• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2022

21:47

MORA BOLJE AKO HOĆEMO TITULE, A POSTOJE DVA PUTA! Ivanović ZAPRETIO pojedincima! Ima MEKANIH, to mora da se MENJA!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

MORA BOLJE AKO HOĆEMO TITULE, A POSTOJE DVA PUTA! Ivanović ZAPRETIO pojedincima! Ima MEKANIH, to mora da se MENJA!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel sa 71:67 u osmom kolu Evrolige, a trener Duško Ivanović bio je zadovoljan nakon trijumfa na debiju

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras Asvel 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14), na debiju novog trenera Duška Ivanovića, u utakmici osmog kola Evrolige. Zvezda je do drugog trijumfa ove sezone došla posle vrlo "čudne utakmice" u kojoj je imala "plus 16" u finišu drugog perioda, a zatim u trećem , ne samo ispustila prednost, nego dozvolila rivalu da pet minuta pre kraja ima "plus šest".

- Izuzetno teška utakmica, ali pred ovom publikom sve je lakše. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali smo u drugom poluvremenu izgubili strpljenje i agresivnost u obrani. Ključna je bila vera, ali i strpljenje - rekao je Duško Ivanović. 

Izneo je Crnogorac i prve impresije nakon nekoliko dana rada sa novim timom. 

- Pre nego što sam došao video sam da se radi o čvrstim momcima, fizički. Mentalno ima i "mekanih". Mislim da nema velike razlike među timova, kvalitet je približan, u Evroligi svako može da pobedi svakoga. Sve zavisi od mentalnog sklopa, ali i puno rada. U to verujem, igrači moraju da rade mnogo - istakao je novi trener Crvene zvezde, a potom rekao da je petorka u finišu igrala zato što se na njima videlo da veruju u trijumf. 

Foto: Starsportphoto©

- Imali smo pad igre u drugom poluvremenu. Video sam da su igrači padali kada rival pogodi trojku. To ne sme da se desi! Ne smeš da padneš moralno kada se desi tako nešto. Video sam da ima igrača koji nisu verovali u pobedu, ali sam našao petorku koja je verovala. Oni su igrali dobro, video sam da su bili spremni da igraju i pobede utakmicu - objasnio je Ivanović. 

Ponovo se Ivanović našalio na konto priča o njegovom "vojničkom režimu" i navodnom treningu od pet sati, a na konkretno pitanje o tome da li ekipa kroz trening može da popravlja samopouzdanje imao je i zanimljiv odgovor. 

- Nije bilo pet sati treninga, rekao sam već. Radili smo od pet do pola 12. Znači, to je šest i po sati treninga Vremenom može. Teško je promeniti samopouzdanje i karakter, ali to je nešto što svaki pojedinac mora da ima. To se lakše stiče kada osete poverenje, tada dobije "čip". Nema padanja posle primanja neverovatnih koševa, svako igra danas. Moramo da napredujemo, ovaj tim ima velike ambicije. Mnogo stvari mora bolje ukoliko želimo titule. Nisu samo dva, tri aspekta. Ima igrača koji moraju bolje, koji moraju da rade na samopouzdanju. Najlakše je kada tim ima unutrašnju igru, onda se sve otvori. Mi smo imali nekoliko otvorenih situacija, ali su igrači promašivali samo iz straha. Ali, nije problem, pogađaćemo mi to - uverava iskusni crnogorski stručnjak. 

Najbolju utakmicu, pa možda i od dolaska na Mali Kalemegdan, odigrao je Nikola Ivanović. Uz osmeh je novi trener Zvezde komentarisao njegovu partiju i istakao da je večeras bio najbolji na parketu. 

- Okej, bio je najefikasniji, ali to nije najvažnije. Ivanović je večeras bio naš najbolji igrač. Dao je ogroman doprinos i u odbrani i u napadu. Nismo rod, ali bi mogli da se orodimo - uz osmeh je rekao trener crveno-belih. 

Foto: Starsportphoto©

Naravno, aktuelna tema su promene u sastavu i stručnom štabu, ali Ivanović nije želeo da kvari atmosferu nakon velike pobede nad Asvelom u Evroligi. 

- Stručni štab ima mnogo zasluga za pobedu. Ne bih pričao o tim stvarima, vreme je da malo slavimo pobedu pa ćemo videti za dalje - nije želeo mnogo Ivanović da komentariše promene u trenerskom sastavu, a potom je progovorio o potencijalnim pojačanjima. 

- Imam ono što imam, oni moraju da izdržaju do daljnjem, Šta će dalje biti - videćemo. Kada vodim ekipu verujem u dva puta za boljitak. Prvi je rad, a drugi su promene. Znam da moramo bolje ukoliko želimo titule. 

Na današnjoj utakmici su minute dobili svi igrači iz sastava. Ističe Ivanović da će se minutaža menjati shodno mogućnostima, radu, kvalitetu...

- Zvezda nije socijalna ustanova, igraće oni koji budu spremni. Nisam ovde da udovoljavam bilo kome - oštro je podvukao Ivanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17