• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

03.06.2023

07:00

BIVŠI TRENERI CRVENE ZVEZDE BOŽOVIĆ I STOJANOVIĆ ZA INFORMER: Pustite Bahara da radi šta hoće

Starsportphoto

Crvena zvezda

BIVŠI TRENERI CRVENE ZVEZDE BOŽOVIĆ I STOJANOVIĆ ZA INFORMER: Pustite Bahara da radi šta hoće

Podeli vest

Treneru fudbalera Crvene zvezde Baraku Baharu treba dati odrešene ruke da radi najbolje što ume, poručuju nekadašnji treneri crveno-belih Miodrag Božović i Slaviša Stojanović.

 Izraelac je potpisao ugovor pre nekoliko dana, zadržao se vrlo kratko u Beogradu, a onda se vratio kući i zvao telefonom igrače da im saopšti šta od koga očekuje. Kao bomba je odjeknula vest da je kapitenu Milanu Borjanu rekao da neće biti prvi golman. Pozvao je i Aleksandra Kataija, Gelora Kangu i mnoge druge, poručio im šta se od njih očekuje i stavio do znanja da im mesto u timu neće biti zagarantovano.

Foto: Starsportphoto

Barak Bahar

Prema Božovićevim rečima, Izraelcu treba dati pravo da donosi odluke, sve dok ne posrne rezultatski.
- Pretpostavljam da su Baraku date odrešene ruke kad je doveden i čovek radi ono što veruje da će mu doneti najbolje rezultate. Ne zaboravite da svakog trenera drže isključivo rezultati i sve dok Barak ne počne da gubi, imaće podršku. E ako se ispostavi da odluke koje donosi nisu dobre, ostaće bez podrške. Pretpostavljam da ima viziju šta hoće i po njoj i postupa - kaže Božović.

Foto: Beta/Informer/montaža

Miodrag Božović

Prvu pripremnu utakmicu Bahar će voditi na pripremama protiv Slobode u Užicu 26. juna, ali to, naravno, neće biti prava slika onog što ga čeka. Učinak u Ligi šampiona jeste ono što će biti merilo, a Božović kaže da će za to Baraku trebati pojačanja.
- Objektivno, ne može Zvezda u ovom sastavu ništa u Ligi šampiona. Verujem da će dovesti još neka pojačanja, kako bi bili konkurentni u takmičenju. Veliki je pritisak na treneru i igračima, ali budimo realni - i treće mesto bi bio uspeh. Vidite, uvek može da se desi neki dobar sporadični rezultat, kao recimo sa Milojevićem protiv Liverpula, ali ne i da će se Zvezda ravnopravno nositi sa svima tokom takmičenja - zaključuje Božović.
Slično razmišlja i Slaviša Stojanović, s tim da kaže da bi on malo drugačije to izveo.

Foto: FB/Public

Slaviša Stojanović
 
 

- Ono što znam jeste da je uvek bitna ta kozmetika, stil, način na koji se nešto odradi. Imao sam čast da upoznam Arsena Vengera i od njega sam čuo mnogo pametnu rečenicu: "Najvažnija stvar je kako nekom objasniti - ne". Lako je objasniti zbog čega nekog želite. Ne ulazim u Barakovu odluku, ali ja bih samo malo drugačije to odradio. Ostavio bih vremena za razgovor, za procenu. Kad je reč konkretno o Borjanu, ipak je on godinama tu, kapiten, mnogo je doneo Zvezdi, još čovek bio na odmoru. Nije morao baš tako - poručuje Stojanović za Informer.

Potrebno osveženje

Gde god da je radio, da li u Bugarskoj ili Sloveniji, Stojanović je slušao o tome kako će Zvezda igrati Ligu šampiona. Zbog velike euforije navijača, Baraku neće biti oprošten slab rezultat.
- Potrebna su pojačanja, neko osveženje. Jasno je koliko su velika očekivanja, jer imam utisak da se godinu dana priča o tome kako će Zvezda igrati u Ligi šampiona. Pritom, teško je sagledati realnu sliku, jer u Zvezdi svi imaju taj osećaj nepobedivosti, pošto su dobijali u domaćem takmičenju. U Evropi će ih sačekati drugačiji protivnici, šampioni država, klubovi koji svake nedelje igraju ozbiljne derbije. Svakako će biti spektakl. Malo je vremena, trener ima svega tri meseca da upozna i skocka ekipu, neće mu biti lako - jasan je Stojanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija