• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2020

17:45

(VIDEO) NAJTUŽNIJI DAN ZA DELIJE U 21. VEKU! Dan kada se Humska radovala, a "zvezdaši" plakali!

Crvena zvezda

(VIDEO) NAJTUŽNIJI DAN ZA DELIJE U 21. VEKU! Dan kada se Humska radovala, a "zvezdaši" plakali!

Podeli vest

Bilo je u istoriji Crvene zvezde mnogo dramatičnih utakmica, onih koje se nisu završile srećno po navijače crveno-belih, ali u samom vrhu mesto je pronašla "tragedija" u Francuskoj pre tačno osam godina

 

Na današnji dan, 30. avgusta te 2012. godine Humska se radovala golu Ivana Ivanova u 75. minutu i prolasku u grupnu fazu Lige Evrope. Partizan je u Beogradu savladao norveški Tromso sa 1:0 i nakon poraza na gostovanju od 1:2, uspeo da prođe dalje zahvaljujući pogotku Bugarina.

SVE JE POZNATO! OVU SU MOGUĆI RIVALI SRPSKIH KLUBOVA! Partizanu otvoren put, TSC može protiv Totenhema ili Milana!

Međutim, baš u to vreme (obe utakmice su se preklopile, prim.aut) u Bordou Zvezda je vodila bitku protiv dosta težeg rivala. Posle 0:0 u Beogradu bilo je jasno da će crveno-belima biti pakleno teško u Francuskoj da prođu dalje.

Foto: Starsportphoto

Međutim, ne tako ubedljiva igra domaćeg Bordoa dovela je do toga da Filip Mladenović u nadoknadi prvog poluvremena raspali po lopti sa nekih 25 metara i pogodi za velikih 0:1. Tada se u "delijama" probudila nada će crveno-beli uspeti da se domognu dugo čekane grupne faze. Dosta je tada turbulencija bilo na Marakani, otišao je Robert Prosinečki upravo pred ovaj revanš meč, a Aleksandar Janković preuzeo ekipu. Nije mogao ni da zamisli teži debi.

Drugi deo igre nije počeo sjajno po Zvezdu. Gufran je doneo izjednačenje u 53. minutu, ali su gosti još uvek imali pozitivan rezultat i prolaz. Tako je bilo do 71. minutu kada Žusi nakon centaršuta, glavom matira Bajkovića i donosi 3:2 i rezultat za prolaz Bordou.

Foto: Starsportphoto

Tada se dešava velika drama. Asamoa iznuđuje korner za Zvezdu, Darko Lazović centrira sa desne strane, a nakon gužve u šasnaestercu Francuza, Nikola Mikić zakucava loptu u mrežu i donosi veliku radost gostima! Činilo se da je to to, da se neće ponoviti novi Strazbur, ali...

Veliki kiks Nikole Maksimovića u 92. minutu i nepotreban prekršaj Bajkovića nad Gufranom doneli su jedanaesterac domaćinu. Pomenuti Gurfran je pogodio i "zvezdašima" priredio neprospavane noći narednih nekoliko dana.

Foto: Starsportphoto

Već smo rekli za Strazbur, koji je takođe jedan najtužnijih sećanja "zvezdaša", ali je prvo mesto ipak rezervisano za Bordo. Baš zato "delije" ne pamte 30. avgust po lepom. Istina, prethodnih sezona znali su da ih obraduju njihovi miljenici poslednjim danima ovog meseca, ali će to veče u Francuskoj ostati dugo u sećanju svih kojima je crveno-beli pri srcu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija