• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2020

16:45

ČOVEK JE PRAVI CAR! Fudbaler Zvezde  POMAGAO penzionerima, a onda je ovim rečima PODIGAO SRBIJU NA NOGE!

Crvena zvezda

ČOVEK JE PRAVI CAR! Fudbaler Zvezde POMAGAO penzionerima, a onda je ovim rečima PODIGAO SRBIJU NA NOGE!

Podeli vest

Defanzivac Crvene zvezde Radovan Pankov je sa kapitenom Milanom Borjanom volontirao u pakovanju humanitarnih paketa za 173.000 penzionera

- Novo iskustvo za mene, ali fenomenalno. Osećao se ispunjeno, gordo što sam mogao i na ovaj način da pomognem. Spakovali smo juče između 10 i 15 hiljada paketa za penzionere, nije nam bilo teško bez obzira na svu zaštitu koju smo na sebi imali i uvek ćemo se rado odazivati akcijama u kojima možemo da pomognemo. Ne znam da li ćemo baš svaki dan moći da budemo u Areni zbog treninga i drugih obaveza, ali ćemo sigurno pomoći još koji put jer će ova akcija trajati desetak dana- rekao je Pankov za zvaničan sajt kluba.

(FOTO) LEP GEST ZVEZDINIH FUBALERA! Borjan i Pankov pomažu volonterima!

Fudbaleri Zvezde su u ovim vanrednim okolnostima napravili posebnu grupu na društvenim mrežama koja se samo odnosi na humanitarni aspekt.

- Mi, igrači smo u svakodnevnom kontaktu u raznim grupama na društvenim mrežama a ovu smo ciljano otvorili kako bismo mogli da budemo u toku i da zajednički učestvujemo u humanitarnim akcijama. I ne samo u ovim vremenima i samo vezano za korona virus, već uopšteno. Kroz grupu informacija brže dolazi do svih a lakše se i brže organizujemo.

Kao i svi fudbaleri FKCZ, Pankov poštuje sve propise u vanrednom stanju, kod kuće je sa porodicom u Novom sadu i kaže da mu dan brzo prođe.

- Specifična je situacija, ali smo je dočekali ipak spremni. Konačno mogu više vremena da porvedem sa svojima. Dan mi rano počinje, a kad, to zavisi od sina Miloša. Kad on ustane, onda i smo i mi na nogama. Onda uobičajeno, kafica, pa te neke kućne obaveze, trening i malo šetnje. Poštujemo sve mere Vanrednog stanja. Da smo supruga i ja sami ne bismo ni izlazili iz kuće bez preke potrebe, a ovako moramo zbog Miloša malo da se prošetamo. Ali, samo u našem kvartu.

BRAVO!!! Real DONEO važnu odluku u jeku koronavirusa!

Treninge obavlja u kućnim uslovima sem trčanja.

- Nisam ljubitelj trake za trčanje, pa taj deo gledam da obavim u parku i to gde nema mnogo ljudi. Obavezno stavim masku i rukavice da bih se zaštitio. Trudim se da nabavim što više tih zaštitnih sredstava jer maske posle tri sata gube svojstva. Stigli su na prekjuče spininig sobni bicikli, treninzi teku po planu i prema instrukcijama a ja ih obavim najradije na terasi i svežem vazduhu. Nedostaju mi saigrači, rad sa loptom. Nadam se da ćemo biti istrajni u ovome i da će se ova situcija što pre konsolidovati kako bismo nastavili sa radom na Marakani.

Foto: Starsportphoto

Defanzivac nema problema sa disciplinom u ishrani jer u ovim okolnostima smanjene potrošnje u vrste treninga potreban je dodatni oprez kako se ne bi telesna težina uvećala.

- Uvek sam pazio šta i kako jedem. Pogotovo sada kad se ne trošimo toliko koliko kad je sezona i kad su treninzi normalni sa loptom. Gledam da unosim manje ugljenih hidrata. Tu nam je bluzu kuće velika prodavnica, kupimo nešto sveže i zdravo a moja supruga Mirjana kuva i uglavnom ona vodi računa oko ručka i večere. Ja se sam snađem za doručak, napravim jaja, tost, neku kašu, 'smuti'. To je ono što jedem.

Miloš je centar sveta u kući, tako da Pankov i njegova supruga uglavnom preostalo slobodno vreme koriste da se čuju sa najbližima, pogledaju neki film, ali i da defanzivac kad svi ostali sklope oči odigra koju partiju na Soni plejstejšnu. Pankov apeluje na građane u Srbiji:

- Ostanite kod kuće.Tako ćemo olakšati posao lekarima i sestrama koji su najviše pogođeni, slušajte instrukcije vlasti, pratite situaciju i poštujte propise. Moramo ličnim primerima da zaštitimo starije i ako ćemo ostajanjem kod kuće pomoći najugroženijima onda je to najmanje je što možemo za sve njih da učinimo. Socijalna odgovornost u vanrednim okolnostima mora da postoji- zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija