• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2022

14:55

PAVKOV VODI ZVEZDU KA TITULI! METALAC PAO POSLE PREOKRETA! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

PAVKOV VODI ZVEZDU KA TITULI! METALAC PAO POSLE PREOKRETA! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Metalac u Gornjem Milanovcu rezultatom 1:2 (1:1), u poslednjem meču 22. kola Superlige Srbije

Ovim trijumfom crveno-beli su prvi put od starta takmičenja preuzeli lidersku poziciju, na najbolji način iskoristili kiks najvećeg rivala Partizana protiv Kruševljana i preoteli im prvo mesto na tabeli.

Krenuli su ofanzivno izabranici Dejana Stankovića i već u devetom minutu propustili sjajnu priliku. Akciju u dva poteza izveli su Ben i Ohi, kapiten Komorskih Ostrva je uposlio Norvežanina, koji je iz pozadine tukao, nateravši Markovića da se istakne.

Nastavila su oba tima sa napadima, međutim, bez konkretnih prilika za postizanje golova, a i kada ih je bilo, odbrane su besprekorno odrađivale svoj posao.

I onda, "hladan tuš" za Zvezdu u finišu prvog poluvremena. Posle nekoliko propuštenih šansi srpskog šampiona, Metalac je stigao u vođstvo! Zahvaljujući, pre svega, kardinalnoj greški Aleksandra Dragovića, štoper crveno-belih je napravio najgoru reakciju od dolaska na Marakanu, poklonio loptu Fićoviću i Prestižu, usledila je kontra domaćih i fudbaler iz Konga dodao Cvetkoviću, kome nije bilo teško da silovitim udarcem natera Borjana na kapitulaciju.

METALAC - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)

STADION: Metalca.                                      SUDIJA: Novak Simović (Lovćenac)

STRELCI: Cvetković 31. minut - Ohi 45, Pavkov 55.

ŽUTI KARTONI: Marković, Stojić, Fićović, Prestiž - Pićini, Kanga, Sanogo

Metalac: Marković – Vlalukin, Stojić, Milićević, Bačkulja (88. Nikolić), Antonijević (61. Stojanović) – Krajišnik, Čađenović (88. Grbović) – Cvetković (74. Mandić), Fićović (61. Stuparević) – Prestiž. Klupa: Maslarević, Premović, Nikolić, Mandić, Đurović, Grbović, Stojanović, Stuparević, Luković. Trener: Milija Žižić.

Crvena zvezda: Borjan – Pićini, Eraković, Dragović, Rodić (60. Gajić) – Sanogo, Kanga – Ben (46. Pavkov), Ivanić, Katai – Ohi (68. Srnić). Klupa: Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Pavkov, Đurić, Motika, Živković, Stanković, Radulović i Srnić. Trener: Dejan Stanković.

Nastavila je Zvezda sa silovitim naletima. Još žešće, ali nije imala ni sreće, pošto je u 43. minutu udarac Pićinija zaustavila prečka.

Ipak, već u narednom napadu, zatresla se Markovićeva mreža! Posle centaršuta Kataija, najviši u šesnaestercu bio je Ohi Omoižuanfo, nadskočio oba štopera Metalca i doneo izjednačenje - 1:1.

U drugom poluvremenu crveno-beli su nastavili da pritiskaju Milanovčane i nakon samo pet minuta stvorili novu sjajnu šansu, međutim, na ubačaj Kange, nebeski skok i udarac Ohija otišao je ovog puta pored same stative.

Silan pritisak isplatio se Zvezdi u 55. minutu! Zlatni Džoker Dejana Stankovića ponovo je pokazao zašto zauzima posebno mesto u srcu Delija. Kada god je teško, Milan Pavkov je pogađao za crveno-bele. Bilo je tako u Novom Sadu protiv Proletera, a danas u trenucima kada su gosti silno pritiskali Milanovčane, posle samo devet minuta provedenih na terenu zatresao mrežu.

Fenomenalno je Mirko Ivanić poslao loptu u prazan prostor Zvezdinom napadaču, koji je iskosa izašao na Markovića i rutisnki ga savladao za potpuni rezultatski preokert - 1:2.

Uspeo je Pavkov i nekoliko minuta kasnije da još jednom zatrese mrežu, ali je uhvaćen u ofsajdu, pa je Simović poništio njegovu novu majstoriju.

Do kraja meča Crvena zvezda je rutinski privela posao kraju i ostvarila 23. trijumf u sezoni i prvi put u sezoni zasela na lidersku poziciju Superlige Srbije, ispred najljućeg rivala Partizana.

TOK MEČA 

Drugo poluvreme

KRAJ UTAKMICE. Crvena zvezda je pobedila Metalac sa 2:1, golovima Ohija i Pavkova.

90. minut - Sjajan šut Kange sa distance, Marković je morao da izbaci u korner.

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade u Gornjem Milanovcu.

90. minut - Slobodan udarac za Metalac izveo je Krajišnik, poslao loptu u šesnaesterac, ali je Borjan na vreme istrčao i izboksovao loptu. Posle sudara na travi su ostali Pavkov i Stojić.

88. minut - Dvostruka promena u Metalcu. Ulaze Nikolić i Grbović, umesto Bačkulje i Čađenovića.

83. minut - Ubačenu loptu Pavkov je izbacio u korner. Isti je izveo Stuparević, prošla je lopta koju je zahvatio Stojić, ne baš kako je želeo, ali opasnost velika ispred Borjana završila je udarcem pored gola.

83. minut - Prekršaj Pankova nad Stuparevićem, biće to šansa za centaršut u šesnaesterac Borjana.

Foto: Starsportphoto

 

79. minut - Pojačava defanzivu Dejan Stanković, pa Radovan Pankov ulazi umesto Mirka Ivanića.

74. minut - Vlalukin je ubacio loptu u kazneni prostor, a Borjan sigurno intervenisao. Na drugoj strani, Katai je imao dobru šansu-

74. minut - Nova izmena u Metalcu, nekadašnji zlatni Orlić Staniša Mandić je na terenu umesto strelca gola za Milanovčane Cvetkovića.

73. minut - Slobodan udarac iskosa izveo je Kanga, stvorila se gužva u šesnaestercu domaćih, ali su se Milanovčani odbranili.

70. minut - Zvezda diktira tempo i drži rezultat. Sve se odvija ispred šesnaesterca Metalca.

68. minut - Ulazi Slavoljub Srnić, za Ohija je završena utakmica.

66. minut - Ponovo Milan Pavkov postiže pogodak, ali ga je sudija poništio zbog ofsajd pozicije napadača Zvezde.

64. minut - Pokušaj Kange sa distance bio je baš neprecizan.

61. minut - Prve promene i u Metalcu, umesto Antonijevića i Fićovića, na terenu su Jovan Stojanović i Filip Stuparević.

60. minut - Menja Stanković, ulazi Milan Gajić umesto Rodića.

Foto: Starsportphoto

 

59. minut - Novi gol postiže Pavkov, ali je poništen zbog faula nad Dušanom Markovićem.

55. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Zvezda 2:1, golom Milana Pavkova!!! Samo što je ušao u igru ljubimac Delija je odlično odreagovao na pas u prazno Ivanića, izašao pred Markovića i udarcem po zemlji doneo potpuni rezultatski preokret!!!!

54. minut - Katai je dobro sve uradio, međutim neprecizno u završnici.

53. minut - Žuti karton za Sanoga iz Zvezde, zbog grube igre u duelu

51. minut - Kakva šansa za Zvezdu, posle centaršuta Kange ponovo je Ohi nadvisio odbranu Metalca i dobro zahvatio loptu glavom, ali je otišla nekoliko santimetara tik pored desne stative

47. minut - Dobar prodor i šut iskosa sa 17 metara Kataija, završio je u Markovićevom naručju.

Foto: Starsportphoto

 

47. minut - Prva prilika u nastavku za Metalac, ali je centaršut Prestiža pokupio Kanga, vratio Borjanu koji je mirno ispucao u polje.

46. minut - Počelo je sa zakašnjenjem drugo poluvreme, Bena je zamenio Milan Pavkov. Svemu je kumovala bakljada Delija.

Uskoro počinje nastavak meča u Gornjem Milanovcu, Stanković će po svoj prilici odmah uvesti Pavkova u igru.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena!

45. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Ohi je izjednačio za Zvezdu, Katai je centrirao, a Ohi Omoižuanfo pored dvojice čuvara glavom savladao Markovića za izjednačenje - 1:1!!! 

45. minut - PREČKAAAAAAAAA! Posle šuta Pićinija zatresla se gornja konstrukcija Markovićevog gola.

45. minut - Ivanić je odlično ubacio za Bena, ali je napadač Zvezde izblokiran.

Foto: Starsportphoto

 

45. minut - Igraće se još tri minuta u prvom poluvremenu.

42. minut - Žuti karton i za Markovića.

39. minut - Preti Metalac preko Prestiža, a na drugoj strani Ivanić u kontri gubi loptu. 

38. minut - Lukav potez Kataija, pokušao je da lobuje Markovića sa nekih sedam-osam metara, ali je lopta otišla iznad prečke.

33. minut - Novi žuti kartoni, zbog žustre rasprave "požuteli" su Fićović iz Metalca i zvezdaš Gelor Kanga.

32. MINUT - GOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Metalac, strelac je Cvetković!!! Loptu je poveo Prestiž, poslao pas ka Cvetkoviću, ona je prošla kroz noge Erakoviću i stigla Stefanu Cvetkoviću, koji nije propustio priliku da silovitim šutem u šesnaestercu savlada Borjana - 1:0! Sve je krenulo od katastrofalne greške Aleksandra Dragovića, možda i najveće otkako je stigao na Marakanu, na naivan način je izgubio loptu, sevnula je kontra i ŠOK za Stankovićev tim.

29. minut - Žuti karton i za Pićinija.

28. minut - Inače, bivši napadač Votforda koji je u avgustu pojačao Metalac Filip Stuparević današnji meč je počeo sa klupe, jer je dana,s prema nezvaničnim informacijama, imao temperaturu i trebalo bi da dobije šansu u drugom poluvremenu. 

27. minut - Žuti karton za Nemanju Stojića iz Metalca, zbog prigovora.

Foto: Starsportphoto

 

26. minut - Nova sjajna prilika za Crvenu zvezdu, Ivanić je prošao i centrirao, a Kanga iz prve opalio, lopta je otišla tik pored stative.

23. minut - Novi korner za Zvezdu završen je neuspešno, centaršut Bena je "očistila" odbrana Metalca. 

20. minut - Kombinovali su Ivanić i Ohi u šesnaestercu, ali je Norvežanina bio ponovo izblokiran.

19. minut - Ben je šutirao u šesnaestercu Metalca, iskosa neprecizno, daleko od toga da bi se nazvalo i šansom.

17. minut - Korner za Zvezdu izveo je Kanga, da bi Antonijević intervenisao ispred Sanoga i otklonio potencijalnu opasnost.

15. minut - Sada preti Metalac, centrirao je Fićović na drugu stativu, a Antonijević šutirao, pošto mu je zasmetao Ben u duelu, bio je neprecizan i poslao loptu pored gola.

11. minut - Katai je odigrao Benu, usledio je centaršut i lopta ka Ivaniću, koji je šutirao, međutim, ponovo u golmana Markovića.

9. minut - NAJBOLJA PRILIKA ZA ZVEZDU!!! Akcija iz dva poteza: Ben je dobio loptu u dubinu i krenuo ka golu Markovića, stigao ga je Fićović, da bi na kraju Ohi iz pozadine dobro šutirao, ali Dušan Marković je odbranio.

9. minut - Nastavlja Metalac da preti: Prestiž je predriblao Rodića i naterao Zvezdinog levog beka da napravi faul.

7. minut - Cvetković je centrirao u šesnaesterac iz slobodnog udarca, lak plen za Borjana.

2. minut - Prekinut je meč, pošto je Vlalukin ostao na travi posle duela sa Sanogom. Izašao je napolje da bi mu se ukazala pomoć i susret je nastavljen.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA!

15.50 - Utakmica u Gornjem Milanovcu počinje za deset minuta.

15.36Trener Crvene zvezde Dejan Stanković odlučio se za isti sastav koji se suprostavio Glazgov Rendžersu, sa najisturenijem Ohijem u špicu napada. Jedina promena je što će Slavoljub Srnić meč početi sa klupe, a El Fardu Ben od prvog minuta.

14.55 -  Branilac titule je u seriji od šest uzastopnih trijumfa, prethodno su slavili protiv Novog Pazara (5:0), na Voždovcu (3:0), u Večitom derbiju sa Partizanom (2:0), Novom Sadu protiv Proletera (2:1) i Čukaričkim (3:0), dok su u poslednjem kolu jesenjeg dela takmičenja savladali TSC sa 3:2.

14.55 - Dobrodošli na Informerov lajv blog poslednje utakmice 27. kola Superlige Srbije između Metalca i Crvene zvezde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)
Live TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)

Današnji dan je izuzetno turbulentan s obzirom na vesti koje nam stižu iz sveta. Makron nezadovoljan što je treći nakon izbora. Dva centralna događaja prate nas mesecima, čak godinama, a to su sukobi u Ukrajini i u Gazi. Na ove, ali i druge aktuelne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Velibor Stević i geopolitički analitičar Luka Stajić.

08.07.2024

19:50

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!
Nimalo naivno

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!

Pravi građanski rat izbio je na ulicama francuskih gradova nakon drugog kruga parlamentarnih izbora, i to malo više od dve nedelje pred početak Olimpijskih igara u Parizu. Građani, nezadovoljni jer je najviše mesta u skupštini dobila levičarska koalicija Novi narodni front, razbijali su i palili sve na šta su naišli i sukobili se sa policijom.

08.07.2024

22:22

Procurili detalji dila! Orban dobio Sijevu podršku za Ukrajinu! Brisel poludeo, mađarski premijer nema dozvolu EU da ugovara mir!
Šta reži

Procurili detalji dila! Orban dobio Sijevu podršku za Ukrajinu! Brisel poludeo, mađarski premijer nema dozvolu EU da ugovara mir!

Mađarski premijer Viktor Orban dobio je juče podršku kineskog predsednika Si Đinpinga u naporima koje čini da okonča rat u Ukrajini. Orban je, nakon Kijeva i Moskve, juče otputovao u Peking, gde je sa Sijem zaključio da sukob u Ukrajini mora što pre biti završen, te da treba hitno uspostaviti prekid vatre i započeti pregovore između zaraćenih strana.

08.07.2024

22:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija