• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. NEDELJKOVIĆ

05.10.2022

08:39

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE ZNAJU ŠTA IM JE ČINITI PROTIV MAĐARA! Srušićemo Ferencvaroš!

Starsportphoto

Crvena zvezda

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE ZNAJU ŠTA IM JE ČINITI PROTIV MAĐARA! Srušićemo Ferencvaroš!

Podeli vest

Crveno-beli moraju da trijumfuju protiv ekipe iz Budimpešte da bi ostali u igri za jedno od prva tri mesta u grupi, koja vode dalje * Obradovaćemo navijače, kaže defanzivac Strahinja Eraković

Slavićemo protiv Ferencvaroša pred našim navijačima, poručuju fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković i pomoćni trener Nenad Milijaš!

Crveno-beli će sutra od 18.45 (RTS 1, Arena 1 premijum) dočekati šampiona Mađarske u meču 3. kola grupe H Lige Evrope, a Beograđanima je trijumf neophodan kako bi ostali u igri u za jedno od prva tri mesta u grupi, koja vode dalje.

Motivisani

Momci su vredno trenirali, spremni su i nema kalkulisanja, zanima ih samo pobeda
Nenad Milijaš, pomoćni trener Zvezde


Ekipa sa "Marakane" nije počela sezonu na evropskoj sceni kako je očekivala. Eliminisana je u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona od Makabija iz Haife, nakon čega je trener Dejan Stanković podneo ostavku. Došao je mladi stručnjak Miloš Milojević, ali je u prve dve utakmice grupne faze Lige Evrope Zvezda poražena kod kuće od Monaka (1:0) i u gostima od Trabzona (2:1).

Rekordna poseta

Meč protiv ekipe iz Budimpešte dolazi nakon dvonedeljne pauze zbog mečeva reprezentacije, pa je trener Milojević imao vremena da dodatno pripremi ekipu. Shodno tome, svi na stadionu se nadaju da je vreme za prvi trijumf u LE ove sezone.

Ostalo je zabeleženo da je najveća poseta u istoriji Zvezdinog stadiona zabeležena upravo protiv Ferencvaroša 1975. godine u polufinalu Kupa pobednika kupova. Tada je na tribinama bilo oko 110.000 ljudi i tako nešto se više neće ponoviti. Eraković ipak ističe da bi i ovog puta uz pun kapacitet stadiona lakše bilo doći do pobede.

Foto: Starsportphoto

 



- Vratili smo se posle pauze željni utakmica i to se videlo protiv Mačve i Mladosti iz Novog Sada. Ostvarili smo dve pobede i odmah se okrenuli utakmici koja nas očekuje u Ligi Evrope. Imali smo fenomenalnu podršku i u Šapcu i na "Karađorđu", naši navijači su bili u većini na oba stadiona. To je još jedan pokazatelj koliku podršku imamo, što nam neizmerno znači. Ekipa je spremna i verujem da ćemo dobrom igrom i posvećenošću obradovati zvezdaše. Učinićemo sve da se zajedno radujemo novoj pobedi - kaže Eraković.

Belgijanac sudi Zvezdi


Belgijski arbitar Lorens Viser (32) sudiće meč 3. kola grupe H Lige Evrope, koji će sutra od 18.45 na "Marakani" odigrati Crvena zvezda i Ferencvaroš. Viser je jedan od najboljih mladih sudija iz Belgije, a nedavno je vodio duel u Ligi nacija koji su igrale Švedska i Srbija (0:1), kao i duel Barselone i Plzenja u Ligi šampiona. Njemu će asistirati Rijen Vanizere i Tiboa Nijsen, dok će Kevin van Dam biti četvrti arbitar.


Te 1975. godine Zvezda nije uspela da eliminiše Ferencvaroš, a na "Marakani" veruju da će se sad revanširati slavnom mađarskom klubu.

- Do kraja polusezone većinom ćemo igrati na gostujućem terenu, pa je utakmica protiv Ferencvaroša prava prilika da još jednom pokažemo zašto se "Marakane" svi plaše. Potrebna nam je pobeda, a da bismo stigli do nje, neophodno je da budemo svi kao jedan. Biće to prava prilika da uradimo ono što 1975. godine nismo - poručuje štoper srpskog šampiona.

Foto: Starsportphoto

 



Turbulentan period

Pomoćni trener Milijaš ističe da je ekipa dobro radila ovih nekoliko dana i da je sad spremnija nego u prvom delu prvenstva. Duel sa Ferencvarošem bi mogao da predstavlja prekretnicu.

- Imali smo turbulentan period, kad nije sve išlo kako treba, i to se odrazilo i na rezultate. Protiv Monaka smo nesrećno izgubili, malo je falilo da se taj meč završi u našu korist. Poraženi smo i u Trabzonu, ali sad igramo kod naše kuće, pred našim navijačima i vreme je da nam se sreća osmehne. Momci su vredno trenirali, spremni su i nema kalkulisanja, zanima ih samo pobeda - jasan je Milijaš.



LIGA EVROPE

3. kolo
Četvrtak
Grupa H
Crvena zvezda - Ferencvaroš 18.45
Monako - Trabzonspor 18.45
 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

НЕМА ЗАМЕРКЕ НИ АКО НЕ УСПЕТЕ.СА 9 ИГРАЧА СЕ ЕВРОПА НЕИГРА.ТО ЈЕДИНО МИТАР МРКЕЛА МОЖЕ.........само нам још није показао како

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17