• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

09.12.2020

13:20

UZBUNA, ZVEZDA OPET SMANJUJE PLATE, PARA NEMA! Crveno-beli IZGUBILI 20.000.000 EVRA!

Crvena zvezda

UZBUNA, ZVEZDA OPET SMANJUJE PLATE, PARA NEMA! Crveno-beli IZGUBILI 20.000.000 EVRA!

Podeli vest

Globalna kriza izazvana epidemijom koronavirusa koštala je Zvezdu čak 20 miliona evra, kažu u klubu s "Marakane"! Zbog toga će nadležni u Ljutice Bogdana biti prinuđeni da ponovo smanje plate fudbalerima


Crveno-beli su ove sezone sa trenerom Dejanom Stankovićem napravili veliki uspeh na međunarodnoj sceni. U konkurenciji Hofenhajma, Genta i Libereca obezbedili su plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope kolo pre kraja grupne faze. Beograđani su sakupili deset bodova u grupi L, što je rekord srpskih klubova.

Plate manje na Marakani

Foto: Starsportphoto

 

Terzić: Uzmi ili ostavi

Igračkom kadru Crvene zvezde plate su zbog koronavirusa prvi put bile smanjene u aprilu, maju i junu ove godine. Tada su umanjene za 50 odsto, a generalni direktor Zvezdan Terzić fudbalerima nije ostavio mnogo prostora za pregovore.
- Nije to bilo obaranje ruku između igrača i kluba, pa da se vidi ko je jači. Predočeno im je koliko Zvezda može da im plati, a da se ne uruši kao sistem. Bila je varijanta uzmi ili ostavi, i ko ne bi prihvatio, bio bi na transfer-listi već u sledećem prelaznom roku - rekao je tada Terzić.

Zvezda je ukupno od nagrada UEFA ove sezone zaradila više od osam miliona evra, međutim, to je tek polovina godišnjeg budžeta za plate fudbalera i članova stručnog štaba. Prema rečima našeg izvora iz kluba, uprava će sačekati kraj prvog dela sezone, a onda će ili krajem decembra ili početkom januara sa svakim igračem posebno pregovarati o smanjenju plate.

- Igrači već znaju šta ih čeka. Prate situaciju i poznato im je da je na globalnom nivou fudbal izgubio milijarde evra, a to se odrazilo i na Zvezdu. Klub je od početka krize ostao bez 20 miliona evra prihoda. Nije bilo publike na evropskim utakmicama, a propali su nam i neki transferi. Shodno tome, plate će morati da budu smanjene - kaže naš sagovornik iz uprave Zvezde.

Klub s "Marakane" je 2018. godine za plate igrača i zaposlenih u stručnom štabu izdvojio 12 miliona evra. Dve godine kasnije, ta suma je povećana na 16 miliona evra.

Putuju u Češku po novac i bodove


Fudbaleri Crvene zvezde otputovaće danas u Češku, gde će sutra (RTS 1, 21.00) odmeriti snage sa Liberecom u meču 6. kola grupne faze Lige Evrope. Utakmica nema rezultatski značaj, ali je važna iz finansijskih razloga, pošto remi klubu donosi 190.000 evra, a pobeda 570.000 evra. Osim toga, svaki bod doprinosi napredovanju na UEFA rang-listi.

- Stvar je prosta. Kad je bilo para, nije se štedelo. Svi igrači su dobili toliko unosne ugovore da im se nije išlo iz Zvezde. Ni danas niko neće da ide, uglavnom odbijaju ponude, jer ovaj novac ne mogu skoro nigde da dobiju. E, sad kad para nema, moraće oni da izađu Zvezdi u susret. Još nismo razgovarali s njima, ali vide i fudbaleri šta se dešava. U junu im je nagoveštena mogućnost da im primanja budu smanjena ako se situacija sa koronavirusom ne smiri - ističe naš izvor.

Neće biti lako

Zvezdini igrači su poslednji put dobili novac u oktobru i to su bile zaostale premije. Klub im još nije isplatio zarade za septembar, oktobar i novembar, a zasad nije poznato ni kad će to učiniti.

- Finansijski sektor tek pravi proračune, tako da još ne znamo detalje. Ipak, Zvezda će sve što duguje igračima isplatiti u punom iznosu i iz sopstvenih izvora. Neće biti lako. Ugovori koje igrači sad imaju pravljeni su kad je finansijska projekcija bila znatno bolja. Ovoj muci se niko nije nadao - poručuju s "Marakane".

Igrači Zvezde nisu bili raspoloženi da prokomentarišu najave iz kluba.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbijanac

pre 3 godine

Plate su vec smanjene ako to opet urade ne verujem da ce Zvezda osvojiti titulu jer igraci nece imati motiv da igraju mozda je bolje da im se premije prolongiraju za neko bolje vreme....

MILOS RANKOVIC

pre 3 godine

JESTE KRIZA U SVETU SVE STOJI,ALI STA RADE U KLUBU TERZIC,MRKELA,MENAZDMNET KLUBA,NISTA VI NERADITE U UPRAVI KLUBA SAMO UZIMATE NOVAC OD ZVEZDE,DRZAVA DONOSI U KLUB 1,5 MILIONA,GASPROM 4 MILIONA,IGRACI SA TRENERIMA SKORO 9 MILIONA DOSAD,A BICE JOS,TRANSFERI VUIIC 800 000,JOVANCIC 300 000,GARSIJA 2 000 000,JOVICIC 300 000,SKORO 3,5 MILIONA,TO JE 17 000 000 MILIONA,TI SI TERZICU REKAO DA TREBA 15 MILIONA ZA CELU SEZONU,ZNAM DA UEFA NIJE DALA NOVAC,TI NESMES DA SMANJUJES TERZICU PLATE IGRACIMA I TRENERIMA JER SU ONI DONELI NOVAC U KLUB,TI TERZICU NISI DONEO DINAR JEDAN,AKO NEMOZES DA NALAZIS SPONZORE DOVIDJENJA IMA KO MOZE

kiza

pre 3 godine

Pa koliko para vredi njihovo "trčanje za loptom". Koliko običan čovek sa mnogo više škole od njih zaradi. Ovo oko plata sportista je takva lakrdija koja se neće dobro završiti

Draganznas

pre 3 godine

Neka da ter,a mafijas koji opljackao zvezdu pa pobegao trazeci I azil, pa mu av psiho skinuo.poternicu...pa ce biti,a I od kokeze kriminalca uzeti jer je opljackao zvezdu za 50.000.000 e I eto.para za tri sezone.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17