• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2022

08:28

NEVEROVATNO! Zvezda od prodaje klinaca zaradila 39 miliona evra u poslednjih 7 godina!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

NEVEROVATNO! Zvezda od prodaje klinaca zaradila 39 miliona evra u poslednjih 7 godina!

Podeli vest

Zarada koju su crveno-beli ostvarili od transfera talentovanih fudbalera koji su prošli Omladinsku školu Crvene zvezde u prethodnih sedam godina, iznosi neverovatnih 39 miliona evra

Poređenja radi, u periodu od 2007. do 2014. godine zarada je iznosila 11 miliona. Jedan od najzaslužnijih za sjajan neverovatan uspeh crveno-belih je svakako direktor Omladinske škole - Dragan Mladenović.

- Sama zarada koju je klub ostvario u prethodnih sedam godina i koja iznosi 39 miliona evra, a kad se pogleda koliko je uloženo finansijski u te igrače, jasno pokazuje da radimo prave stvari. Naravno, mi u Omladinskoj školi želimo da se najtalentovaniji igrači u potpunosti afirmišu u prvom timu i veoma smo ponosni na to što Strahinja Eraković izrasta u jednog od najboljih srpskih štopera baš u Crvenoj zvezdi. Raduju nas i partije Ivana Ilića, Marka Lazetića, Dejana Joveljića, Alekse Terzića, Uroša Račića na međunarodnoj sceni, to su sve igrači koji su bili deo našeg sistema - ističe Mladenović.

Foto: crvenazvezdafk.com

 

- Zvezda danas ima 472 registrovana mlada igrača, uz 69 reprezentativaca. Davne 2007. goine je na kontu od 235 fudbalera bilo je svega 25 reprezentativaca u svim mlađim uzrasnim selekcijama. Nekad je bila i misaona imenica da Zvezda igra Ligu šampiona, ne samo u seniorskom, već i juniorskom fudbalu. Danas je sve osim toga neuspeh i danas su naši omladinci redovni učesnici najboljeg takmičenja za mlade i želimo da to ostane standard, jer Zvezda je uvek gledala Evropu.

- Imamo odličnu komunikaciju sa generalnim i sportskim direktorom. Uprava kluba nam omogućava finansijsku stabilnost i to se vidi u svakom segmentu. Navijači imaju puno razloga da budu zadovoljni i uživaju - zaključio je Mladenović.

Omladinci u Ligi šampiona

Omladinci Crvene zvezde plasirali su se u finalnu fazu grupnog takmičenja za omladince, pošto su sa 2:1 bili bolji od Omonije na Kiptu, da bi tako ukupnim rezultatom od 3:1 obezbedili sebi meč sa AZ Alkmarom, koji će odlučiti o proleću u Evropi. Zvezda već četiri godine u nizu igra Ligu šampiona za mlade.

- Ljudi su malo i zaboravili gde smo bili pre sedam godina kao klub. Danas Crvena zvezda gotovo svake godine učestvuje u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope i to je počelo da se podrazumeva, toliko da je na neki način i plasman u Ligu Evrope - neuspeh. Klub funkcioniše odlično i stabilno da nijedan rezultat ne može da uzdrma Zvezdu na duže staze, što mene kao zvezdaša, ali i nekog ko je deo samog kluba, čini izuzetno srećnim, ali i ponosnim - kaže Mladenović.

 

 

Bonus video

Jedan od najzaslužnijih je svakako direktor Omladinske škole - Dragan Mladenović.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija