• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

28.07.2022

07:28

ZVEZDA NE SME DA DOZVOLI NOVI ŠERIF! Sa "Marakane" poručuju: Pjunik NEĆEMO potceniti!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDA NE SME DA DOZVOLI NOVI ŠERIF! Sa "Marakane" poručuju: Pjunik NEĆEMO potceniti!

Podeli vest

Rival crveno-belima u 3. kolu kvalifikacija biće Pjunik. Tim iz Jerevana kao autsajder neće biti pod pritiskom, baš kao što je bio slučaj sa moldavskim Šerifom, koji je prošle sezone eliminisao Beograđane

Pjunikova legija stranaca biće prva prepreka Crvenoj zvezdi ka plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona! Šampion Srbije sledeće srede u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona čeka prvaka Jermenije, koji u sastavu ima čak 18 fudbalera iz inostranstva.

Foto: Starsportphoto©

 

Sa ekipom sličnih karakteristika susrela se Zvezda prošle sezone, takođe u ovoj fazi kvalifikacija za elitno takmičenje. Tada je rival bio Šerif, u kojem su takođe glavnu reč vodili igrači iz uvoza. Ekipa Dejana Stankovića tada se nije dobro provela, pošto je u dvomeču eliminisana od moldavskog sastava - bilo je 1:1 u Beogradu i 1:0 za domaće u Tiraspolju. Šerif je kasnije izbacio zagrebački Dinamo i igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je uspeo da pobedi budućeg prvaka Evrope Real Madrid, i to usred Španije.

Foto: Starsportphoto©

 



Izbacili Rumune

Pjunik je na putu ka Ligi šampiona u 1. kolu napravio senzaciju i nakon penala izbacio rumunski Kluž. U narednoj rundi sa ukupnih 4:2 eliminisali su Didelanž iz Luksemburga. Sledi im duel sa prvakom Srbije, prvo na "Marakani" u sredu, a potom u Jerevanu 9. avgusta.

Milunović zbog Zvezde raskinuo ugovor u Turskoj

Zvezdino pojačanje za evropske izazove biće iskusni defanzivac Nemanja Milunović (33). Bivši reprezentativac Srbije vraća se na "Marakanu" kao slobodan igrač, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa turskim Alanjasporom. To je klub i potvrdio na svom Tviter nalogu.
 - Nemanja Milunović i naš klub su sporazumno raskinuli ugovor. Zahvaljujemo Nemanji na uloženom trudu i želimo mu sve najbolje u daljoj karijeri - objavio je klub iz Alanje na društvenim mrežama.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela kaže da će ekipa spremno dočekati sledeću sredu i prvi duel na evropskoj sceni u novoj sezoni.


- Pjunik ne posmatram kroz sličnosti sa Šerifom. Sigurno ih nećemo potceniti, radi se o šampionu države. Svakako je ekipa koja zaslužuje naše poštovanje. Kada je reč o kvalifikacijama za Ligu šampiona, tu nema lakih protivnika. Međutim, uvek to kažem i ponoviću sada, Zvezdi je obaveza da ide na pobedu u svakoj utakmici, tako će biti i protiv Pjunika. Idemo meč po meč i nadam se da ćemo uz naše navijače ostvariti pozitivan rezultat - poručuje Mitar Mrkela za Informer.

Izvesno je da će klub s "Marakane" krajem ovog leta, nakon kvalifikacija za evropska takmičenja, prodati Strahinju Erakovića. Mladi štoper nada se da će se od Zvezde oprostiti u velikom stilu.

Foto: Starsportphoto

 

- Pre Pjunika imamo Radnik u prvenstvu, ali naravno da pomalo svi razmišljamo o Evropi. Moramo da pokažemo da smo bolji rival i nadam se da ćemo biti još uspešniji nego prošle godine. Dobro smo počeli prvenstvo, imamo maksimalnih devet od devet bodova. Očekujem da nastavimo u dobrom ritmu i da napravimo lepu uvertiru pred start kvalifikacija za Ligu šampiona - kaže Eraković.

Ivanić skuplji od celog tima


Ivanić skuplji od celog tima
Ekipa Pjunika vredi 6,2 miliona evra, a od jermenskog tima skuplji je i sam Mirko Ivanić, koji vredi osam miliona

 


Sudeći po kvalitetu i ceni igračkog kadra, Zvezda zaista nema čega da se plaši. Čitava ekipa Pjunika vredi 6,2 miliona evra, što je daleko manje od igračkog pogona crveno-belih (54,2 miliona evra).

Od jermenskog tima skuplji je i sam Mirko Ivanić, koji po proceni "Transfermarkta" vredi osam miliona evra. Blizu vrednosti čitavog Pjunika su Aleksandar Katai i Aleksandar Dragović (vrede po pet miliona evra).

Ukrajinac najskuplji

Pjunik u ekipi nema igrače kalibra Crvene zvezde. Najskuplji su im ukrajinski štoper Sergej Vakulenko i makedonski napadač Marjan Radeski sa po 350.000 evra. U timu imaju čak četiri Srbina. Reč je o ofanzivcima Nemanji Mladenoviću i Urošu Nenadoviću, kao i defanzivcima Zoranu Gajiću i Borisu Vargi.



PJUNIK (JERMENIJA)
Osnovan: 1992. godine
Vrednost tima: 6.190.000 evra
Najskuplji igrač: Sergej Vakulenko (štoper) 350.000 evra
Trener: Egiše Melikijan
Trofeji: 15 puta prvenstvo, osam puta Kup, devet puta Superkup Jermenije


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija