• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2022

18:00 >> 20:58

DAVIDOVAC I ZVEZDA SKINULI KRUNU REALU! Crveno-beli GRABE ka plej-ofu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

DAVIDOVAC I ZVEZDA SKINULI KRUNU REALU! Crveno-beli GRABE ka plej-ofu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Real Madrid u odloženoj utakmici 20. kola Evrolige sa 65:62

Fantastična košarkaška predstava u Pioniru! Crvena zvezda je nakon poraza od Partizana u krcatoj dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekala madridski Real i posle velike borbe i dramatične završnice upisala prvu pobedu na domaćem terenu protiv Blankosa posle šest godina - 65:62

Madriđani su u Beograd stigli u katastrofalnoj formi, što je četa Dejana Radonjića uspela da iskoristi, a crnogorski stručnjak obezbedio je Pablu Lasu 100. poraz u Evroligi! Brutalan meč u oba pravca odigrali su Ostin Holins i Dejan Davidovac, baš kao i pre dva dana protiv Partizana. 

Videlo se od samog starta da će crveno-beli i Madriđani voditi veliku borbu u Pioniru! Svega 30 poena viđeno je u prvoj četvrtini, a Zvezda je taj period završila sa pola koša prednosti. Ipak, raspucani crveno-beli su se odvojili sredinom druge četvrtine, ali je Real do poluvremena uspeo da smanji zaostatak. 

Foto: Starsportphoto©

Start treće četvrtine pripao je Zvezdi koja je na krilima Nikole Ivanovića stekla osam poena prednosti. Stao je nakon toga napad crveno-beli, a Madriđani su polako topili prednost i pred početak poslednje četvrtine imali samo poen zaostatka. 

Ponovo je proradila odbrana crveno-belih, trojku je pogodio Nejt Volters, nakon njega i Ognjen Dobrić i Zvezda je uspela da stekne novu "osetnu" prednost. Pokušavali su Blankosi dalekometnom paljbom da se vrate u meč, ali je odbrana Zvezde bila granitna, uspeo je to Volters da naplati u kontri, te je domaći sastav na tri minuta do kraja imao sedam poena prednosti.  

Delovalo je da će Zvezda rutinski privesti meč kraju, ali su trojke Serhio Ljulja i Aleksa Abaldea vratili goste iz Španije u igru posle samo dvadesetak sekundi. 

CRVENA ZVEZDA - REAL MADRID 65:62 (16:15, 19:13, 8:14, 22:20)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd    Sudije: Mehdi Difala, Elias Koromilas, Arturas Sukis

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Ivanović, Simonović, Vajt, Kuzmić

Real Madrid: Vilijams-Gos, Ertel, Ljulj, Kozer, Fernandez, Abalde, Hanga, Dek, Jabusele, Tompkins, Tejlor, Porie, Tavares

Tok meča: 

40. minut - Drama u finišu, pogađa trojku Sergio Ljulj nakon ofanzivnog skoka - 63:59!

39. minut - DAVIDOVAAAAAAAAAAAC! Uspeo je Dejan Davidovac da iznudi faul Treja Tompkinsa te će imati tri slobodna bacanja - 59:56!

38. minut - Seče Davidovac seriju Madriđana i pogađa iz floutera - 59:56.

38. minut - Trojka za Abaldea, Real je na samo poen zaostatka posle samo tridesetak sekundi igre - 57:56!

37. minut - Ljulj pogađa trojku, Real je "prepolovio" zaostatak - 57:53!

35. minut - Sjajna odbrana Nikole Kalinića i brutalan poen Nejta Voltersa preko Valtera Tavaresa - 57:50!

33. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIĆ! Pogađa Zvezda trojku nakon što je Jabusele pogodio jednu za Madriđane - 53:48!

32. minut - VOLTEEEEEEEERS! Nova trojka za crveno-bele nakon lakog polaganja za Nikolu Kalinića - 50:45!

31. minut - Pogađa Sergio Ljulj sva tri slobodna bacanja nakon što ga je faulirao Nikola Kalinić - 45:45!

Treća četvrtina: 

30. minut - Kraj trećeg perioda, crveno-beli imaju pola koša prednosti u odnosu na Real - 43:42!

Foto: Starsportphoto

29. minut - Zakucavanje Adama Hange i Real je posle dugo vremena na posed zaostatka, reaguje Radonjić tajm-autom - 42:40!

28. minut - Pronašao je Nikola Kalinić mesta u reketu Reala, uposlio Ognjena Kuzmića, a centar crveno-belih ide na liniju penala nakon faula Valtera Tavaresa - 42:38!

27. minut - Seče Aleks Abalde seriju crveno-belih pogotkom sa linije penala - 42:36!

25. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu Zvezdin plej, uzeo je Ivanović loptu u svoje ruke - 42:34!

24. minut - Sjajan pogodak Nikole Ivanovića preko Valtera Tavaresa, na drugoj strani dobra odbrana Stefana Lazarevića - 39:34!

23. minut - KALINIIIIIIIIĆ! Pogađa dva slobodna bacanja Zvezdin "lider" nakon što ga je Abalde faulirao pri šutu za tri poena - 37:32!

22. minut - Nešto slabiji startu treće četvrtine za Crvenu zvezdu, promašaj Nikole Kalinića na drugoj strani kažnjava Valter Tavares - 35:32.

21. minut - Otvara Najdžel Vilijams Gos poenima drugo poluvreme - 35:30!

Druga četvrtina:

20. minut - Raste prednost Zvezde u finišu prvog poluvremena, ponovo je Holins sjajno reagovao u odbrani, otvorio kontru za Nejta Voltersa koji pogađa pored Serhija Ljulja - 35:28! 

Foto: Starsportphoto©

19. minut - Imali su crveno-beli još jednu šansu da naprave osetniju prednost nakon ukradene lopte Nikole Kalinića, ali nije uspeo Ostin Holins da pogodi iz ugla - 33:28.

18. minut - Odlična odbrana Ostina Holinsa i novi laki poeni u kontri, potom i faul u napadu za Valtera Tavaresa, ali ne koristi to Nikola Kalinić - 31:26!

17. minut - DOBIIIIIIIĆ! Sjajna reakcija Dejana Davidovca u odbrani, izbacio je potom Zrenjaninac Ognjena Dobrića u kontri - 29:26! Besan je Pablo Laso, idemo na novi minut predaha!

17. minut - VOLTEEEEEEERS! Cepa mrežicu Zvezdin plejmejker, ponovo vode crveno-beli - 27:26!

16. minut - Nije Real uspeo da pogodi trojku punih šest minuta, a onda za 15 sekundi Ljulj i Tompkins pogađaju dve! Odmah tajm-aut za Dejana Radonjića - 24:26!

15. minut - Seče seriju promašaja Trej Tompkins, ali vraća to Ognjen Dobrić - 24:23!

14. minut - Šuterski trening za Rudija Fernandeza i Serhia Ljulja, ne uspevaju veterani Real Madrida da pogode, na drugoj strani novi, laki poeni za Dejana Davidovca - 22:20!

Foto: Starsportphoto©

13. minut - Serija promašaja na obe strane, pet vezanih trojki nije pogodio Rudi Fernandez, kažnjava to na drugoj strani Dejan Davidovac - 20:20!

12. minut - Trojka za Treja Tompkinsa, Real preokreće rezultat u svoju korist - 18:20!

11. minut - Laki poeni za Valtera Tavaresa, ali vraća to Nikola Ivanović na drugoj strani. Uspeo je Mitrović potom i da ukrade loptu Vensanu Porieu, ipak, spetljao se centar crveno-belih - 18:17!

Prva četvrtina: 

10. minut - Imala ja Zvezda poslednji napad u prvoj deonici, ali Eron Vajt nije pogodio trojku. Ipak, crveno-beli idu na prvi odmor sa pola koša prednosti - 16:15!

9. minut - Ponovo su crveno-beli loše izrotirali u odbrani, kaznio je to Serhio Ljulj pogotkom  za tri poena, ipak, vraća to Eron Vajt na drugoj strani - 14:15.

8. minut - Nije uspeo Ognjen Dobrić da pogodi posle prodora, ali kupi Branko Lazić njegov promašaj i vraća loptu u koš - 10.10!

7. minut - Loša komunikacija u odbrani crveno-belih, te laki poeni za Žerosna Jabuselea - 8:7! 

6. minut - Hrabro je Crvena zvezda otvorila meč protiv Reala, naterala Blankose na nekoliko ishitrenih šuteva iz loših pozicija. Ipak, veliki problem za crveno-bele pravi Valter Tavares koji dominira pod košem.

Foto: Starsportphoto©

5. minut - HOLIIIIIINS! Uspeo je sjajni Amerikanac da iznudi faul pri šutu za tri poena, a potom pogađa i sva tri slobodna bacanja - 8:5!

4. minut - Serija 4:0 za Real i ponovo je nerešeno u Pioniru! Prvo je Jabusele pogodio posle ofanzivnog skoka, a potom i dobra asistencija i lako zakucavanje za Valtera Tavaresa - 5:5!

3. minut - Revanširao se Jabusele Holinsu na drugoj strani, siguran je bio Zvezdin Amerikanac i pogodio oba slobodna bacanja. Usledila je nova sjajna odbrana crveno-belih i nova šansa sa linije penala za Ognjena Kuzmića - 5:1!

2. minut - Odličan potez Nikole Kalinića koji pogađa preko Aleksa Abaldea, mogla je Zvezda do novih poena i posle kontre nakon dobre odbrane, ali je pobegla lopta Ostinu Holinsu - 2:1!

1. minut - Prvi napad na meču za Crvenu zvezdu, ali ne uspeva da pogodi Ognjen Kuzmić sa poludistance, na drugoj strani pokušao je Žerson Jabusele da zakuca, zaustavlja ga Ostin Holins faulom. Polovičan učinak Francuza sa linije penala - 0:1!

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 20. kola Evrolige između Crvene zvezde i Real Madrida. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija