• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2020

15:06

(VIDEO) UTERIVAO IM JE STRAH U KOSTI! Stanković je uvek MALTRETIRAO "rosonere"! Pamti se golčina iz kornera, ali i BOMBA sa 30 metara!

Crvena zvezda

(VIDEO) UTERIVAO IM JE STRAH U KOSTI! Stanković je uvek MALTRETIRAO "rosonere"! Pamti se golčina iz kornera, ali i BOMBA sa 30 metara!

Podeli vest

Žrebom u Nionu odlučeno je da će Crvena zvezda ukrstiti koplja sa Milanom u narednoj fazi takmičenja Lige Evrope

Milanski gigant ponovo delujem moćno, posle nekoliko sezona u kojima nije bio na svom prepoznatljivom nivou, ali ako ga neko iz sadašnjeg tima Crvene zvezd dobro poznaje to je prvi trener Dejan Stanković.

Foto: AP/Photo

Nastupajući za Inter, Stanković je protiv Milana igrao 22 puta, sa manje ili više uspeha, ali su tih godina u Italiji harali baš klubovi sa severa Italije. Tokom svoje karijere u plavo-crnom dresu neke od svojih najlepših golova postigao je upravo u derbiju "Dela Madonina", ali je Stanković doživeo i neke bolne poraze. 

Foto: AP/Photo

 

Kao potvrđeni navijač Intera, sigurno da mu je predstojeći okršaj sa Milanom dodatna motivacija i stimulacija, ali i činjenica da je igrao u Italiji sigurno može da predstavlja olakšavajuću okolnost u pripremi meča. 

Foto: AP PHOTO

Evo kako su izgledali neki od najčuvenijih utakmica Dejana Stankovića protiv Milana

Ako se gleda individualan učinak, Dejan Stanković svoj debi protiv Milana nije mogao bolje da zamisli, pošto je u 15. minutu susreta direktno iz kornera savladao Didu. Zaneti je povećao na 0:2, ali su Tomason, Kaka i Sedorf preokrenuli u drugom poluvremenu, te je Inter poražen u prvom derbiju na kom je nastupao trener Crvene zvezde. 

Čekao je Stanković na pobedu skoro dve pune godine, sve do 12. novembra 2005. godine. Tada je Inter bio nominalni domaćin iako se utakmice gradskih rivala igraju na istom stadionu, a "neroazuri" su slavili sa 3:2!

Ponovo je usledio sušan period za Inter, sve do 28. oktobra 2006. godine. Milan je bio domaćin u tom trenutku 14. na tabeli, dok je Inter vladao italijanskim fudbalom te godine. Poveli su "neroazuri" preko Krespa, da bi Stanković u 22. minutu susreta duplirao prednost, jednim od najlepših golova u istoriji derbija "Dela Madonina". Na kraju je Inter slavio sa 4:3.

Jedna od najboljih godina za Inter, bar što se derbija tiče, bila je ta 2009. kada je Milan "demoliran" u dva navrata, a Stanković je na svakoj od utakmica postigao po jedan "evrogol"! Prvi u februaru, kada je u 43. minutu sa velike udaljenosti pocepao mrežu Kristijana Abiatija, da bi avgusta iste godine u pobedi od 4:0 Storariju prozujao Stankovićev udarac sa 30 metara!

Poslednji derbi "Dela Madonina" Stanković je odigrao u avgustu 2011. u Superkupu Italije, kada je Milan slavio sa 2:1, golovima Boatenga i Ibrahimovića. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija