• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

04.07.2022

06:58

ZVEZDA PRODAJE ERAKOVIĆA ZENITU! Milioni na stolu, Strahinja postaje najskuplji defanzivac u istoriji crveno-belih!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDA PRODAJE ERAKOVIĆA ZENITU! Milioni na stolu, Strahinja postaje najskuplji defanzivac u istoriji crveno-belih!

Podeli vest

Strahinja Eraković će prelaskom u Sankt Peterburg postati najskuplji defanzivac u istoriji crveno-belih, a biće to i jedan od pet najvećih transfera kluba s "Marakane"

Crvena zvezda blizu je jednog od najvećih transfera u klupskoj istoriji! Supertalentovani štoper Strahinja Eraković (21) nadomak je prelaska u Zenit iz Sankt Peterburga, a srpski šampion na svom biseru mogao bi da zaradi čak 12 miliona evra, prenose ruski portali "Sport ekspres" i bombardir.ru.

Ekipa Crvene zvezde poražena je u nedelju od Zenita u Sočiju u prijateljskoj utakmici (2:1). Prema tvrdnjama pomenutih portala, plan je bio da čelnici jednog i drugog kluba sednu za pregovarački sto i dogovore transfer najvrednijeg fudbalera srpskog prvaka. Čitav posao još nije zvanično zaključen, ali sve ide ka tome. Postoji još dilema koliko će tačno iznositi obeštećenje, deset ili 12 miliona evra, kao i kakva će biti dinamika isplate.

Skuplji od Vidića

Prema tvrdnjama tamošnjih medija, Zenit je u trci za Erakovića pobedio brojne klubove, uključujući Marsej i Milan.

- Centralni defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković uskoro bi trebalo da potpiše ugovor sa Zenitom. Iznos transfera je između deset i 12 miliona evra. Sporazum bi trebalo da bude zaključen vrlo brzo. Mladog fudbalera Crvene zvezde pratili su Marsej i veliki Milan. Takođe, bio je na meti Dinama iz Moskve. Ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine - navodi bombardir.ru.

NAJSKUPLJE ZVEZDINE PRODAJE

1. Goran Drulić 13 miliona evra
2. Dejan Stanković 12,4 miliona evra
3. Nemanja Radonjić 12 miliona evra
4. Darko Pančev 12 miliona evra
5. Strahinja Eraković 10-12 miliona evra


Pre nekoliko dana sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je da za Erakovića postoje ponude i da će klub jako teško da ga zadrži. Izvesno je i da će momak iz Batajnice biti u top-pet najvećih Zvezdinih prodaja, ali i najskuplji štoper u klupskoj istoriji. Bez obzira na to da li će obeštećenje biti deset ili 12 miliona, to je daleko više od drugog najskupljeg defanzivca, pokojnog Gorana Bunjevčevića. On je 2001. godine otišao u Totenhem za šest miliona evra.

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Strahinja Eraković donosi Zvezdi milione



Eraković će iza sebe ostaviti i legendarnog Nemanju Vidića, koji je 2004. godine prešao u moskovski Spartak za 4,5 miliona evra, pa i Sinišu Mihajlovića, koji je za isti novac pojačao Sampdoriju. Uz to, Mihajlović je u Italiju otišao kao vezni igrač, a tek u drugom delu karijere prešao je u odbranu. Među skupljim defanzivcima tu su još i Milan Biševac (4,1 miliona u Lans) i Zoran Njeguš (3,8 miliona u Atletiko Madrid). Ipak, Eraković će ostati iza rekordnih transfera Gorana Drulića u Saragosu za 13 miliona evra i Dejana Stankovića u Lacio za 12,4 miliona evra.

Vraća se Milunović


Crvena zvezda je već spremila zamenu za Erakovića. U klubu ne kriju da žele da vrate iskusnog Nemanju Milunovića (33) iz Alanje. To je nagovestio i Mitar Mrkela, ali i Dejan Stanković, kod kojeg je Milunović igrao najbolje u karijeri.

- Nema potrebe da govorim o Milunoviću. On je pre svega odličan čovek i za svlačionicu i za klub. Naravno, reč je o fenomenalnom igraču koji se kod nas u sistemu dokazao. Pre dve godine bio je jedan od najboljih defanzivaca u Ligi Evrope, to sve govori o njemu. Ako bi se vratio, bio bi pojačanje u svakom smislu te reči - poručio je nedavno Stanković.

NAJSKUPLJI ZVEZDINI DEFANZIVCI


1. Starhinja Eraković 10-12 miliona evra
2. Goran Bunjevčević 6 miliona evra
3. Nemanja Vidić 4,5 miliona evra
4. Milan Biševac 4,1 milion evra
5. Zoran Njeguš 3,8 miliona evra

Klubovi potpisali ugovor o saradnji


Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Zenit juče su potpisali dvogodišnji ugovor o saradnji. Ugovor podrazumeva uspostavljanje saradnje u sportskom delu, pre svega u saradnji prvih timova, ali i fudbalskih akademija.

- Mi smo već od 2017. imali ugovor u trajanju od pet godina i sada smo ga produžili na još dve. Planiramo da igramo dve utakmice godišnje, da jedna bude u Rusiji, a druga u Beogradu. Verovatno ćemo sa Zenitom organizovati neku turneju ili turnir sa još dve ekipe - poručuje generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, a prenosi klupski sajt.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17