• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. G. - D. Lj.

09.10.2019

07:57

ŠIPTARI ZVEZDI NE DAJU NA KOSOVO! Vlasti lažne države žele da spreče meč Kupa Srbije u Zvečanu!

Crvena zvezda

ŠIPTARI ZVEZDI NE DAJU NA KOSOVO! Vlasti lažne države žele da spreče meč Kupa Srbije u Zvečanu!

Podeli vest

Crveno-beli bi danas trebalo da se sastanu sa Trepčom u šesnaestini finala Kupa Srbije, ali Albanci najavljuju da neće dopustiti Beograđanima da uđu na Kosmet

 

Ekspediciji Fudbalskog kluba Crvena zvezda neće biti dozvoljeno da uđe na Kosovo i Metohiju, kažu vlasti lažne šiptarske države! Crveno-beli bi danas (14.00, Arena sport 1) u Zvečanu trebalo da igraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče, ali Albanci poručuju da neće dozvoliti odigravanje te utakmice!

Spuštena rampa

Nikada nećemo dati odobrenje da se utakmica Trepče i Zvezde odigra u Zvečanu
Erold Salihu, generalni sekretar FS Kosova

Svetska fudbalska federacija (FIFA) uputila je preporuku takozvanom fudbalskom savezu Kosova da dozvoli duel Trepče i Zvezde. Međutim, generalni sekretar "FS Kosova" Erold Salihu kaže da od toga nema ništa.

- Nikada nećemo dati odobrenje za tu utakmicu. Dozvolićemo prijateljske mečeve Zvezdi, Partizanu i drugim klubovima, ali zvaničnih utakmica neće biti - kaže Salihu za Informer.

E, TO JE OPTIMIZAM! U Trepči sigurni da će dati gol Zvezdi!

(VIDEO) ZVEZDA STIŽE NA KOSOVO I METOHIJU! Svi jedva čekaju meč, tribine u bojama naše zastave!

Tenzije zbog izbora

Njegov zamenik Arijanit Ahmeti dodaje da je kosovskoj policiji izdat nalog da zabrani održavanje utakmice.

- O svemu smo obavestili policiju i sada je na njima da ispoštuju zakon i zabrane održavanje utakmice. Uložili smo žalbu kod FIFA i UEFA, koje su nam poslale pismo u kom se preporučuje da se utakmica odigra na Kosovu - naglašava Ahmeti.

Trepči otet stadion

 

Tokom ratnih dešavanja na Kosovu i Metohiji albanske vlasti otele su Trepči stadion u južnoj Mitrovici, na kojem je ovaj klub decenijama igrao utakmice. Fudbaleri i uprava Trepče godinama nemaju pristup svom stadionu, zbog čega su primorani da utakmice igraju u Žitkovcu pored Zvečana. Država Srbija najavila je sredinom septembra da će graditi novi stadion u severnoj Mitrovici, koji će imati šest hiljada sedećih mesta.

Da je odigravanje meča čiji je organizator Fudbalski savez Srbije neizvesno, potvrđuju i reči direktora FK Trepča Bojana Jakšića.

- Na administrativnom prelazu Jarinje još postoji zabrana prolaska za ekipu Crvene zvezde, koju su izdale kosovske vlasti. Nadam se da su posle završetka izbornog procesa tenzije splasnule i da nema razloga da se ova utakmica ne odigra - kaže Jakšić.

Crveno-beli su zvaničnu utakmicu na Kosovu poslednji put odigrali 2006. godine, kada su u Zubinom Potoku savladali Mokru goru sa 2:1.

- Ova utakmica Trepči i čitavom našem narodu na prostoru Kosova i Metohije znači mnogo, jer zbog političkih dešavanja nismo često u prilici da ugostimo takve fudbalske velikane kao što je Zvezda. Interesovanje je veliko i siguran sam da će, ako sve bude kako treba, ovo biti veliki sportski događaj za pamćenje - kaže Jakšić.

ŠIPTARI TERAJU PO SVOME! Salihu: Zvezda nema naše odobrenje da igra u Zvečanu!

TRENER ZVEZDE JASAN! Milojević: Radujemo se susretu sa našim narodom na Kosovu, hoćemo Kup!


Fudbaleri Trepče obavili su juče poslednji trening pred duel sa crveno-belima. Teren je u prethodnom periodu sređivan za današnji meč, tribine, na koje staje oko 1.600 ljudi, ofarbane su u boje srpske zastave, a najvatreniji navijači spremaju posebnu koreografiju.

Domaćin preti

Dobro smo radili, spremili smo se i nadam se da ćemo dati bar gol Zvezdi
Zoran Kasalović, trener Trepče

 

Trener ovog tima Zoran Kasalović rekao je za Informer da je njegova ekipa spremna za ovu utakmicu i da očekuje da bar jedna lopta završi u mreži crveno-belih.

- Zvezda će sigurno primiti gol. Dobro smo radili, spremni smo i nadamo se da ćemo se pokazati u pravom svetlu. Ovakvi protivnici, kao što je državni šampion, sami po sebi su dovoljna motivacija za moju ekipu - ističe Kasalović.

 

 

Susret s narodom

Susretu sa Trepčom raduju se i na "Marakani", kaže trener Vladan Milojević.

- Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku za susret sa našim narodom na Kosovu, za koji znamo u kakvoj situaciji se nalazi. Siguran sam da će biti dosta publike i za njih je ogromna sreća da uživo vide igrače Crvene zvezde. To je veliki sportski događaj, a samo druženje pre i posle utakmice, kao i susret sa njima, predstavljaće veliko zadovoljstvo za sve nas. Srca će nam biti ispunjena - naglašava Milojević.

 

Bonus video

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17