• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2021

21:48

/OCENE/ANKETA/ AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE OČEKUJE NAS SPEKTAKL NA DERBIJU! Večiti rivali u TOP formi!

Crvena zvezda

/OCENE/ANKETA/ AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE OČEKUJE NAS SPEKTAKL NA DERBIJU! Večiti rivali u TOP formi!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost sa 4:1

Ekipa Dejana Stankovića ovom pobedom je sa maksimalnim brojem bodova završila prvi krug utakmica, tačnije sve utakmice do reprezentativne pauze, što je kako kaže trener crveno-belih i bio primarni cilj

Ipak, i u taboru Zvezdnog najvećeg rivala Partizana vlada dobra atmosfera! Derbi je pred nama, a po formi može li ovo da bude najbolji derbi u poslednjih nekoliko godina?

Anketa

Ocene: 

Milan Borjan 6,5 - Kod gola gostiju nije mogao ništa. Ostao je sam na vetrometini i nekoliko minuta pre vodećeg pogotka gostiju, ali je tada uspenšo odbranio. Na visini zadatka za utakmicu ovakvog kalibra kada golman mora da ostane koncentrisan iako nema mnogo posla. 

Milan Gajić 6 do 45. minuta - Utakmica je bila rešena već posle prvih 45 minuta, te ga je Stanković ostavio u svlačionici na poluvremnu kako ne bi rizikvao povredu pred okupljanje reprezentacije. Imao je mnogo više ofanzivnih nego defanzivnih sadataka i sa Kangom i Garvrićem pravio višak na desnoj strani. 

Nemanja Milunović 7 - Ako Milunović ostane u ovakvoj formi tokom celog proleća, ali i kada dođu bitke u kvalifikacijama za evropska takmičenja za Zvezdu nema zime. Siguran, odmeren i samouveren - tako se može opisati njegova igra od proleća. Gol kao nagrada za dobru predstavu protiv bivšeg kluba.

Foto: Starsportphoto

Miloš Degenek 6,5 - Ista priča kao kod Milunovića. Uspeo je Stanković od reprezentativca Australije da napravi štopera i za Superligu. Degenek je u prošlosti igrao mnogo bolje protiv "težih" rivala, ali je danas pokazao da je izbacio tu praksu. 

Marko Gobeljić 5,5 - Mučenje je bilo gledati Gobeljića danas. U prvom poluvremenu gotovo da se nije sastavio sa loptom. U drugom poluvremenu malo popravio utisak kada se spustio defanzivno, ali je "promaja" duvala po njegovoj strani. 

Njegoš Petrović 5 do 73. minuta - Najslabija karika Crvene zvezde na dašanjem meču bio je mladi vezista. Hodao je po ivici da postane tragičar, bezbroj loših dodavanja, izgubljenih duela i lopti. Komplikovao kada za to vreme nije i bacio "ljagu" na dobre partije u dosadašnjem delu nastaka sezone. 

Foto: Starsportphoto

Gelor Kanga 7 do 45. minuta - Kada mu se igra i mnogo jači od Mladosti ne mogu da ga uhvate "lasom", a danas mu se baš igralo. Vraćao se u odbranu po loptu i vukao konce Zvezdinog napada. Lopta na "trepavicu" Nemanji Milunoviću za izjednačenje, a potom i projektil za potpuni preokret. 

Željko Gavrić 6 do 62. minut - Navikao je Gavrić javnost na mnogo bolje partije u crveno-belom dresu, te se ova danas, solidna, računa kao ispod proseka. 

Foto: Starsportphoto

Mirko Ivanić 6 - Nije ga bilo mnogo u igri Crvene zvezde jer je kompletna odbrana Mladosti bila fokusirana na njega. Ipak, kada je sredinom drugog poluvremena napokon dobio metar prostora odmah je zapretio Miloviću. 

Aleksandar Katai 7 - Ako je partija protiv Voždovca bila nagoveštaj da se Magiko vraća, onda je Mladost bila potvrda te teze! Perfetkan korner za gol Milana Pavkova, a potom i MAGIČAN potez i asistencija za Veljka Nikolića. Ozbiljnog aduta dobio je Stanković kada je Katai ozdravio. 

Milan Pavkov 7 do 73. minuta - Ponovo je skočio i ponovo dao gol glavom. Videlo se po slavlju koliko mu znači novi gol za samopouzdanje. Bio je glavna meta Zvezde u prvom poluvremenu, rvao se sa štoperima Mladosti i iznudio nekoliko kornera. 

Foto: Starsportphoto

Veljko Nikolić 7 od 46. minuta - Iako je Nikolić u prošlosti znao debelo da podbaci protiv ekipa nalik Mladosti, danas je bio izuzetan. Ulaskom je razmrdao crveno-bele i ušao u Kangine "kopačke". Postigao i gol u 52. minutu za konačan rezultat. 

Aleksa Vukavnović 6,5 od 45. minut - Bio je adut Dejana Stankovića tokom jeseni Aleksa Vukanović, a čini se da mu trener crveno-belih i sada daje prostora za dokazivanje koje nekadašnji napadač Napretka koristi na najbolji mogući način. Nekoliko puta je šutirao sa distance, ali bez prevelikog uspeha. 

Slavoljub Srnić od bez ocene od 62. minuta - Ušao da zatvori prilaze golu Milana Borjana i pomogne Marku Gobeljiću koji se nije sastavio večeras. 

Dijego Falćineli bez ocene od 73. minuta - Premalo vremena za konkretan utisak. 

Ričard Odada bez ocene od 73. minuta - Premalo vremena za konkretan utisak, ali i nekoliko izgubljenih lopti na sredini terena koje se mogu pripisati godinama. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija