• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2022

21:05

TRENER ZVEZDE OSTAO ZAGONETAN! Evo šta je Jovanović REKAO o POVREDAMA Nedovića i Markovića!

Starsportphoto

Crvena zvezda

TRENER ZVEZDE OSTAO ZAGONETAN! Evo šta je Jovanović REKAO o POVREDAMA Nedovića i Markovića!

Podeli vest

Crvena zvezda je u prvom derbiju ove sezone savladala Budućnost i zadržala maksimalan učinak u ABA ligi

Šef struke crveno-belih Vladimir Jovanović izneo je samo reči pohvala za svoje izabranike, koji su drugim trijumfom u sezoni ostali nepobedivi.

- Zaista bih se zahvalio i čestitao igrača na požrtvovanju, jer videli ste da smo bili u rotaciji bez tri važna igrača na pozicijama jedan i dva. To se osetilo kroz igru i nesigurnost i pad u energiji, jer jako su nam nedostajali, ali pored toga smo osetili karakter, nismo se predali. Oni su napravili seriju, a mi smo tada odigrali najbolju odbranu, bili agresivni na lopti, onako kako treba da igramo stalno. I na kraju smo zasluženo pobedili. Pritom, kontrolisali smo skok, izgubljene lopte u prvom poluvremenu, ali je to posledica ovog što sam rekao u uvodu. Ostaje malo vremena da se oporavimo, da budemo bolji u sledećoj utakmici. Zahvalio bih se publici na energiji i podršci, dali su nam vetar u leđa, pozivam ih da napune dvoranu u sledećoj utakmici - rekao je Jovanović.

Iako je bilo momenata kad Zvezda nije imala ideju kako da dođe do koša, trener crveno-belih ističe da je sve to normalno za tok jedne utakmice.

Foto: Starsportphoto

trener Zvezde Vladimir Jovanović

- Ja sam rekao u uvodnom delu kakve mi probleme imamo. Moramo da šutnemo da bismo dali koš. Sve su to akcije, da li izolacija ili nešto drugo. Da ne ulazimo u dublju analizu, imali smo probleme, izgubljene lopte, rekao sam ko nedostaje, ko ima uticaj na našu igru. Dali smo u prvom poluvremenu 43 poena uz veliki broj asistencija, tada smo izgledali dobro u napadu. Pali smo energetski, nismo našli rešenja i to se odrazilo na igru. Pokazali smo karakter, to nas krasi i to mene kao trenera raduje. Pogledajte kako se igrala odbrana zadnjih pet minuta, čak i oni koji nisu su stali u stav.

Preko Raduljice je Zvezda uspela da koliko-toliko iskoristi prednost u reketu i natera pojedine igrače Budućnosti da uđu u problem sa ličnim greškama.

- Smatrali smo da imamo prednost na Miroslavu, u nekim segmentima smo to koristili, uveo ih je u bonus, napunio penalima, šutnuo sedam-osam bacanja i to je bila njegova uloga večeras.

Foto: Starsportphoto

Miroslav Raduljica je dao značajan doprinos trijumfu

Osvrnuo se potom na činjenicu da Adams na početku sezone nije u željenoj formi.

- Ja sam to nebrojeno puta rekao. Svi mi to vidimo i znamo da mu treba vreme da se adaptira da klikne, kada će to biti ne znam, ali nadam se uskoro. Ima kvalitet, on to neosporno treba da pokaže, takođe ta adaptacija na ovaj stil košarke zahteva neko vreme.

Nije mnogo davao težinu tenzijama tokom meča, okrenuo se činjenici da je Budućnost bila rasterećenija i imala je više vremena za pripremu.

- Pa jeste, poklopilo se za tenziju, derbi je kola, oba tima žele pobedu. Imali su sedam dana da pripreme utakmicu, a svi su zaboravili da smo mi imali jedan trening pred meč. Nama je potrošnja bila veća. U Evroligi, što se tiče derbija, svi to čekamo, i ja i igrači. Pozivamo navijače da nam daju vetar u leđa. 

Foto: Starsportphoto

 

Nije želeo da prognozirao kada će se Stefan Marković i Nemanja Nedović vratiti na parket, ali je otkrio da im je stanje mnogo bolje.

- Kako nema pomaka. Bio bi problema da nema. Ide na bolje sve, nadam se da će uskoro biti ponovo na terenu. Ne mogu vam dati preciznu informaciju ni za jednog, ni za drugog. 

Komentarisao je i taktiku da koristi pojedine igrače na više pozicija, što je danas dobro koristilo u igri Crvene zvezde.

- To je bila odluka za ovu utakmicu i za prvu u Evroligi. Mislim da je to dobro funkcionisalo. To su igrači koji pokrivaju dve pozicije. Ako možemo da igramo smol-bol, igraćemo ga, a možda iznenadimo i budemo igrali sa tri velika igrača - istakao je Vladimir Jovanović, trener crveno-belih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija