• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2021

09:17

PIKSI SA NESTRPLJENJEM ČEKA MEČ ZVEZDE SA ITALIJANIMA! Drago mi je zbog Dekija! Milan je favorit, ali...

Crvena zvezda

PIKSI SA NESTRPLJENJEM ČEKA MEČ ZVEZDE SA ITALIJANIMA! Drago mi je zbog Dekija! Milan je favorit, ali...

Podeli vest

Fudbalska javnost u Srbiji je sva svetla uperila na "Marakanu" i okršaj šampiona Srbije sa italijanskim gigantom! Legenda Crvene zvezde i jugoslovenskog fudbala, Dragan Stojković Piksi izneo je svoja očekivanja pred meč i prisetio se nekadašnjih okršaja ova dva tima

Zna se koliki je trag Dragan Stojković Piksi ostavio u Crvenoj zvezdi. Na pomen njegovog imena se stane mirno, a peta Zvezdina zvezda ne krije koliko se raduje što će Dejan Stanković imati priliku da predvodi njegov voljeni klub u četvrtak (18:55) protiv velikog Milana!

- Pre svega da kažem, drago mi je zbog Dejana Stankovića kojem ide jako dobro. On dobro zna kako funkcioniše italijanski fudbal i prezadovoljan sam što će imati priliku da odmeri snage sa italijanskim timom. Milan je favorit, ali u fudbalu se nikad ne zna. Činjenica je da moj bivši klub nije imao sreće da naleti na Milan koji je godinama bio u krizi ali ovaj novi Piolijev tim dokazuje da nije slučajno u vrhu. Nadam se da će Dejan odraditi dobar posao i da će osvojiti titulu u prvenstvu- rekao je Piksi za  italijanski Tutomerkato. 

Foto: Peđa Milosavljević

Piksi je zlatnim Slovima upisan u Zvezdinu istoriju

Otkrio je i kako je saznao da Zvezda igra protiv Milana!

- Prva poruka koja mi je stigla na telefon je bila od Galijanija. Taman sam bio sleteo iz Pariza u Beograd, upalio sam telefon i bideo njegovu poruku: ’Kakva sećanja’. Odmah sam ukapirao da je Zvezda izvukla Milan. Videli smo se nedvano i u Milanu kada smo posetili supruga i ja- otkrio je Dragan Stojković.

Foto: Starsportphoto

Stojković je jedan od najboljih fudbalera koje je Srbija ikada imala

Emotivno se prisetio i duela sa Milanom čiji je i sam bio akter...

- Kada pričate o mečevima Zvezde i Milana, pričate o istoriji fudbala. Čak i danas u Srbiji pričaju o tome. Mediji svakodnevno pišu priče o tim utakmicama, snimci se vrte na televizijama. To su bile legendarne utakmice koje su kao malo koje ušle u istoriju. Taj Milan sa trojicom Holanđana je bio fantastičan. Bio je to najjači tim sa kojim sam se suočio u Evropi. Intenzitet i presing Sakijevog tima je bio ludački za tu epohu fudbala.

I onda je progovorio o čuvenoj magli...

Ništa se nije videlo. U prvom poluvremenu smo igrali normalno. Ali kada smo izašli iz svlačionica na drugo poluvreme, dočekala nas je velika magla. Savićević je postigao gol posle pet minuta, a da vas podsetiim da je on igrao tu utakmicu bez treninga jer nam se priključio direktno iz vojske. Mi na terenu smo videli taj njegov gol, ali većina navijača nije mogla. Minuti su prolazili, a magla je bila sve gušća i gušća. U 65. minutu je sudija rekao da ne možemo da nastavimo. Koja šteta... Imali smo apsolutnu kontrolu utakmice, Milan je bio na kolenima, a Virdis je izgubio živce i dobio crveni karton.

Meč se ipak odigrao dan kasnije! Ne može Piksi da prežali koliko je Zvezda ispala naivna!

- Bila je to neverovatna naivnost Crvene zvezde koja je pristala da igra odmah sutradan. Delegat nam je rekao da je na nama da izaberemo kada želimo da se igra. Naš tadašnji trener Branko Stanković, čovek starog kova, mi je rekao: ’Hajde da igramo sutra’. Pokušali smo da ga odgovorimo, govorili smo mu da smo mrtvi umorni i da Milan ima jače zamene... Nije hteo ni da čuje. Sledećeg dana je Milan iskoristio dodatne resurse, uveo kvalitetnije igrače sa klupe i bili su fizički dominantniji. Milan je bio bolji u tom meču. Dali su gol koji su svi na stadionu videli osim sudije kada je lopta prešla gol liniju ceo metar. Uspeli su i posle toga da povedu preko Van Bastena, a ja sam ubrzo odgovorio golčinom na asistenciju Savićevića. Kako mi je poslao tu loptu... Genije i ja samo bili strašan tandem, mogli smo da igramo zavezanih očiju. Otišli smo na penale i Milan je pobedio. Ostalo je istorija... Ali i danas, kao i tada, ponosan sam na te utakmice jer smo pisali istoriju fudbala - zaključio je legendarni Dragan Piksi Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija