golovi,o cmu to Lalatovic prica itd ... da sad ne nabrajam, sve najnovije da ne spominjem stare stvari,i sad je sudija Partizanovac,kao i Mazic / svecki priznati i ne potkupljivi/ jer ne sviraju ono sto zvezda hoce i ne ide na njihovu vodenicu. Stvarno sramota i bezobrazluk ... necu vise nista da kazem prepoznace se dobro svi dusebriznici Srpskog fudbala...

BANE

pre 4 godine

Kad slusate ovog coveka nemozete da se ne zapitate,koje postenje izvire iz ovog coveka... Metar lopta u autu,nepostojeci penali protiv Indjije, neregularni golovi,o cmu to Lalatovic prica itd ... da sad ne nabrajam, sve najnovije da ne spominjem stare stvari,i sad je sudija Partizanovac,kao i Mazic / svecki priznati i ne potkupljivi/ jer ne sviraju ono sto zvezda hoce i ne ide na njihovu vodenicu. Stvarno sramota i bezobrazluk ... necu vise nista da kazem prepoznace se dobro svi dusebriznici Srpskog fudbala...

Srđan

pre 4 godine

Zvezda ima trenera koji čitavu karijeru igra "bunker", a kad se igra tako, tim je uvek bliži nerešenom ili porazu nego pobedi. Zvezda nikad nije igrala tako. Za dva plasmana u ligu šampiona ima malo zasluga i "bunker", ali najviše su zaslužni Borjan i dva Hrvata; Pogrančić i Bartolec.

Ostavka

pre 4 godine

Oteraj trenera neznalicu pa onda pricaj.Zvezdas sam ali ovakvu igru nikad niko nije imao,bez suta u gol.Oterati klena Gobeljica,Milunovica,Zander krilo covek nula za beka kasni uvek.La Prevara pre Garsije pa to je v an pameti.Evo jedan primer o igri 'strucnjaka,gubimo 2 0,Zander na 40 metara dobija loptu i vraca Borjanu.Kraj,nema dalje.Prodavaci magle procitani ste.

Neša

pre 4 godine

Naviklo se u domacem prvenstvu da se da po jedan neregularan gol i šta sad da radiš sa čovekom. Daj da mu priznamo pobedu da ne plače.

Srđan

pre 4 godine

Za svaki tim je najvažnija uigranost. Partizan ima 4 stranca i uigrava ih i u domaćem prvenstvu i u Evropi. Zvezda ima 9 stranaca od kojih niko s nikim nije sastavio dve poštene utakmice. Zvezda se ponaša kao pijani miljarder. Kupuje igrače kao da će to samo po sebi dati rezultat, ali neće. Kupovati napadače pa ih terati da igraju odbranu je zaista malo neobično. Sastavite onda tim od 9 odbrambenih igrača i Pavkova i to bi se savršeno uklapalo u Milojevu taktiku. Borjan ispuca loptu, Pavkov skače i onda odmah na snagu stupa odbrana još u protivničkoj polovini. " Osim toga, fudbal se igra zbog publike i Zvezda je uvek igrala tako, a nikad ovako kao danas. Bolje je časno poginuti u jurišu, nego umirati krijući se u mišjoj rupi (bunkeru). Ko ne igra za raju i zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom vratniku".(Zabranjeno pušenje)

branko1

pre 4 godine

U redu Terziću,sumnjiv faul,ali ti meni kaži kada će taj vaš trener da utrenira vase fudbalere da igraju pas igru,da stvaraju neke šanse za gol I šutiraju u gol.Ovo pišem na osnovu zadnjih 5-6 utakmica ,gde vi niste igrali fudbal,nego ste besomučno šutirali loptu u "bunar",očekujući da protivnik "kiksne"i vi to poentirate.To što Zvezda u zadnjih godinu-dve igra ne liči ninašta.Videćete veoma brzo to u Evropi,ali vi će te I za to naći neko glupavo objašnjenje,kao I sada.Hoćete da pobedite a niste šutnuli ni jednu loptu u gol.Gde to ima ?

kiza

pre 4 godine

Čist gol još jedna Stojkovićeva glupost. To ipak nije razlog Zvezdinog poraza. Osnovni razlog je katastrofalna i kukavička igra Zvezde.

Zvezda

pre 4 godine

Kao navijač ni jednih ni drugih ne vidim nigde da Terzić priča o penalu protiv Indjije koji stvarno nije bio. Napred VOŠA!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17