• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

14.12.2019

11:07

NAVIJAČIMA SE OVO NEĆE SVIDETI! Zvezda ne dovodi pojačanje, igra bez plejmejkera!

Crvena zvezda

NAVIJAČIMA SE OVO NEĆE SVIDETI! Zvezda ne dovodi pojačanje, igra bez plejmejkera!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde igraće bez plejmejkera naredne utakmice u Evroligi i ABA ligi! Organizator igre crveno-belih Lorenco Braun (29) povredio je levi skočni zglob u četvrtak uveče u meču 13. kola Evrolige protiv Baskonije, a njegova zamena Filip Čović takođe je van tima zbog povrede

Braun, koji je u poslednje vreme ubedljivo najbolji igrač tima sa Malog Kalemegdana, povredio se samo četiri minuta pre kraja meča sa španskim timom. Zvezda je poražena u beogradskoj Areni rezultatom 72:64, ali to je još i najmanji problem za trenera Dragana Šakotu, s obzirom na mnogo veće muke koje će imati sa sastavom tima.

Nemaju rešenje

Braun je bio jedini plejmejker na utakmici s Baskonijom jer se Filip Čović povredio u nedelju protiv FMP-a u ABA ligi, kada je dobio jak udarac u butinu i hematom koji mu je onemogućio da normalno hoda. Čak i da Brauna čeka kraća pauza, Zvezda svakako ima problem sa nedostatkom igrača na toj poziciji. Pokušavali su crveno-beli dosad sa bekovima Bilijem Beronom, Čarlsom Dženkinsom i Dejanom Davidovcem na "jedinici", ali niko od njih nije se proslavio u toj ulozi.

Zvezdin trener se posle poraza od Baskonije požalio upravo na to što njegov tim ima samo jednog kreatora igre.

(VIDEO) ZVEZDA OSTALA BEZ MUNICIJE! Baskonija slavila u Beogradu i prekinula evroligaški niz crveno-belih!

- Mi smo imali samo jednog igrača koji je mogao da kreira, jednog plejmejkera. Baskonija ima čak šest igrača na toj poziciji što je, priznaćete, velika prednost za protivnika - jasan je Šakota.

Još uvek nije poznato koliko će Braun odsustvovati sa terena. Trener crveno-belih pribojava se da je u pitanju povreda ligamenata, što bi značilo dužu pauzu.

- Na osnovu iskustva rekao bih da je povredio ligamente. Ipak, tek posle detaljnih pregleda će se znati kakva je priroda povrede. U ovom trenutku Lorenco je igrač koji nam najviše daje na terenu i nadam se da će se brzo oporaviti - rekao je Šakota.

NAVIJAČI GA PLJUVALI, ON DŽENTLMENSKI ODGOVORIO! Stauskas nakon pobede: Obožavam ovakve atmosfere, bilo je zabavno!

Duga sezona

Pitanje koje se nameće s obzirom na sve muke koje su snašle Zvezdu jeste da li klub planira da dovede pojačanje na poziciji plejmejkera. Šakota nije odgovorio konkretno, ali je odgovor više odričan nego potvrdan.

- Imamo puno utakmica, znamo da nam fale igrači. Dobro je na svakoj poziciji imati dva plus jednog igrača jer je sezona duga, a ja se uvek pribojavam povreda i bolesti. Međutim, imamo mnogo stranaca, to je problem. Trebalo bi otpustiti nekog da bismo doveli pojačanje - objašnjava Šakota.

Slede tri gostovanja

Košarkašima Crvene zvezde u narednom periodu neće biti lako jer ih očekuju tri gostovanja. U nedelju u 11. kolu tim Dragana Šakote će gostovati Zadru, najgoroj ekipi u dosadašnjem toku ABA lige. Samo tri dana kasnije putovaće u Moskvu, gde ih u 14. kolu Evrolige očekuje CSKA. U ponedeljak 23. decembra crveno-beli će takođe morati na put, a tada će se u ABA ligi sastati sa Primorskom.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija