• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

02.02.2022

14:26

ZVEZDA ZA POJAČANJA DALA 3, MILIONA EVRA! Crveno-beli doveli četvoricu novih fudbalera!

printscreen

Crvena zvezda

ZVEZDA ZA POJAČANJA DALA 3, MILIONA EVRA! Crveno-beli doveli četvoricu novih fudbalera!

Podeli vest

Ohi Omoidžuanfo i Kristijano Pićini stigli su na 'Marakanu' kao slobodni igrači, Nemanja Motika koštao je 1,5 miliona evra, a Edmund Ado 1,8 miliona * Njih četvorica zarađivaće 1,64 miliona evra godišnje

Crvena zvezda nije štedela u ovom prelaznom roku! Klub s "Marakane" angažovao je četvoricu igrača za prvi tim, a na obeštećenja potrošio 3,3 miliona evra!

Dres kluba sa "Marakane" zadužili su napadač Ohi Omoidžuanfo (28) i desni bek Kristijano Pićini (29), dok se očekuje da danas ugovor sa šampionom naše zemlje potpišu i krilni napadač Nemanja Motika (18) i vezista Edmund Ado (21). Norvežaninu i Italijanu istekli su ugovori, tako da su oni došli bez obeštećenja, a za Srbina iz Bajerna i igrača Šerifa bilo je potrebno izdvojiti milionska obeštećenja.

ZVEZDINA POJAČANJA


OHI OMOIDŽUANFO
Pozicija: napadač
Godine: 28
Plata: 420.000 evra
Obeštećenje: 0

KRISTIJANO PIĆINI
Pozicija: desni bek
Godine: 29
Plata: 600.000 evra
Obeštećenje: 0


Igraju na tri fronta

Motika će biti plaćen 1,5 miliona evra u tri jednake godišnje rate, kao i 15 odsto od naredne prodaje. Za Ada je uprava sa "Marakane" najpre ponudila milion evra, ali je na kraju morala da je podigne na 1,8 miliona evra plus bonusi, koliko je nudio i danski Midtjiland. Ohi, Pićini, Motika i Ado će u Beogradu zarađivati 1,64 miliona evra godišnje.

Crveno-beli su ovaj novac obezbedili prodajom Marka Lazetića Milanu za četiri miliona evra i Njegoša Petrovića Granadi za 1,6 miliona. Prema rečima našeg izvora, uprava Zvezde vodila se logikom da mora da uloži u tim ako želi da osvoji titulu i bude konkurentan u osmini finala Lige Evrope.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Motika



- Najvažnije je osvojiti titulu, a Partizan nam trenutno beži pet bodova. Takođe, igraćemo u osmini finala Lige Evrope i hoćemo i tamo da se pokažemo. Uz to, imamo i Kup Srbije. Dakle, Zvezda mora da ima tim sa dovoljno igrača koji će da igraju na tri fronta i pobeđuju. Prodali smo Marka Lazetića i Njegoša Petrovića i taj novac smo uložili u pojačanja. Smatramo da će nam se ta investicija isplatiti - kaže naš sagovornik.

U Zvezdi priznaju da su i sami bili iznenađeni što su došli u priliku da dovedu Motiku, koji je važio za jednog od najtalentovanijih mladih igrača u Bajernu. On je ove sezone nastupao za rezervni tim bavarskog velikana u četvrtoj ligi Nemačke i ostavio je odličan utisak - u 25 mečeva postigao je 15 golova i imao osam asistencija.
 

Foto: Starsportphoto

Ohi Omoidžuanfo

ZVEZDINA POJAČANJA


NEMANJA MOTIKA
Pozicija: levo krilo, vezista
Godine: 18
Plata: 200.000 evra
Obeštećenje:1,5 miliona evra plus 15 odsto od naredne prodaje
EDMUND ADO
Pozicija: vezista
Godine: 21
Plata: 420.000 evra
Obeštećenje: 1,8 milion evra

- Motika je odličan mladi igrač i doskoro nismo uopšte znali da postoji opcija da ga angažujemo. Čim se pojavila mogućnost, reagovali smo. Bajern je za njega imao i finansijski jače ponude, ali je igrač želeo da dođe u Srbiju, pošto je poreklom sa ovih prostora i igra za našu reprezentaciju. Nemci su bili pošteni i odlučili su da mu izađu u susret - objašnjava naš izvor iz Zvezde.

Mladi i spremni

Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana dosad su se trudili da dovode kvalitetne slobodne igrače, koje su privlačili visokim platama. I ovaj put je to bio prioritet, ali kad su se na tržištu pojavili fudbaleri koji mogu da naprave razliku, ali i budu zalog za budućnost, rukovodstvo nije žalilo novac.

- Što se Motike tiče, platićemo obeštećenje od 1,5 miliona evra, ali to je investicija koja se isplati. Kad je reč o Adu, jasno je da je u pitanju veoma kvalitetan igrač. Ima samo 21 godinu, a može odmah da napravi razliku na terenu. Trener Dejan Stanković ga veoma ceni. Verujemo da će i taj transfer danas biti završen. Morali smo da povećamo ponudu na 1,8 miliona evra da ne bi otišao u drugi klub, ali to je mala cena ako će igrač da doprinese osvajanju titule - zaključuje izvor iz kluba.

Foto: crvenazvezdafk.com

Kristijano Pićini

Partizan nije potrošio ni evro

Čelnici Partizana doveli su u dosadašnjem delu prelaznog roka vezistu Ljubomira Fejsu (33) i defanzivnog vezistu Marka Jevtovića (28). Obojica su u Humsku stigli kao slobodni igrači, tako da nije bilo potrebno plaćati obeštećenja. Reč je o igračima koji su već nosili dres crno-belih, pa im neće biti problem da se adaptiraju na sredinu. Iz Partizana ističu da neće po svaku cenu dovoditi još igrača.

- Samo u slučaju odlazaka dovešćemo još nekog mada već imamo formiran tim - poručuju iz Humske.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija