• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2021

09:57

PEŠIĆ BESAN! Za Zvezdu sam dao 29 golova, a drugi su im bolji jer se "dobro kreću"

Crvena zvezda

PEŠIĆ BESAN! Za Zvezdu sam dao 29 golova, a drugi su im bolji jer se "dobro kreću"

Podeli vest

Bivši napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić razočaran je zbog mišljenja koje vlada među nekim navijačima šampiona Srbije da su od njega mnogi neefikasniji špicevi ostavili bolji utisak

Pešić je u jednoj sezoni, koliko je nosio crveno-beli dres, direktno učestvovao kod čak 51 gola.

To me malo tišti. Ja sam bio u Crvenoj zvezdi, za sezonu sam postigao 29 golova i još na sve to dodao 22 asistencije. Tresao sam mrežu i Partizanu, u Evropi. Hajde, uradite analizu i vidite da li je neki napadač posle mene imao takav učinak. Onda čujem priče, vidim komentare na portalima i forumima kako sam pola golova dao iz penala. Tu ulazi u uši ljudima, iako je laž. Barem se danas sve može proveriti. Dao sam samo pet golova sa 'kreča'. A i da sam dao više... Danas smo došli do toga da se pojedinci uzdižu, jer se dobro kreću, dobro skaču, dobro grade loptu. Ja sam davao golove - rekao je popularni Šiljo za "Mozzart sport", aludirajući na Tomanea, Dijega Falćinelija, Loija Dionia...

Potom se prisetio i velikog promašaja u Moskvi, protiv CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope.

Ne bežim od toga. Bila je Moskva, bio je taj promašaj. Ali taj detalj esencijalno ništa ne govori. Promašuju i mnogo bolji napadači od mene iz sličnih pozicija. Je li to razlog da neko poništi njihov kvalitet? Verujem da nije. I opet ponavljam: bila je Moskva, ali bio je i Krasnodar. Ko je pošten i gleda fudbal zna da bi malo igrača iz one pozicije uspelo da provuče loptu i postigne pogodak.

Letos je bio povezivan za Crvenom zvezdom i tvrdi da je imao ogromnu želju da se vrati na "Marakanu". Ipak, smetalo mu je to što su se svakakva imena spominjala pre njegovog.

Ne znam kako to da objasnim. Osetio sam nešto... Nije to ljutnja, bes ili šta već. Ali kao da me pojedinci nisu dovoljno poštovali u Srbiji. Uzdizali su se neki drugi igrači, ja sam bio tu stalno pominjan kao alternativna opcija. A ja vam kažem da sam bio prvi izbor. Nije to hvalisanje, nego je stvarno tako bilo. Čudna situacija, skroz. Posebno, jer sam bio dobar, da ne kažem odličan u prvom mandatu - poručio je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realno

pre 2 godine

Pa kada si toliko dobar sto se nije neko zainteresovao za tebe, vec si po uigranim semama zavrsio na Istoku...Pominjes golove u namestenim utakmicama, svi se sklanjaju.Slazem se da ima gorih (Tomane, Dioni i sl), ali ti si drvo par exelans...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija