• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2022

08:00

ZVEZDA SAZNALA POTENCIJALNE RIVALE U LE! Ovo su MOGUĆE MINE crveno-belih!

informer.rs

Crvena zvezda

ZVEZDA SAZNALA POTENCIJALNE RIVALE U LE! Ovo su MOGUĆE MINE crveno-belih!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde saznali su sve potencijalne rivale pred žreb za grupnu fazu Lige Evrope koje se održava u petak u Nionu od 13 časova

Posle eliminacije iz plej-ofa za Ligu šampiona, na listi potencijalnih protivnika srpskog prvaka nalazi se bivši rival Partizana, ekipa AEK-a iz Larnake.

Kiprani su u dvomeču pregazili Dnipra iz Ukrajine ukupnim skorom 5:1, a u revanšu su slavili sa 3:0 i overili 2:1 iz prvog meča.

Izabranici Dejana Stankovića će na žrebu biti svrstani u prvi šešir, što znači da neće moći da se sastanu sa: Romom, Mančester junajedom, Arsenalom, Laciom, Bragom, Dinamom iz Kijeva, kao ni one nešto slabije poput Dinamo Kijeva, Brage i Olimpijakosa. Svi oni su u prvom šeširu zajedno sa Zvezdom.

Iz drugog šešira crveno-beli mogu da izvuku ozbiljne timove iz “liga petice” ili neke druga zvučna imena evropskog fudbala. Tu su holandski velikani PSV i Fajenord. Filpsovci su u plej-ofu za Ligu šampiona ispali od Rendžersa ali su pokazali da su više nego ozbiljan tim. Videćemo da li će ostati bez najboljeg igrača Kodija Gakpoa za kojeg Mančester Junajted nudi 50.000.000 evra. Fajenord je prošlogodišnji finalista Lige Konferencije ali je ovog leta ostao bez nekih od najboljih igrača poput Sinistere (Lids), Malasije (Mančester Junajted), Senesija (Bornmut) ili Aursnesa (Benfika) na kojima su inkasirali blizu 70.000.000 evra. Doveli su zamene ali su definitivno slabiji nego prošle sezone.

Foto: Starsportphoto

detalj sa meča Crvena zvezda - Makabi

Nepoželjni rivali iz drugog šešira su definitivno i Francuzi: Monako i Ren. Kneževi su na nesrećan način u poslednjim minutima prošle sezone ostali bez trećeg mesta u prvenstvu i Lige šampiona, dok je Ren poslednjih godina postao tim koji je konstantno u vrhu francuskog fudbala i skoro svakog leta inkasira oko 50.000.000 evra od prodaja. Poželjan rival nije ni Real Sosijedad sa ekipom koja je dugo na okupu i igra tehnički sjajan fudbal. Doduše, danas su prodali Aleksandra Isaka u Njukasl za 70.000.00 evra ali nema sumnje da će dovesti kvalitetnu zamenu.

Poželjni rivali za Zvezdu iz drugog šešira su stari znanac Ludogorec, azerbejdžanski Karabag koji je ovog leta pravio sjajne rezultate u kvalifikacijama i izbacivao favorite poput Leha, Ciriha ili Ferencvaroša. Tu je i Malme koji je imao razočaravjuće kvalifikacija za Ligu šampiona. Oni su možda najlakši protivnik, Veljko Birmančević je bio strelac za Šveđane, koji su i u revanšu bili bolji od turskog Sivasa i obezbedili grupnu fazu i drugi šešir.

Što se trećeg šešira tiče, valjalo bi izbeći pre svih Betis koji igra odličan fudbal i ima majstora za evrokupove na klupi – Manuela Pelegrinija. Nagazna mina je hit Bundeslige iz prošle sezone Frajburg. Oni su bili nadomak lige šampiona i igrali finale nacionalnog kupa. U treći šešir je u poslednjem času uskočio Fenerbahče zahvaljujući eliminaciji Genta.

Tu su još neki Zvezdini stari znanci poput Midtjilenda ili Šerifa koji se provukao protiv Pjunika na penale. Union Berlin je prijatno iznenađenje nemačkog fudbala prethodnih sezona, a možda najpoželjniji su mađarski Ferencvaroš ili norveški Bode koji je bio nadomak Lige šampiona i eliminacije zagrebačkog Dinama.

Najopasniji rivali iz poslednjeg šešira su Nant i belgijski Union San Žiloaz koji je prošle sezone bio senzacija belgijskog fudbala i za dlaku ostao bez titule. Turski šampion Trabzon se nije baš proslavio u Evropi ovog leta, senzaciju je priredila kiparska Omonija, koja je i u revanšu dobila belgijski Gent,švajcarski šampion Cirih je izbacio Harts ali je ranije razočarao protiv Karabaga, a kao najlakši rivali deluju Helsinki i austrsijski Šturm.

Na žrebu klubovi iz iste zemlje ne mogu da budu u istoj grupi. 

SASTAVI SVIH ŠEŠIRA, PRED ŽREB U NIONU (PETAK, 13)

Prvi šešir: Roma, Mančester Junajted, Arsenal, Lacio, Braga, Crvena zvezda, Dinamo Kijev, Olimpijakos

Drugi šešir: Fajenord, Ren, PSV, Monako, Real Sosijedad, Karabag, Malme, Ludogorec

Treći šešir: Šerif, Betis, Midtjilend, Bode, Ferencvaroš, Union Berlin, Frajburg, Fenerbahče

Četvrti šešir: Nant, Helsinki, Šturm, AEK Larnaka, Cirih, Omonija, Union San Žiloaz, Trabzon

 

PLEJ-OF ZA LIGU EVROPE, REVANŠ UTAKMICE:

Četvrtak

AEK Larnaka - Dnjepar 3:0 (2:0) - prvi meč 2:1

/Đurčo 21, Rafa Lopes 45, Englezu 73/

Žalgiris - Ludogorec 3:3 produžecima (3:2, 2:1) - prvi meč 0:1

/Ourega 1, Buf 15, Renan 63 - Rodrigez 8, Tisiera 57, Verdon 120/

Silkeborg - HJK Helsinki 1:1 (1:0) - prvi meč 0:1

Fenerbahče - Austrija Beč 4:1 (2:1), prvi meč 2:0

/Juksek 12, Kahveči 44 i 70, Hakan 80 - Martins 45/

Omonija - Gent 2:0 (2:0), prvi meč 2:0

/Kakulis 18, Haralambos 36/

Šerif - Pjunik penalima 3:2 (0:0,0:0) - prvi meč 0:0

Sivas - Malme 0:2 (0:0), prvi meč 1:3

/Birmančević 76, Telin 90/

Harts - Cirih 0:1 (0:0) – prvi meč 1:2

Roner 80.

Olimpijakos - Apolon penalima 3:1 (1:1, 1:0) – prvi meč 1:1

Masuras 2. - Pitas 90.

Šamrok Rovers - Ferencvaroš 1:0 (0:0) – prvi meč 0:4

Lions 89.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija