• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

18.02.2022

07:01

BORJAN ZA INFORMER: Znao sam da ćemo proći na penale!

Starsportphoto

Crvena zvezda

BORJAN ZA INFORMER: Znao sam da ćemo proći na penale!

Podeli vest

Imao sam osećaj da ćemo slaviti u penal seriji protiv niškog Radničkog, sve me podsetilo na meč protiv Kopenhagena, kaže Milan Borjan nakon četiri odbranjena jedanaesterca

Bio sam uveren da ćemo izbaciti Radnički nakon penala, a isti osećaj sam imao i protiv Kopenhagena 2019. godine- poručuje golman Crvene zvezde Milan Borjan (34) za Informer!

Crveno-beli su u osmini finala Kupa Srbije savladali niškog prvoligaša sa 3:2 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a u četvrtfinale ih je odveo fantastični kapiten, odbranivši čak četiri šuta sa 11 metara!

Foto: Starsportphoto

 

Time je još jednom potvrdio da je Zvezdin specijalista za udarce s bele tačke. Otkako je došao na "Marakanu" 2017. godine, odbranio je čak devet jedanaesteraca iz 31 pokušaja u pet penal serija. Srpski prvak je od tada kaznene udarce izvodio protiv Mačve, Kopenhagena, Omonije, Partizana i preksinoć protiv Radničkog.

Prija mu

Ovakve utakmice mi daju dodatnu energiju, ako ih bude još, trudiću se da moja mreža ostane netaknuta

 

Samo protiv Mačve i Omonije nije uspeo da pročita nijednog protivnika. Kopenhagenu u čuvenoj penal seriji odbranio je tri udarca, Partizanu u prošlogodišnjem finalu Kupa dva, a rekord je zabeležio protiv Nišlija, kada je skinuo čak četiri šuta!


Iskusni kanadski reprezentativac kaže da se baš u sredu prisetio i njegovog vrhunca karijere, kada je maltene sam izbacio Kopenhagen.

PENAL SERIJE BORJANA U ZVEZDI

Mačva - Crvena zvezda 5:4 - 0 odbrana
Kopenhagen - Crvena zvezda 6:7 - 3 odbrane
Omonija - Crvena zvezda 5:3 - 0 odbrana
Crvena zvezda - Partizan 4:3 - 2 odbrane
Crvena zvezda - Radnički (N) 3:2 - 4 odbrane
UKUPNO: 9 od 31 u penal serijama u Zvezdi 

- Penal serija je uvek uzbudljiva. Doduše, svima bi bilo lakše da smo utakmicu ranije rešili, ali se na kraju dobro završilo. Zadovoljan sam svojim izdanjem tokom izvođenja jedanaesteraca, dobro sam čitao igrače Radničkog. Kraj meča me je podsetio na utakmicu s Kopenhagenom. Baš kao i tada, imao sam osećaj da ćemo pobediti. Ovakve utakmice mi daju dodatnu energiju, a ukoliko ih bude u budućnosti, biće mi čast da branim gol Zvezde i učinim sve da mreža ostane netaknuta - poručuje Milan Borjan za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

 

Još Proleter, pa derbi

Milan Borjan kaže da ekipa što pre mora da zaboravi utakmicu protiv Radničkog i da se okrene najvažnijem takmičenju za njih, domaćem prvenstvu. U nedelju (13.00, Arena premium 1) sledi okršaj protiv Proletera, a zatim derbi s Partizanom 26. februara na "Marakani".
- Okrećemo se obavezama u prvenstvu, sledi nam važna utakmica protiv Proletera u Novom Sadu. Uskoro nas očekuje i derbi, kao i žreb za Ligu Evrope, te ćemo se takmičiti na tri fronta. Potrebno nam je mnogo snage i koncentracije u nastavku sezone. Navijači su ponovo dokazali da su najbolji na svetu. Dali su nam vetar u leđa u penal seriji i bez njihove podrške ne bih odbranio toliko penala - zaključuje Borjan.

Navijači Crvene zvezde dobro se sećaju njegovih bravura i u evropskim utakmicama.

U grupnoj fazi Lige šampiona zaustavio je udarac Sadija Manea, a prošle godine i Ćiprijana Deaka iz Kluža. Odbranio je i penal napadaču Spartaka iz Trnave Borisu Godalu.

Ne treba ni podsećati koliko puta je bio spasilac ekipe, branivši i moguće i nemoguće u mnogim utakmicama na međunarodnoj sceni.

U sredu uveče tokom meča s Radničkim nije imao posla u 90 minuta, ali zablistao je onda kada je bilo najpotrebnije.

- Želeo bih da čestitam momcima na prolazu u četvrtfinale Kupa Srbije. Iako nismo imali sreće u 90 minuta igre, na kraju smo ipak pokazali karakter i veličinu ekipe. S ovakvim mentalitetom možemo da pobedimo svakoga, pa čak i kada ne igramo na svom standardnom nivou. Pritisak je veliki, ali ne predstavlja nam problem, zato što svakodnevno vredno radimo i pripremamo se za nove izazove - dodaje Borjan.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija