• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2022

13:54

ZVEZDA JE GLASALA PROTIV! To je histerija, ludilo... Čović najavio velike podele!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA JE GLASALA PROTIV! To je histerija, ludilo... Čović najavio velike podele!

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović osvrnuo i na sakncije koje trpi Rusija, ali i ruski sportisti zbog rata sa Ukrajinom

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović pričao je za TV Prva o incidenatu koji su se desili na meču Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Naime, košarkaši Crvene zvezde su u Litvaniji odbili da podignu transparent napisan na ukrajinskoj zastavi na kojoj je pisalo "stop war". Usledile su uvrede i provokacije domaćih navijača, koji su mahali NATO zastavom, uvredljivo skandirali, čak i napali igrače i navijače srpskog tima. Crveno-beli su se posle duela sa Žalgirisom oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem su i pozvali Evroligu da reaguje. Evroliga je pokrenula disciplinski postupak zbog političke i nacionalne provokacije na meču.

Takođe, Čović je pomenuo i situaciji sa reakcijom porodice Erona Vajta na sve što se dešavalo, a prokomentarisao je sanccije koje trpi Rusija i istakao da su nepravedne.

Foto: Starsportphoto

Nebojša Čović

- To je histerija, to je ludilo sa preko 6.000 sankcija koje su uvedene Rusima. Na žalost ne mislim da će Rusi moći da se takmiče. Moguće su i razne podele, da imate zapadne i istočne sisteme takmičenja. Odraziće se ova situacija i već se odražava na sport - kazao je Čović.

Prvi čovek Zvezde je otkrio i kako se klub postavio po pitanju isključenja ruskih timova iz Evrolige. Glasalo se za to da li će se rezultati timova iz Rusije potpuno izbrisati, a crveno-beli su bili protiv toga.

- U Evroligi su brisani rezultati protiv ruskih timova kao da nikada nisu postojali, a Zvezda je glasala protiv toga. Mi mislimo da to nije sport.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija