• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2021

18:31

DINAMO DUPLO VREDNIJI OD ZVEZDE! Sve oči uprte u ORŠIĆA i MAJERA! Zagrepčani RIVAL po meri CRVENO-BELIH!

reuters

Crvena zvezda

DINAMO DUPLO VREDNIJI OD ZVEZDE! Sve oči uprte u ORŠIĆA i MAJERA! Zagrepčani RIVAL po meri CRVENO-BELIH!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde saznali su potencijalne rivale za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona

Žrebom u Nionu odlučeno je da će Crvena zezda ukoliko eliminiše Šerif, na noge boljem iz duela Dinamo Zagreb - Legija, te postoji šansa da se za mesto u Ligi šampiona bore veliki rivali iz bivše Jugoslavije. 

Foto: Reuters/Andrew Yates

Naravno, mnogo stvari će uticati na sam rezultat, ukoliko do utakmice uopšte dođe, odnosno Zvezda i Dinamo opravdaju uloge favorita, ali glavna tema pošto je završen žreb jesu nefudbalske stvari, kojima se mi ovom prilikom nećemo baviti. 

Nema sumnje da je Zvezda mogla da prođe i bolje i gore na žrebu, ali je utisak da su Modri rival "po ukusu" koji bi mogao da pokaže crveno-belima gde se nalaze u ovom trenutku na svom evropskom putu. Dinamo je četiri puta u poslednjih pet godina igrao u evropskim takmičenjima, a najveći iskorak napravili su prošle godine kada su stigli do polufinala. 

Ako je suditi po vrednosti tima, Dinamo će biti apsolutni favorit. Prema "Transfermarktu" Modri vrede 133.300.000 evra, a dva najskuplja fudbalera su golman Dominik Livaković 15 miliona i Mislav Oršić 12 miliona. Sa druge strane, Zvezda je duplo "jeftinija" - 64.150.000 miliona, a najvredniji igrač je Mirko Ivanić čija se vrednost procenjuje na 6.500.000 miliona evra. 

Foto: printscreen

Kada se pogleda realno, daleko od toga da je Dinamo duplo bolji od Zvezde. Na golu Modrih je uvek Dominik Livaković koji je stekao status i prvog golmana reprezentacije. Zagrebački tim se uglavnom oslanja na produkte iz omladinske škole, pa tako svake godine jedan od igrača napravi veliki iskorak u karijeri kakav je ove godine slučaj sa Joškom Gvardiolom. 

Najjača strana tima Damira Krznara sigurno je ofanzivan trojac Petković-Majer-Oršić. Dugogodišnja saradnja ubojitog trojca ostavila je dubok trag u prethodnoj sezoni i nema sumnje da će oni biti najveća opasnost po gol Legije, a možda i Crvene zvezde. 

Foto: reuters

Problem za Krznara mogla bi da predstavlja povreda kapitena Arijana Ademija koji će gotovo sigurno propustiti dvomeč sa Legijom, a pitanje je da li će biti spreman i za potencijalni okršaj sa Crvenom zvezdom. Uz njega, "ključeve" kreatcije drže Josip Mišić, Amer Gojak i Luka Ivanušec. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lesa

pre 2 godine

Kakav Dinamo Legija prolazi. Zvezda ide u Varsavu.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija