• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2022

08:32

BRZI GONZALES, MUNJA, FERARI... NE, TO JE OSMAN BUKARI! Tresla se Marakana, podrhtavala je Autokomanda... OVAJ ČOVEK JE HEROJ ZVEZDE! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

BRZI GONZALES, MUNJA, FERARI... NE, TO JE OSMAN BUKARI! Tresla se Marakana, podrhtavala je Autokomanda... OVAJ ČOVEK JE HEROJ ZVEZDE! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaler iz Gane Osman Bukari bio je centralna figura utakmice sa Pjunikom, koji je pregažen sa 5:0 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Brzi Gonzales, Ferari, munja, metak... Ne, nije to viđeno na "Marakani" - to je Osman Bukari! 

Heroj Osman Bukari

Het-trikom je Osman Bukari očarao navijače Crvene zvezde, ovacijama koje nisu skoro viđene ispaćen je kada je izlazio sa terena. Tresla se Marakan! "Bukari, Bukari", čulo se sa severa kada je krilni fudbaler iz Gane na svom evropskom debiju za crveno-bele kompletirao het-trik. Tri puta je pogađao mrežu čuvara mreže jermenskog tima, a jednom je asistirao za Kangvu kada je još jednom uspeo da munjevitim trkom dođe do prostora i kreira sjajnu situaciju.

Godinama navijači slušaju priče da je strancima potrebno vreme kada dođu u Beograd, period prilagođavanja na novu sredinu, mentalitet, saigrače... Možda i jeste, ali kada ste munja kao Bukari u startu ubacite u šestu brzinu i ne stajete. Dobili su navijači novog ljubimca, koji je pokazao samo delić repertoara u prvom meču trećeg kola kvalifikacija. Držao se Pjunik gotovo pola sata na stadionu Rajko Mitić, ali kada je pala prva linija odbrane jermenskog tima, spasa mu više nije bilo. Šampion Srbije je za samo 15 minuta postigao tri gola i nadamo se već rešio pitanje pobednika dvomeča, za šta je bez ikakve sumnje najzaslužniji Osman Bukari.

Očarao Delije

Ako je neko sumnjaju u ovog momeku, sada mu je skinuo kapu.  Novajlija je ovog leta stigao iz Genta i jasno je zašto je plaćen 2.000.000 evra. Kriv je za sva tri gola Crvene zvezde u prvom poluvremenu susreta sa Pjunikom. Dva gola je postigao, a jedan namestio, potom stavio tačku na neverovatnu partiju  het-trikom. Demonstrirao je Bukari pred navijačima na velikoj sceni supersoničnu brzinu, dribling, centaršut...

Ferari, Brzi Gonzales...

Delije ne možete da prevarite, a koliko je Bukari impresivan videlo se i u finišu meča nakon što je odradio posao izašao sa terena i dobio nezapamćene ovacije. Osetilo se podrhtavanje na Autokomnadi! Očarao je preko 40.000 ljudi na stadionu Rajko Mitić, a oni su to znali da nafrade. 

Videlimo brzinu  kakva nije viđena na "Marakani" još od Nemanje Radonjića. Posle meča je sve zanimalo da li je možda razmišljao da se bavi i nekim drugim sportom s obzirom na predispozicije!

- Bio sam trkač pre nego što sam se odlučio fudbal. Brz sam, kad imam loptu u nogama, moram to da iskoristim - otkrio je Bukari.

Rođen je u glavnom gradu Gane Akri, visok je 170 centimetara, ima 23 godine i od njega tek treba očekivati briljantne partije. Dobio je prvi poziv za reprezentaciju 2021. godine kada je zaigrao protiv Južne Afrike, a godinu dana kasnije je u duelu sa Madagaskarom postigao i prvi gol u reprezentativnoj karijeri.

Foto: ATAIMAGES

Osman Bukari je novi heroj Zvezde

Anderlehta da ga je primetio i dovedeo u svoje redove. Nije dobio pravu šansu, ali je brzo skrneuo pažnju na sebe. U dve sezone koliko je proveo u Trenčinu koji ga je doveo 2018. godine uspeo je da postigne 16 golova. Ali specijalnost su mu bile asistencije. Nanizao je 25 asistencija i već na kraju sezone 2019/20 bio je ubedljivo najbolji igrač tima, biran je u idealni tim lige i našao se na listi od tri igrača u najužem izboru za najboljeg u sezoni. 

- Ponekad sam bio toliko brz da moji saigrači nisu mogli da me stignu i pridruže mi se u igri. Ali uz Trenčin sam postao samo bolji. Druge sezone sam dao 10 golova na 25 utakmica - rekao je nedavno Bukari.

Foto: ATAIMAGES

Bukari je dobio gromoglasan aplauz od navijača Zvezde

Gent nije žalio novac da ga dovede i potpisao je sa njim trogodišnji ugovor. Iako je imao solidan učinak do četiri gola u prvoj sezoni u Belgiji klub je odlučio da ga pozajmi Nantu.

Prošlu sezonu proveo je u Ligi 1. Izborio se za mesto startera u Nantu odigrao 24 meča i naterao Crvenu zvezdu da za njega iskešira 2.000.000 evra.

Bukari je peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde, posle Ričmonda Boaćija, Takajukija Suzukija i Nemanje Motike, koji su plaćeni pola miliona više, kao i Matea Garsije koji je koštao 2,2 miliona evra.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Čuj ovo_ Nemanja Motika, Garsija....koliko bačenih para u bunar.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija