• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J. N.

21.04.2020

23:15

LEGENDARNI DIREKTOR CRVENO-BELIH O IGRAČIMA KOJI SU BILI NA PRAGU "MARAKANE"!  Cvele: Da nije bilo rata, Hrvati bi trčali u Zvezdu

Crvena zvezda

LEGENDARNI DIREKTOR CRVENO-BELIH O IGRAČIMA KOJI SU BILI NA PRAGU "MARAKANE"! Cvele: Da nije bilo rata, Hrvati bi trčali u Zvezdu

Podeli vest

Najbolji hrvatski fudbaleri poput Davora Šukera, Roberta Jarnija i drugih vrlo bi rado došli kod nas da se nije dogodio raspad Jugoslavije, kaže Vladimir Cvetković

Hrvatski fudbalski asovi bili su spremni da zaigraju za Crvenu zvezdu 1991. godine, ali ih je sprečio raspad Jugoslavije, kaže Vladimir Cvetković! Legendarni direktor kluba s "Marakane" time je praktično potvrdio reči nekadašnjeg trenera crveno-belih Ljupka Petrovića, koji je nedavno izjavio da je Zvezda posle osvajanje titule prvaka Evrope bila dogovorila transfere Davora Šukera i Roberta Jarnija.

NOVAK NA METI HRVATA! Nisu samo Britanci ogorčeni zbog izjave o vakcini, stigla PROZIVKA iz iz komšiluka!

Jarni je, međutim, odmah demantovao da je imao dogovor sa Zvezdom, dok Šuker nije želeo da se izjašnjava (pogledajte tekstove u okvirima).

Ipak, prema Cvetkovićem rečima, na "Marakani" su i te kako razmišljali o najboljim hrvatskim fudbalerima i neki od njih bi sigurno završili u Beogradu.

Nekadašnji prvi operativac crveno-belih ističe da konkretnih pregovora sa Robertom Jarnijem i Davorom Šukerom nije bilo. Ipak, Petrović je silno želeo Šukera, kojeg je otkrio u Osijeku i dao mu šansu u prvom timu.- Sećam se one čuvene utakmice sa Hrvatskom na "Marakani" 1999. godine, kad je nestalo struje na stadionu.

Foto: Beta

Neki od hrvatskih igrača koji zbog povreda i suspenzija nisu bili u protokolu gledali su meč iz lože, pa su došli kod mene u kancelariju dok je trajao haos. Među njima je bio i Slaven Bilić. U jednom trenutku pogledao je veliku sliku "Marakane" koja je visila na zidu i rekao: "Eh, da nije bilo rata svi mi bismo igrali ovde". On je to rekao usput, ceneći veličinu Zvezde kao kluba. I stvarno bi tako bilo, makar neki od njih bi došli kod nas - kaže Cvetković za Informer.

Šuker: Neka pričaju oni kojima se priča

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker u kratkoj izjavi za Informer nije želeo da otkrije istinu o nesuđenom transferu u Zvezdu.
- Ne bih ništa komentarisao. Neka o tome pričaju ovi što vole da pričaju - poručio je nekada sjajni golgeter za naš list.

- Ljupko je Šukera znao iz Osijeka. Tamo ga je trenirao i baš ga je voleo kao igrača. Bio je zagrejan za njega, a moguće je i za Jarnija, mada za to nisam siguran. Moguće je da je Ljupko nešto dogovarao sa njima na svoju ruku. Ono što znam je da se u Zvezdi u to vreme nije se dogodio transfer u kojem nisam učestvovao. Da je bilo pregovora sa Šukerom i Jarnijem, ja bih to znao. Dakle, nismo imali ozbiljne razgovore s njima niti smo platili kaparu za njih, ali razmišljali smo ozbiljno o njima - objašnjava Cvetković.

Zaboravljeni detalji

Tadašnji tehnički direktor Zvezde, a današnji počasni predsednik Dragan Džajić takođe ističe da je Ljupko Petrović posebno cenio Davora Šukera.

- Ne sećam se detalja i šta je tačno bilo, ali znam da je Ljupko jako cenio Šukera. Moguće je da je želeo i Jarnija, čim tako kaže. Sa druge strane, prošlo je 30 godina, bili su ratovi... Hrvatima verovatno sad ne odgovara da ih neko povezuje sa Zvezdom. Tada je bilo drugačije, svi su hteli kod nas. Sad priča svako onako kako mu odgovara - zaključio je Džajić.
 

Petrović: Kaparisali smo ih
Jarni: Zvezda me nije zvala

Fudbaleri Davor Šuker i Robert Jarni trebalo je da dođu u Zvezdu u leto 1991. godine, ali je rat sve pokvario, otkrio je Ljupko Petrović.
- Davor Šuker i Robert Jarni su igrači koje smo bili kaparisali i trebalo je da dođu u Zvezdu u leto 1991. godine. Garantujem da bismo sa onim timom i pojačanjima bili ekipa nezadrživa u Evropi i da bismo odbranili titulu evropskog šampiona. Međutim, zbog rata je sve propalo. Žao mi je, jer je jugoslovenski fudbal imao snage i kvaliteta za više titula prvaka Evrope - rekao je Petrović.
Dan kasnije Jarni je izjavio da sa crveno-belima nije pregovarao.
- Ne mogu da shvatim zašto je Ljupko izjavio nešto što nije istina. Sa mnom o transferu u Zvezdu niko nikad nije pričao, niti me je pitao da li bih tamo igrao. Da stvar bude još čudnija, ne znam kome je Zvezda dala kaparu za moje usluge - zaključio je Jarni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija