• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2023

15:29

LEGENDE SE OPRAŠTAJU OD MIHAJLOVIĆA! Sprema se spektakl u Sinišinu čast!

Crvena zvezda

LEGENDE SE OPRAŠTAJU OD MIHAJLOVIĆA! Sprema se spektakl u Sinišinu čast!

Podeli vest

Meč između Crvene zvezde i Vojvodine u subotu 4. februara od 16.00 u Superligi imaće posebnu simboliku, jer će na njemu navijači i klub oprostiti od Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u decembru 2022. godine

Fudbaleri Crvene zvezde će istrčati na teren protiv Vojvodine sa podignutim kragnama na dresu, jer će utakmica biti  posvećena Siniši Mihajloviću.  UIaz na utakmicu koja se igra na stadionu "Rajko Mitić" biće besplatan, a navijači i klub spremaju akciju za pamećenje.

Očekuje se veliki odziv navijača, a na Marakanu će doći i Zvezdini asovi i bivši Mihi saigrači iz šampionske generacije iz Barija, prenosi Telegraf. Za sada je poznato da će meču prisustvovati Vladimir Jugović, Dragiša Binić, Ilija Najdoski, Stevan Stojanović, Slobodan Marović, Ivica Momčilović, Goran Vasilijević i trener Ljupko Petrović.

Iako je Mihajlović u Crvenoj zvezdi proveo sezonu i po, tačnije od decembra 1990. do juna 1992. godine, reč je o idolu jedne čitave generacije i večnom ambasadoru našeg kluba. Emocija sa kojom je Siniša pričao o onome šta Zvezda predstavlja za njega, kao i podignuta kragna, što je motiv kojim će i naši prvotimci istrčati na teren u subotu, ali i slobodni udarci, označavaju esenciju najvažnije sporedne stvari na svetu, a jednog heroja kakav je Miha stavljaju na listu besmrtnih - novede crveno-beli u saopštenju i dodaju:

Foto: ap photo

Delije, Zvezda i Vojvodin se opraštaju od Siniše Mihajlovića



- Miha je, dakle, u Zvezdu stigao u decembru 1990. godine, na polusezoni, i činilo se bio poslednji šraf pobedničkog tima, i baš ono što je našem klubu u tom trenutku nedostajalo. Prva utakmica koju je ikad odigrao za naš klub bila je prijateljska protiv Beograda, a rezultat je glasio 2:6 u korist Zvezde. Mihi je svega 10 minuta bilo dovoljno da u omiljenom dresu postigne gol, i tako najavi uspešan igrački boravak u Zvezdi. Simbolično, prva takmičarska utakmica bila mu je protiv Vojvodine, a rezultat je glasio 1:1, s tim da se za razliku od meča koji nas očekuje u subotu, duel igrao u Novom Sadu. Siniša je u sezoni 90/91 na 23 utakmice postigao tri gola. U sva tri takmičenja koja je igrao je postigao po gol, a u ligi je nastupio 15 puta, u Evropi u pet navrata, dok je u kupu odigrao tri meča. Pogađao je protiv Veleža, Bajern Minhena i OFK Beograda.
 

Foto: Starsportphoto

Siniša Mihajlović

- U narednoj takmičarskoj godini je na 44 utakmice postigao 15 golova. Kada je reč o Ligi na 24 meča se osam puta upisao u strelce (Proleter Zrenjanin 3, Sloboda Tuzla, Partizan, Budućnost Podgorica, Rad), u Evropi je to učinio četiri puta na 12 utakmica (Portudaun 2, Panatinaikos, Sampdorija), a u kupu je mrežu rivala našao u tri navrata, na osam susreta (Rad, Napredak, Partizan). Ipak, Crvena zvezda u zvanične utakmice ubraja i prijateljske, a Mihajlović ih je odigrao 23 i na njima se pet puta upisao u strelce. Bivao je precizan protiv Politehnike, Verona, Segeda, Sarajeva, kao i pomenutog Beograda na debiju. Siniša Mihajlović je dakle na 90 utakmica u dresu Crvene zvezde postigao 23 gola, a meč u subotu biće prava prilika da se još jednom oprostimo od legende čija će emocija ostati zauvek utkana u zidine našeg stadiona. 
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija