• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2023

09:45

KO JE ČOVEK KOJI JE SRUŠIO PARTIZAN I SJAJNO ZAMENIO IVANOVIĆA? O njemu se malo zna, a vredi MNOGO!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KO JE ČOVEK KOJI JE SRUŠIO PARTIZAN I SJAJNO ZAMENIO IVANOVIĆA? O njemu se malo zna, a vredi MNOGO!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde igraće u finalu Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Nišu u polufinalu pobedili Partizan 83:75 (15:21, 19:23, 25:14, 24:17). Čovek koji je skrenuo pažnju na sebe je španski stručnjak Karles Marko, koji je bio u centru pažnje nakon isključenja trenera crveno-belih Duška Ivanovića.

Da nisu arbitri udaljili sa terena šefa struke Crvene zvezde Duška Ivanovića, možda mnogi ne bi znali kakvog sjajnog pomoćnika ima uz sebe iskusni stručnjak! 

Upitan je nakon meča Fakundo Kampaco šta je to igračima govorio Ivanović iz tunela nakon što je bio isključen, a Argentinac nije propustio priliku da nahvali Karlesa Marka.

- On je govorio taktičke stvari, iako je bio van. Mislim da je bio ključ, bio je lider, slušali smo ga, dobijali smo poruke.​ Kada je bio isključen, morali smo da iskoračimo, da budemo fokusiraniji, agresivniji, ali pomoćni trener je uradio sjajan posao- rekao je jedan od ljubimaca navijača Crvene zvezde.

Za one koji još ne znaju, Karles Marko (48) je nekadašnji španski košarkaš i reprezentativac. On je igrao četiri sezone za Huventud, kao i za ekipe Kaha San Fernanda, Manrese, Saragose.

Foto: Starsportphoto

 

Najveći uspeh kao igrač ostvario je 2003. godine osvajanjem srebrne medalje na Eurobasketu u Švedskoj kao reprezentativac Španije. Trenersku karijeru počeo je 2011. godine u Manresi, a samostalno je vodio ekipe Ovijeda i Palensije, a bio je i asistent u mladom timu Španije koji je osvojio zlato 2016. godine.

Na poziv Duška Ivanovića, došao je u Crvenu zvezdu i odmah došao do finala protiv Mege. Na konferenciji za medije trener crveno-belih je upitan za Markov doprinos, a on je kroz osmeh prokomentarisao i nahvalio saradnike.

Ovo je pobeda i igrača i stručnog štaba i medicinske ekipe. Niko se ne izdvaja, kada pobedimo svi pobedimo, a kada se izgubi onda trener gubi. Najbitnije je igračima da znaju da imamo još jednu utakmicu ispred nas da bismo došli do trofeja.

Inače, poznati španski klumac Luis Marko je otac trenera Zvezde, a i sestra Marta Marko se takođe bavi glumom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TADIJA ZEMUN

pre 1 godinu

prvo im damo 18 poena fore,onda nam banda iskljuci trenera,koji je bio u pravu,onda njegov pomocnik odrzi cas kosarke "njihovom 'velikom' rumenogluu"(koji je pri tome jako zanimljiv i smesan kad dobije ljubicastu boju lica),oducili smo mali nebitni jsd klub od fudbala,vec dugo godina ih oducavamo i od kosarke...ali oni vole da ih trpamo,a mi im ispunjavamo te zelje......a bice toga jos dugo,dugo.... IDEEEMOOOO ZVEEEEZDAAAAA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija