• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2022

20:00 >> 22:48

KRAJ ZVEZDINOG POBEDNIČKOG NIZA! Crveno-beli mogli do ČUDA u Barseloni, ali MIROTIĆ nije dao! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ ZVEZDINOG POBEDNIČKOG NIZA! Crveno-beli mogli do ČUDA u Barseloni, ali MIROTIĆ nije dao! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Barselone prekinuli su seriju pobeda Crvene zvezde pošto su izabranici Dejana Radonjića poraženi u okviru 30. kola Evrolige

Vezala je Crvena zvezda četiri pobede u Evroligi, ali je i trijumfalnom nizu crveno-belih došao kraj. Izabranici Dejana Radonjića nisu mogli do iznenađenja protiv Barselone pošto su u Blaugrani doživeli poraz posle velike borbe - 82:70. 

Sjajno je Zvezda otvorila meč, držala priključak tokom cele prve četvrtine, ali se u finišu "razbudio" Nikola Mirotić i sa deset poena odveo Barsu na plus sedam. Kako je počela druga deonica Katalonci su bili sve sigurniji, Brendon Dejvis je mučio centre gostiju, te je Barsa neposredno pred odmor imala i 20 koševa prednosti - 42:21!

Ipak, Zvezda je pre poluvremena uspela da istopi prednost domaćih i ponovo se vrati u meč. Veliku borbu vodili su timovi u nastavku meča. Crveno-beli su pretili iz svih oružja, sredinom poslednjeg perioda došli i na sedam poena zaostatka, ali se potom razigrao Dante Egzam. 

 

 

Nisu se predavali crveno-beli sve do samog kraja utakmice. Nikola Ivanović i Nejt Volters pogodili su nekoliko bitnih šuteva i "disali za vratom" Barseloni. Ipak, ponovo je Nikola Mirotić uzeo loptu u svoje ruke i rešio pitanje pobednika. 

Upravo je reprezentativac Španije bio najefikasniji akter susreta sa 19 poena i četiri skoka, Egzam je dodao 13, a Brendon Dejvis 12. Sa druge strane, Ognjen Dobrić je brojao do 17 koševa, Nikola Ivanović je dodao 13, a Luka Mitrović devet uz šest skokova. 

BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19)

Dvorana:Palau Blaugrana, Barselona, Sudije: Olegs Latiševs, Džozep Bisang, Tomaš Travicki

Barselona: Egzam, Laprovitola, Jokubaitis, Kalates, Martinez, Smits, Hejs-Dejvis, Abrines, Kjurik, Mirotić, Dejvis

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić

Tok meča

Četvrta četvrtina:

40. minut - KRAJ!

39. minut - Pokazuje Dante Egzam klasu i rešava pitanje pobednika u Blaugrani nakon serije promašaja crveno-belih - 80:70!

37. minut - Ne uspeva da pogodi Kalinić posle dobrog prodora, kažnjava to Egzam sa druge strane - 77:68!

36. minut - IVANOVIIIIIIIIIIIĆ! Trojka za crveno-bele, topi se prednost domaćih - 75:66!

34. minut -  Poentira Nikola Ivanović na jednoj strani, ali vraća to Dante Egzam na drugoj - 73:63!

33. minut - Posle dugo vremena Zvezda je na jednocifrenom zaostatku, pogodio je Nejt Volters posle prodora - 67:59!

32. minut - Dva vezana promašaja Katalonaca, koji su se opustili, možda Zvezda može da se vrati.

31. minut - Prvi poeni Nikole Ivanovića za 65:53, pa zakucavanje Stefana Lazarevića.

 

 

Treća četvrtina:

30. minut - Sedam poean Markovića, ali uzvraća Abrines, na kraju 14 razlike pred poslednjih 10 minuta. Barselona vodi 65:51.

29. minut - Vajt ubacije sa linije za slobodna bacanja Zvezda smanjuje minus na 61:49. Imala je Barsa i 23  poena viška početkom treće deonice.

28. minut - Ivanović ne pogađa preko Mirotića, ali faul na Kuzmiću  koji ima dva slobodna bacanja. Polovičan as Zvezde, Barselona i dalje vodi 61:45. Marković se sjajno snašao, ubacuje peti poen i smanjuje rezultat na 61:47.

26. minut - Šteta, po pogađa MItrović, a Mirotić to kažnjava i postiže 17 poena na meču, vodi Barselonu na 61:44. 

 

 

26. minut - Zakucavanje Lazarevića, pa Jasikevičius traži tajm aut posle serije crveno-belih od 7:0 -  59:44.

25. minut - Trojka Stefana Markovića za 59:40! Kalates promašuje, što Volters kažnjava, njegovi prvi poeni na utakmici - 59:42.

24. minut - Mitrović ubacuje uz dodatna bacanja, uzvraća  Barsa opet preko Šmitsa koji ubacuje osmi poen u osvoj četvrtini - 59:37 vodi Barsa.

23. minut - Šesti poen Šmitsa, pa Kalinić promašuje za tri poena! S druge strane Mirotić vodi Barselonu na 57:34.

22. minut - Nastavlja Barselona da gazi! Kalates pogađa i vodi Barselonu na +20 + 52:32.

Foto: Starsportphoto©

 

Druga četvrtina: 

20. minut - DOBRIIIIIIIIIĆ! Trojka za košarkaša Zvezde uz zvuk sirene - 47:32!

19. minut - Poeni za Nikolu Kalinića sa linije penala, a potom i lako polaganje posle kontre - 45:29!

18. minut - Sada seriju domaćih prekida Ognjen Kuzmić sigurnim zakucavanjem - 42:24!

16. minut - Pogađa trojku Rokas Jokubaitis, Barselona ima duplo više poena od crveno-belih - 42:21!

15. minut - Na jednoj strani siguran je Rokas Jokubaitis, vraća to na drugoj Ognjen Dobrić - 37:21!

Foto: Starsportphoto

14. minut - Prekida Luka Mitrović seriju Barselone, siguran je bio centar Zvezde sa linije penala - 35:19!

13. minut - Novo zakucavanje Brendona Dejvisa posle Jokubaitisove asistencije, Barselona diktira dešavanja na terenu - 35:17!

12. minut - Uzvraća na drugoj strani Eron Vajt, ali Zvezdina odbrana ne funkcioniše kako bi trebala, lako je prošao Rokas Jokubaitis - 31:17!

11. minut - Zakucava Brendon Dejvis posle dobre akcije Nika Kalatesa - 24:15!

Prva četvrtina:

10. minut - Već deset poena za Nikolu Mirotića, raste prednost Barselone i odmah tajm-autom reaguje Dejan Radonjić - 20:15!

9. minut - Proklizao je Stefan Marković u kontri, kažnjava to na drugoj strani Nikolas Laprovitola - 18:15!

8. minut - Nastavlja Nikola Mirotić da muči odbranu Crvene zvezde, novi poeni za košarkaša Barselone, ali vraća to Ognjen Kuzmić - 15:15.

7. minut - Mirotić je proleteo kroz Zvezdinu odbranu i došao do devet poena, na drugoj strani Mitrović pogađa za dva posle ofanzivnog skoka za novo izjednačenje - 13:13!

6. minut - Pogađa trojku Nikola Mirotić, ponovo je nerešeno u Blaugrani - 11:11!

Foto: Starsportphoto©

5. minut - Ponovo je Davidovac sjajno reagovao u odbrani, otvorio kontru, ali crveno-beli su strpljivo odigrali. Lopta je stigla do Nikole Kalinića koji pogađa posle prodora - 8:9! Potom greška Nikolasa Laprovitole, imaće Zvezda šansu za nove poene.

4. minut - Sjajna odbrana Dejana Davidovca koji je sa košem spojio Ognjena Dobrića, lako poeni za Zvezdinog šutera u kontri - 8:7!

3. minut - Odličan potez Luke Mitrovića koji lako poentira preko Ronaldsa Šmitsa - 6:5

2. minut - DOBRIIIIIIIIIĆ! Početak koji obećava za crveno-bele, pogađa trojku Ognjen Dobrić, vraća to sa druge strane Nikola Mirotić i vezuje dva pogotka - 6:3!

1. minut - Utakmica je počela, otvara meč svojim poenima Dante Egzam sa poludistance - 2:0!

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 30. kola Evrolige između Barselone i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija