• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2021

12:08

GOTOVO JE! Euforija na Marakani! DRAGOVIĆ JE ZVEZDIN TRI GODINE! Deda je sada najsrećniji!

Crvena zvezda

GOTOVO JE! Euforija na Marakani! DRAGOVIĆ JE ZVEZDIN TRI GODINE! Deda je sada najsrećniji!

Podeli vest

Aleksandar Dragović je prvo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku!

Iskusni štoper Aleksandar Dragović stavio je paraf na trogodišnji ugovor i predstavljaće veliko pojačanje za tim Dejana Stankovića.

- Mnogo mi je drago što sam potpisao, uvek sam govorio da mi je san da igram u Crvenoj zvezdi, a sada se to i desilo. Bio sam nervozan i uzbuđen, jer mi je Zvezda omiljeni klub i jedva sam čekao da potpišem ugovor, ali sada sam srećan što sam ovde i jedva čekam da izađem na teren i treniram sa ekipom. Pričao sam sa kapitenom Milanom Borjanom, Milošem Degenekom i bivšim kapitenom Vujadinom Savićem.  Svi su mi pričali sve najlepše o Crvenoj zvezdi i kažu da je najlepše igrati pred punom Marakanom. To treba da se doživi i nadam se da ću ispuniti svoj san. Da pred punim stadionom savladam večitog rivala - započeo je Dragović.

Foto: Privatna arhiva

 

Stameni štoper je otkrio i odakle tolika ljubav prema Crvenoj zvezdi i zbog čega je došao.

Ljubav se rodila zahvaljujući dedi, on me je kao malog uvek vodio na Marakanu, gledao sam derbije, tako sam odrastao sa tim, u kući se stalno pominje Crvena zvezda. Deda je sad najsrećniji i njemu je sada najlepše. Već dugo pratim Zvezdu, poslednje četiri godine konstanto igra u Evropi. Još jedan veliki razlog je što je šef stručnog štaba Dejan Stanković potpisao novi ugovor. Velika trenerska karijera je pred njim, kao što je bio dobar kao igrač. Svaka čast Crvenoj zvezdi na osvojenih 108 bodova, šampionskoj tituli. Jedva čekam da učim od njega i nadam se da mogu dosta da naučim. Pokušaću što pre da se uklopim u ekipu.

Otkrio je Dragović i koji su mu ciljevi po dolasku u Crvenu zvezdu.

Želimo da uđemo u Ligu šampiona, daćemo sve od sebe da to ispunimo, ali ne možemo sad o tome da pričamo. Moram da idemo korak po korak, tako sam naučio u Austriji i Nemačkoj. Mislim da je najbitnije da se koncentrišemo na svaku utakmicu posebno, pa ćemo videti na kraju gde smo i šta smo. Takođe se nadam da će moje iskustvo da pomogne ekipi, ali najbitnije je da funkcionišemo kao tim i borimo se za Crvenu zvezdu i na kraju da slavimo titulu. Očekujem i da će biti publike u novoj sezoni i da će nam navijači pružiti podršku sa tribina, jer je to najleši osećaj za jednog fubalera. Već godinu dana igramo bez publike i svi željno isčekujemo pun stadion - zaključio je Dragović.

Foto: reuters

 

Aleksandar Dragović je austrijski fudbaler i reprezentativac srpskog porekla, rođen 6. marta 1991. godine u Beču. Visok je 186 centimetara. Prošao je omladinsku školu Austrije iz Beča, gde je napravio i prve profesionalne korake i zabeležio 66 nastupa uz jedan pogodak. Karijeru je nastavio u Bazelu, gde je nastupao od 2011. do 2013, gde je odigrao 77 utakmica i postigao četiri gola. Posle Švajcarske, fudbalski put nastavio je u Ukrajni, tačnije u Dinamu iz Kijeva, gde je odigrao 66 mečeva od 2013. do 2016. godine. Potom se oprobao u Bundesligi,gde je za Bajer Leverkuzen odigrao 71 utakmicu i postigao 3 pogotka. Za ,,Farmaceute“ je nastupao od 2016. do 2021. uz pozajmicu u Lester u sezoni 2017-18, gde je za ,,Lisice“ odigrao  11 mečeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija