• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2021

16:53

NE RAZMIŠLJAM O PARTIZANU! Stanković najavio meč u Kruševcu i otkrio u kakvom je stanju Milunović!

Crvena zvezda

NE RAZMIŠLJAM O PARTIZANU! Stanković najavio meč u Kruševcu i otkrio u kakvom je stanju Milunović!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 17 časova gostuju u Kruševcu gde ih očekuje meč 29. kola Superlige Srbije protiv Napretka

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković ističe da mu je drago da se nakon devet godina vraća u Kruševac. 

- Drago mi je što gostujem u fudbalskom gradu na jednom lepom stadionu. Poslednji put sam bio 2012. godine kada se igralo finale kupa i to na štakama kada sam operisao tetivu. To je bila moja poslednja godina igračke karijere. Bilo je to jedno lepo veče u Kruševcu, Zvezda je dobila Borac iz Čačka u finalu Kupa Srbije sa 2:0. Vežu me lepa sećanja za taj stadion i verujem da će predstojeća utakmica biti jedan dobar izazov - započeo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Trener crveno-belih potom je izneo očekivnja pred duel u Kruševcu. 

- Napredak je opasan protivnik i očekuje nas jedno teško gostovanje. Nedostajaće navijači, obično je stadion bio pun i bila je prava fudbalska atmosfera. Oni imaju svoj cilj i svoje planove, a to je borba za srednji deo tabele. Znamo šta nam je činiti i to ponavljam od početka sezone. Vratili su se svi iz reprezentacije, skoro svi su se oporavili. Videćemo kakva će situacija biti sa Milunovićem, ali i to ide dobrim putem. Nadam se da će vrlo brzo biti u konkuenciji za sastav. Skoro svi smo na broju i biće mi izazov da odaberem startnih jedanaest fudbalera - naveo je Stanković. 

Foto: Starsportphoto

"Iza ugla" je i derbi, već u sredu Crvena zvezda će dočekati Partizan, a utakmica sa večitim rivalom mogla bi da reši pitanje titule. 

- Ne razmišljam o Partizanu u ovom trenutku. Tako klasifikujemo stvari od početka, imamo prvenstvo i kup, imali smo  evropske utakmice. Nije nijedna utakmica  velika ili mala. Igraćemo jedan tvrd meč, ali namestili smo glavu za svaki sledeći duel, a i za ovu utakmicu koja nam donosi tri boda i mir.

Reprezentativna pauza je iza nas, a Srbija dugo vremena nije ostavila tako dobar utisak kao u tri martovska susreta i to pod komandom novog selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Svi igrači su se vratili posle obaveza u reprezentaciji i skoro svi su zdravi. Drago mi je da su zadovoljni svojim nastupima za nacionalne timove. Kanga i Ben su napravili lepe istorijske uspehe za svoje države. Takođe, drago mi je zbog Gajića koji je debitovao za „A“ selekciju i odigrao jednu dobru utakmicu. Vratio se sa puno elana iz naše reprezentacije, što je još jedan dokaz da je Dragan Stojković Piksi uradio odličan posao sa timom i na tome mu čestitam. Želim mu puno sreće u nastavku kvalifikacija. Takođe, ekipi su se priključili Borjan i Gavrić. Ulazimo sa jednom lepom atmosferom u pedesetak dana završnice, gde možemo dosta toga da dobijemo - rekao je trener Zvezde. 

Foto: Starsportphoto

Četa Dejana Stankovića je i tokom pauze imala obaveze, igran je duel u okviru Kupa Srbije, a Zvezda je slavila sa 3:0 protiv IMT-a.

- Falku i Falćineliju sigurno znače golovi. Mislim da su Falko i Bakajoko imali pehove i male povrede koji su ih odvojile jedan period od terena, kao što je na primer povreda kolena Bakajoka protiv Milana. Takođe, Falko se prvo povredio u Subotici, a onda dobio i korona virus. Nikako da uhvate pravi takmičarski ritam, ali sada će svakako biti prilike jer je pred nama dosta utakmica. Zadovoljan sam načinom na koji treniraju, kao i kako se ponašaju. Drago mi je zbog Falka što je već na drugom, trećem nastupu postigao pogodak, to će mu puno značiti zbog samopouzdanja i rada.  Što se tiče Sanoga, on je pravi lav, pošten momak, koji stoprocentno daje sve od sebe na terenu. Sa njim u ekipi imamo izvanredan balans. Ukoliko hoćemo da igramo napadački, on je momak koji drži tas veznog reda u svojim rukama i sa njim Crvena zvezda dosta dobija na kvalitetu igre - zaključio je Dejan Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija