• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

02.05.2021

07:12

HOĆU SA ZVEZDOM U LIGU ŠAMPIONA I DA IGRAM PRED NAJVATRENIJIM NAVIJAČIMA U EVROPI! Filipo Falko otkriva zašto je iz Italije došao u Srbiju!

Crvena zvezda

HOĆU SA ZVEZDOM U LIGU ŠAMPIONA I DA IGRAM PRED NAJVATRENIJIM NAVIJAČIMA U EVROPI! Filipo Falko otkriva zašto je iz Italije došao u Srbiju!

Podeli vest

Želeo sam i da steknem iskustvo igranja u inostranstvu, a za Zvezdu sam se odlučio zato što se u ovom klubu evropske utakmice podrazumevaju. Siguran sam da nisam pogrešio

Igraću sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona, zato sam i došao, kaže u intervjuu za Informer fudbaler crveno-belih Filipo Falko (29)!

Italijan je u januaru potpisao ugovor na dve i po godine sa srpskim šampionom i tako prvi put u karijeri postao član nekog kluba van otadžbine.

Foto: Starsportphoto

 


Da li vam je bilo teško da napustite italijanski fudbal?

Nisam za Superligu, fudbal je igra za narod


Kako ti je delovala ideja o formiranju Superlige Evrope?
- Fudbal je igra za narod, za svu decu, za one koji sanjaju. Bilo bi nepravedno da neko osvoji prvenstvo i ne dobije šansu da igra na najvišem nivou. Jasno je da su klubovi Superligu pokušali da osnuju zbog novca, ali fudbal nije novac. Fudbal je nešto sasvim drugo, nešto o čemu se sanja.

- Čim sam saznao da me želi Zvezda, u dogovoru sa svojim agentom, prihvatio sam ponudu. Znao sam da je reč o klubu sa tradicijom, a želeo sam i što pre da steknem iskustvo igranja u inostranstvu. To me je još više uverilo da sam doneo pravu odluku. Velika stvar je što Mister priča italijanski, to mi je pomoglo da se uklopim. Tu je i Dijego Falčineli, a i deo stručnog štaba govori italijanski.

Imali ste ponude drugih klubova, inostranih i italijanskih. Zašto ste izabrali baš Zvezdu?

- Zvao me je lično Dejan Stanković. Objasnio mi je kakav mu je plan i šta su ciljevi u narednim sezonama. Utakmice u Evropi se u Zvezdi podrazumevaju i to me je najviše privuklo. Nisam nikad igrao u Ligi šampiona, to mi je za sada neostvarena želja. Nadam se da ću već sledeće sezone ostvariti dečački san. Što se ove sezone tiče, želja mi je da osvojimo duplu krunu.

Delije, Liga šampiona, puna Marakana...

Jeste li poznavali Stankovića lično pre dolaska u klub?

- Nisam, ali za njega zna ceo svet, s obzirom da je napravio vrhunsku karijeru. Upoznao sam druge srpske igrače kao što su Darko Lazović, Dušan Vlahović...

Foto: Starsportphoto

Filipo Falko, hoće sa Zvezdom u Ligu šampiona



Kakvi su vam utisci o klubu posle prva tri meseca u Zvezdi?

- Veoma sam zadovoljan ovde. Voleo bih da ostanem što je duže moguće, jer vidim svoje mesto u dugoročnom planu koji mi je predstavio trener Stanković. Voleo bih da igram na punoj "Marakani" pred najvatrenijim navijačima u Evropi, zbog toga vredi ostati u klubu.

 

FILIPO FALKO


klub utakmica golova
Leće 97 15
Pavija 34 9
Ređina 3 0
Juve Stabija 11 1
Trapani 35 2
Bolonja 9 0
Čezena 13 4
Benevento 36 6
Peruđa 9 1
Peskara 7 0
Zvezda 9 3
UKUPNO 263 41

Jeste li navikli na Beograd i da li vam je tu neko do porodice?

- Od pre mesec i po tu mi je verenica Livijana Rafaele. Lakše je nego kad smo živeli odvojeno. Inače sam miran tip, najviše volim da prošetam posle treninga, da odem negde na večeru, pogledam neki film. Sad se i vreme konačno malo prolepšalo. Beograd mi u potpunosti odgovara, a i Livijana je zadovoljna ovde. Ima mnogo lepih mesta. Bio sam u nekoliko tržnih centara. Kad bi trebalo da uporedim Beograd sa nekim gradom u Italiji, rekao bih da me podseća na Milano.

Družite li se privatno sa nekim od saigrača?

- Družim se sa Dijegom, nekoliko puta smo išli na večeru zajedno, a upoznao sam i bivšeg igrača Zvezde i Lacija, Dušana Bastu. On govori italijanski. Ja slabo znam engleski, ali saigrači su se navikli na mene i ja na njih, nemam problema. Lepo se slažemo.

Nedostaje li ti nešto iz Italije?

- Samo moje rodno mesto, Pulsano. To je gradić na obali Jadrana, oko 100 kilometara jugoistočno od Barija. Ima oko 10.000 stanovnika. Nedostaje mi pre svega more. Jedva čekam da odem tamo kad mi se ukaže prilika.

Foto: Starsportphoto

 



Tetovaže sove, broja 20 i 1942. godine

Imaš mnogo tetovaža. Da li svaka ima neko dublje značenje?

- Kako koja. Sova sa loptom je tu je jer mi se dopala slika. Datum ispod sove je dan kad sam debitovao u u Seriji A, 11. maj 2019. Broj 20 je moj srećan broj, a detelina sa četiri lista je protiv loše sreće. Tu je i lik iz crtaća uz koji sam odrastao. Godina 1942. je tu u čast mog dede, koji je tad rođen. To sam istetovirao kad je preminuo. Imam i jednu iznad dlana koja još nije završena, ona je posvećena verenici.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija