• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2021

17:29

ČOVIĆ KRITIKOVAO KSS, PA PROKOMENTARISAO PANTEROVU PLATU! Kod nas je igrao za 30.000 mesečno, pa nismo mi CSKA!

Crvena zvezda

ČOVIĆ KRITIKOVAO KSS, PA PROKOMENTARISAO PANTEROVU PLATU! Kod nas je igrao za 30.000 mesečno, pa nismo mi CSKA!

Podeli vest

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović otvoreno je govorio o mnogim temama tokom gostovanja u emisiji Fokus na televiziji B92

Nebojša Čović se dotakao neuspeha srpske reprezentacije u kvalirfiakcijama za Olimpijske igre, problemima u KSS, ali i o Crvenoj zvezdi i budžetima klubova iz regiona! Nije pričao o Partizanu, ali je obelodanio koliko je Kevin Panter zarađivao tokom vremena na Malom Kalemegdanu.

- Naravno, da je to što se dogodilo izuzetno loše za nasu košarku i perspektivu naše košarke. Tri, četiri godine unazad pričam o zabrinutosti za našu košarku, jer ne vidim strategiju. Oni koji treba da objasne sta se događa, sede u Košarkaškom savezu Srbije. Da objasne šta su razlozi i kako ćemo dalje. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju u novembru mesecu. Igor je strucan i kompetentan, ali morate da stojite i ispred i iza trenra i da gledate kakav je abijent. Nikola Jokić nije došao, svako ima pravo na svoje probleme. Jeste li imali kontakt sa njim? Saša Đorđević je za Rio animirao igrače, razgovorao, Igor to nije mogao. Nije dobro da nemate trenera pforesionalca, taj covek, mora da bude u KSS, kao i njegovi pomoćnici, da im je to jedini posao!

Foto: Starsportphoto

 

Čović smatra da je situacija lošija nego 2000. godine.

- Odgovornost je na KSS, od predsednika pa nadalje, pa možemo da anlizuiramo po dubini. Nema ništa u tome lično, ni ljubavi ni mržnje, to je profesionalan odnos. Imate rezultata ili nemate. Neka izađu i kažu da li su dobili pet do sedam miliiona evra. Ne možemo se pokrivati ženskom košarkom. Marina je napravila rezultat, nije to lako, ali devojke su rezultata za sebe. Ovo je seniorska reprezentacija. Sledeća Olimpijada je 2024, za nju se treba kvalifikovati. U novembru su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ko će tada igrati? Ne znam, igrači su u Evroligi i NBA, to trazi sistematski rad i plan. Mislim da je gora situacija nego posle Sidneja 2000. godine, tada se gotovo sve raspalo, pa smo seli i napravili strategiju. Došao je Pešić i napravio tim, radio je profesionalno, samo taj posao. Potom, Istanbul prvaci Evrope, pa prvaci sveta i čovek je otišao zbog bosanskog lobija. Rušimo ono što imamo, smetaju nam stručni i uspešni ljudi".

Foto: Beta/Branisla Božić

 

Kevin Panter je nedavno potpisao milionski ugovor sa ekipom Partizana. Amerikanac je u Crvenoj zvezdi zarađivao 30.000 na mesečnom nivou.

Foto: Starsportphoto

 

- Panter je iz Olimpijakosa prešao u Zvezdu bez obeštećenja. Mesečna plata mu je bila 30.000 dolara. Ugovor na 6 meseci, pritom zadnje dve rate nisu plaćene, jer je sezona bila prekinuta zbog korone pa se isplaćivalo 80 odsto. To su pare za koje je čovek igrao u Zvezdi, sada se afiormisao, ne pada mi na pamet da ulazim o bilo kakve priče sa kamionima i avioninma. To bi bilo opravdanja, ali davati ogromne cifre, pa mi nismo CSKA - poručio je Nebojša Čović!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zof

pre 2 godine

Čovek potpuno u pravu. Nama Precednik saveza osnova.

Sale70

pre 2 godine

Naravno da niste,nekako je vise Partizan kao CSK...a vi ste vise kao Zenit...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17