• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2021

16:03

PEŠIĆEV RAPORT O HAIFI! Zvezda nije imala sreće! Oni su NAJTEŽI rival, brzi i moderni!

Crvena zvezda

PEŠIĆEV RAPORT O HAIFI! Zvezda nije imala sreće! Oni su NAJTEŽI rival, brzi i moderni!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv boljeg iz dvomeča Makabi Haifa - Kairat

Izraelski šampion slovi za favorita u meču proti Kairata, a jedan od igrača koji najbolje poznaje potencijalnog rivala Zvezde je Aleksandar Pešić koji je prošle godine branio boje najvećeg rivala Makabija iz Tel Aviva! Bivši napadač crveno-belih je u razgovoru za "Mozzart sport" detaljno analizirao Haifu. 

- Dobra je Haifa, sigurno najteža ekipa koju je Crvena zvezda mogla da dobije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Osvojili su prvenstvo, mada ja i dalje tvrddim da je Makabi iz Tel Aviva bio kvalitetniji. Zbog toga sam i ubeđen u Zvezdin prolaz, ako dođe do meča protiv Haife. Imaju nekoliko vrlo zanimljivih igrača. Prednjači ofanzivni vezista Šeri, jako dobar igrač. Ima 33 godine, ali i veliko iskustvo. Igrao je za par klubova u Holandiji, nosio dres Kvins Park Rendžersa - počeo je svoj "skener" Pešić. 

Foto: Starsportphoto

Bivši napadač Crvene zvezde ima dobra iskustva u duelima sa Makabijem.

- Uvek sam protiv njih igrao dobro. Možda su mečevi protiv Haife moji najbolji u Izraelu. Dao sam im dva gola na tri utakmice. Tu sam video da je reč o brzoj i modernoj ekipi. Pričao sam vam već o Šeriju, ali tu je i iskusni zadnji vezni Abu Fani, igra standardno za selekciju Izraela. Krilni vezista Hazisa je odličan u igri jedan na jedan. Špic Rukacivija zna da ddaje golove. Bio je najbolji strelac prvenstva , mada nije mnogo opasan u polju. Ne učestvuje toliko u igri - ističe novi napadač Karagurmuka. 

Na stadionu Makabi Haife uvek je vatrena atmosfera, a to potvrđuje i sam Pešić.

-  Imaju moderan stadion, pred njihovom publikom igraju jako poletno. Moderna su ekipa. Pre svega brza. Ali čini mi se da im je odbrana nešto tanja. Tamo sve zavisi od Bogdana Planića. On im je ubedljivo najznačajniji igrač defanzivnog reda. Biće stvarno lepo igrati u Haifi, ako do toga dođe. Izrael je sproveo vakcinaciju, tako da nema nikakvih ograničenja. Biće pun stadion - otkriva srpski napadač.

Aleksandar Pešić istakao je da će u prvom kolu navijati za Kairat. 

- Nisam upoznat sa snagom Kairata. Voleo bih da prođu zbog mog druga, rođenog Nišlije Radeta Dugalića. Ali, čini mi se, da je Haifa blagi favorit. Prošle godine su igrali sa Kairatom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Slavili su na svom terenu, posle toga eliminisali i Rostov. Koliko sam čuo spremaju i neka pojačanja. Već su doveli levog beka iz Ber Ševe - dodaje Pešić.

Foto: printscreen

Meč će se igrati 20. ili 21. jula kada je u Izraelu izuzetno toplo, što bi moglo da utiče na ishod utakmice. 

- Tada je tamo mnogo vruće. Upravo iz tog razloga prvenstvo u Izraelu počinje tek krajem avgusta. Može da bude nezgodno za goste. Tu je i vlažnost vazduha, osetio je to i Olimpijakos kada je gostovao Ber Ševi. Tamo je baš pustinja. U Haifi je nešto lakše. Ali da ponovim. Zvezda bi trebalo to da prođe, kvalitet je na strani mog bivšeg kluba. Samo da krenu jako kao većinu evropskih mečeva u prošloj sezoni. I neće biti problema. Možda ih ovaj žreb mobiliše da od starta priprema krenu jako - podvlači Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija